Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chce złozyc nowy komputer pomozecie?

gracmenos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komp musiałby uciągnac współczesne gry i wiecej :D I nie dawajcie mi amd tego szajsu niby tanie ale beznadziejne.

A sorry karte ma 1g nvidia.

Opublikowano

Ale konkretnie jaki model ? 1gb to może mieć szrot za 50-100 zł jak i karta za kilka stów. Choć już widzę że raczej trzeba będzie nową brać

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74326&s=27972&s=55155&s=72517&s=72202&s=72602&s=70212&s=64019&s=73261

Masz tu z porządną kartą chyba, że ta Nvidia jest dobra (w co jednak wątpię), ale musisz podać model ;>

Co prawda kiepskie możliwości O/C, ale cała platforma oparta jest o szybki procesor graficzny, któremu większość gier jest niestraszna na Ultra ;).

amd tego szajsu niby tanie ale beznadziejne.

Nie beznadziejne, co bardziej trafnym określeniem będzie NIEOPŁACALNE pod gry.

//Nie wprowadzaj ludzi w błąd.(druga cześć posta) ~~Anoizm

Opublikowano

Nie beznadziejne, co bardziej trafnym określeniem będzie NIEOPŁACALNE pod gry.

W sumie zależy od gry. Są takie gry, gdzie radki gromią GF(np. DiRT Showdown), a FX4350 jest na poziomie i5 (np. C3, MP3 i będzie ich coraz więcej). Patrząc z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłacalne jest AMD. Do HD7950 dostajesz 3/4 gry, które niedawno wyszły, a FX4350 wykazuję świetne możliwości względem ceny. W cenie 4350 masz totalnie nieopłacalnego i3 na którym a to nie pograsz w lepsze gry MP, a to nie zrenderujesz nic szybko.

Nvidia GeForce GT 440

Niestety tą GPU musisz zmienić, bo będzie najsłabszym komponentem tego komputera.

Opublikowano

Przecie to złom jak nie wiem. W budżecie 500-1000 zł by się sprawdziła, ale nie w kompie za 3,5k

Moja propozycja:

http://www.morele.net/inventory/info/icFagS/

Zestaw pod lekkie OC, wydajna karta z dobrym chłodzeniem, świetna obudowa w tym segmencie cenowym, w dodatku wszystko komponuje się w kolorystyczną całość

Opublikowano

I po co ci będzie ta i7? Renderujesz amatorsko? Jeśli komputer ma być przeznaczony pod gry to lepiej kupić i5 3470 + GTX670. Taki tandem lepiej się sprawdzi niż GT440 + i7 3770k.

Opublikowano

Obudowa to piekarnik, komponenty za bardzo przesadzone. Z tobą nie da się współpracować, bo nawet jeśli polecimy Ci najwydajniejszy składany zestaw do określonej ceny, to ty i tak weźmiesz swoje. Taka pomoc nie ma sensu, więc się zastanów, czy chcesz kupić porządny komputer, czy jakąś pierdziawkę.

Opublikowano

W sumie zależy od gry. Są takie gry, gdzie radki gromią GF(np. DiRT Showdown), a FX4350 jest na poziomie i5 (np. C3, MP3 i będzie ich coraz więcej). Patrząc z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłacalne jest AMD. Do HD7950 dostajesz 3/4 gry, które niedawno wyszły, a FX4350 wykazuję świetne możliwości względem ceny. W cenie 4350 masz totalnie nieopłacalnego i3 na którym a to nie pograsz w lepsze gry MP, a to nie zrenderujesz nic szybko.

Niestety tą GPU musisz zmienić, bo będzie najsłabszym komponentem tego komputera.

Nie mówię przecież o wszystkich modelach, zawsze jest coś ciekawego w odpowiednim przedziale cenowym.

Mówiąc AMD miałem na myśli same CPU, bo Radeony są bardziej opłacalne, ale tak jak wyżej napisałem, w określonym budżecie ;>

Co do Renderu - nie każdy renderuje, a weź pod uwagę cenę tego 4350 - MUSISZ dokupić oddzielnie cooler, bo jeśli nic nie poprawili względem Phenoma, to jest do zmiany. Do O/C też lepsze MOBO by się przydało.

Ja nadal twierdzę, że jeśli ktoś nie boi się używanych procesorów, to w tej samej cenie co i3 może wyrwać i5 SandyBridge i najtańszą płytę.

Gdyby ich układy graficzne były nieopłacalne, to przecież nie dał bym do zestawu w "pierwszej części postu" ;]

Opublikowano

Mówiecie że i5 moze być taksamo dobry jak i7? i dzieki za odpowiedzi. :)

Tak, bo gry nie wykorzystują więcej jak 4 wątki (jakieś wyjątki z tego co pamiętam było, ale tytułów sobie przypomnieć nie potrafię ;f).

i7 raczej do zastosowań profesjonalnych.

Opublikowano

Tylko że ja chce go wykorzystywac do celów nauki tworzenie grafiki 3D programowanie wiec bedzie działało wiele programów w tle co o tym myslicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...