Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Not Enough Items (NEI 1.5.2)

Clanniw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie. Jak tą modyfikację zainstalować ? Chcę zainstalować przy tym :
Optifine 1.5.2,
Forge 1.5.2,
Rei's minimap 1.5.2,
Not Enough Items 1.5.2

Jednak gdy instaluję Optifine, Forge'a i NEI tak jak na filmie przy włożeniu plików Code Chicken Core i Not Enough Items do folderu coremods piszę mi Minecraft validated, launching .. i 0 %. Jest może osoba, która mogłaby powiedzieć jak to zainstalować. Może wytłumaczę mój sposób.

1. Reinstalacja Minecrafta (włącznie z folderem .minecraft [%appdata%).
2. Ściągnięcie Minecrafta
3. Zamknięcie go po czym włączenie %appdata%, następnie .minecraft -> bin > minecraft --> otwórz za pomocą WinRar'a.
4. Usuwam META-INF
5. Otwieram folder z Forge'm (Pobieram z oficjalnej strony minecraft files.minecraftforge.net, wyszukuje najnowszego Build'a i wybieram Universal) i przekopiowuje wszystkie pliki z Forge'a do Minecraft.jar
6. Wkładam Optifine'a (Otwieram folder zaznaczam wszystkie pliki i już :))
7. Zamykam wszystko po czym uruchamiam Minecrafta (instaluje się coś tam i włącza (wszystko działa. Jest "mods" i wszystkie mody są aktywne)
8. Zamykam Minecrafta po czym wchodzę ponownie w %appdata% .Minecraft -> coremods i wrzucam najnowszego Code Chicken Core'a i Not Enough Items.

9. Uruchamiam Minecrafta i problem ... Minecraft vaildated, launching i cały czas stoi 0% i nic nie widać (jest black screen w minecraftcie).

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co robi źle lub jak to poprawnie zainstalować ?

Opublikowano

Jeżeli masz premium polecam Tekkit Launcher Vanilla :>
Mody wklejasz do modpack.jar

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też mam ten problem, chciałem zrobić paczkę modów, a bez tego jest to czasochłonne.

To jest błąd forge'a lub chickenbone (twórcy moda).

Trzeba poczekać, aż to poprawią.

Możesz spróbować uruchomić NEI na innym build'zie forge.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...