Skocz do zawartości

[Pytanie]Tworzenie nowego serwera do MC

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bardzo lubię serwery freebuild, ale co patrzę do publikacji to widzę tylko [survival + Frakcje] - żygam tym.

Mógłbyś robić takie eventy, gdzie spawnujesz kwadraty np. 50x50x50 i w nich jest 5% diaxów, 10% złota, 15% żelaza, 20% węgla, reszta stone. (50% w tym kwadracie to surowce)

Osobiście od dobrych serwerów wcale nie wymagam autorskich pluginów, ważne że są dobrze dobranę i urozmaicają rozgrywkę.

Ludzie, to jest freebuild czyli wolne budowanie, nie do końca chodzi tu o męczenie się szukając surowców do zbudowania super budowli.

Jak zrobisz serwer, chętnie wbiję.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

1. Serwery Free-build powstają jako dodatkowe serwery niektórych serwerowni.

2. Ja preferuje zrobienie sklepu z itemkami na które trzeba będzie zarobić, podane na tacy nie są fajne.

3. Ważny jest pomysł, autorskie pluginy i aktywna administracja. Jeśli mapka jest ładnie zrobiona to serwer ma dobre podstawy aby być epickim.

Żadne pluginy nie pomogą jeżeli hosting nie będzie odpowiedni i nie zapewwni odpowiedniej jakości działania serwera gry :) Gdybyś chciał już otwierać serwer to sprawdź naszą ofertę na CraftHost.pl. Możesz zamówić darmowy, 24 godzinny serwer testowy.

co do waszej oferty 20 slotowy serwer za 40 zł może być ale niestety już za 40 slotów trzeba płacić 80 a w przypadku ownserver 60 zł więc będę się musiał zastanowić czy zamawiać u was czy i nich.

Co do serwera macie bardzo fajne pomysły które na 100 % będą wykorzystane na moim serwie ale najpierw zabiorę się za mapkę która będzie musiała być dopracowana w 100%.

I jeszcze mam pytanko czy duży spawn może być czy jednak trzeba z niego zrezygnować i zbudować mniejszy ?

Następnie mój pomysł na działki

Normalny gracz działka 25x25

Vip który będzie kosztować bardzo mało dostanie działkę 35x35

a Svip 45x45

Jeżeli za duże działki wy napiszcie jakie były by idealne.

Jeszcze chyba jedno pytanko co do działek i mam nadzieję że was nie zamęczę tutaj. :)

Chciał bym zrobić działki na każdym biomie jaki jest w mc.

Dobijamy do 99/100 ostrzeżeń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Tworzenie nowego serwera do MC   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...