Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] tutorial jaz kacząc grać w minecraft + pierwszy dzień w minecraft +serwery + o modach cheatowskich

Gość michal12386

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michal12386
Opublikowano

tutorial : ps. wiem o błędzie w temacie :(

1. Znajdź ścianę ziemi lub skał wysoką na minimum 3 lub 4 bloki, to właśnie w niej zbudujesz swoje pierwsze schronienie na nadchodzącą noc.

javaw2010111019405939.png

2. Znajdź w pobliżu jakieś drzewo - jest to podstawowy budulec w grze i to właśnie on posłuży nam do rozpoczęcia gry. Stojąc blisko niego wciśnij LPM najeżdżając celownikiem na pień, zaczniesz powoli ale stopniowo go ścinać. Nie przejmuj się, że trwa to tak długo, w późniejszym etapie gry zrobisz sobie siekierą, która znacznie pomoże ci w sprawnym i szybkim ścinaniu drzew. Narąb kilka bloków drewna.

javaw2010111019414498.png

3. Gdy już skończysz, otwórz swój ekwipunek wciskając przycisk I na swojej klawiaturze, spowoduje to otwarcie twojego plecaka. W pole Crafting przenieś narąbane wcześniej drewno (patrz obrazek poniżej), zauważysz, że po prawej stronie pokaże się produkt przeróbki drewna. Są to deski, posłużą one do zrobienia prostych drewnianych drzwi, chroniących twoje mieszkanie od potworów.

javaw2010111019424637.png

4. Otrzymane wcześniej deski ułóż w kwadrat w polu Crafting (obrazek poniżej), aby rozdzielić domyślnie 4 deski użyj PPM klikając na nie. Właśnie stworzyłeś swoją pierwszą skrzynkę z narzędziami! Posłuży ci ona do tworzenia właściwie wszystkich potrzebnych ci przedmiotów.

javaw2010111019425630.png

5. Przenieś otrzymaną skrzynkę na jedno z pół znajdujących się na dole ekranu. Używając strzałek ←, → lub kręcąc rolką myszy najedź na swój przedmiot, wskaż celownikiem na ziemię a następnie wciśnij PPM by umieścić go we wskazanym miejscu.

javaw2010111019430667.png

6. Kliknij PPM na skrzynkę z narzędziami, otworzy się nowe okno do tworzenia przedmiotów. Stworzysz tutaj drzwi. Aby to zrobić użyj wcześniej zrobionych desek (lub zrób je na nowo, jeśli nie masz ich wystarczająco) i ułóż tak jak na niżej przedstawionym obrazku.

javaw2010111020060829.png

7. Zostaw na chwilę drzwi, teraz przejdź do wykopania swojego mieszkania. Aby to zrobić nie potrzebujesz właściwie nic, jednak gdy natkniesz się na twardą skałę niezbędny będzie ci kilof. Zbudować jest go prosto, jednak do tego potrzebujesz patyków. Aby je otrzymać umieść deski tak jak na obrazku poniżej.

javaw2010111019435900.png

8. Masz już niezbędne patyki, więc nie będzie problemu ze stworzeniem kilofu. Ułóż przedmioty zgodnie z rysunkiem poniżej. Otrzymasz wtedy kilof.

javaw2010111019443438.png

9. Zacznij kopać swoje mieszkanie, użyj do tego kilofu. Wykop dziurę o początkowej wielkości 1 blok szerokości na 2 wysokości oraz około 3-5 bloków wgłąb. Gdy już to zrobisz, powiększ pomieszczenie wewnątrz tak, abyś miał trochu miejsca na kilka rzeczy.

javaw2010111019450077.png

10. Pora wstawić drzwi. W tym celu umieść wcześniej wykonane drzwi na dolnym pasku a następnie umieść je w wykonanym otworze klikając PPM na podłożu otworu.

javaw2010111019452218.png

11. Po wykonaniu tych wszystkich czynności możesz być pewien, że bez problemu przetrwasz swoją pierwszą noc w nieznanym dotąd świecie.

javaw2010111019453790.png

12. zacznij przygodę ! walcz zdobywaj jedzenie podbijaj piekło i pokonaj smoka kresu !

gdy to uczynisz gra skończona .

ale to nie koniec masz jeszcze tryb hardoce który jest bardzo trudny a po śmierci tracisz mapę ^.^

i tryb creative (wykaż się umiejętnościami).

chcesz pograć ze znajomymi ?

zagraj na serwerze jest ich wiele : survival,free build,skyblock,adventure,tekkit,hardcore,roleplay,jail escape

do tego potrzebujesz ip serwera aby grać z innymi

wyrużnia się serwery premium i no-premium

premium to serwery dla graczy którzy kupili minecrafta.

a no-premium to dla tzw piratów ale to nic dziś jest dużo więcej serwerów no-premium niż premium. wyrużniane są serwery hamachi i dedyki na hamachi łatwo coś dostać np gm fly i eq bo serwery są rozbudowywane a dedyki to serwery na maszynach gdzieś hostowane za pieniądze i są rozbudowane od dawna i mają pełno zabezpieczeń np przed x-ray (program do szukania surowców pod ziemią bez potrzeby kopania) i nodus ( mega oszust do grania [hodzenie po ścianach ,latanie,auto atak ,x-ray i wiele innych]).

minecraft download :

http://www.mediafire.com/?rnqhj46cph16236

dziękuję ^.^ daj plusika ^.^

Opublikowano

Lolz nawet na MPC ... Wystarczy wpisać na YT / google " Minecraft pierwsza noc ", Więc TuT'ek nieprzydatny

#JebacSygnatury

Gość michal12386
Opublikowano

nie czytasz całego to nie wiesz. tu też przychodzą ludzie co nie umieją tego robić "szukać na yt albo gdzieś indziej" i do tego jest o serwerach ^.-

Opublikowano
  • Ortografia...
  • Bardzo fajna nazwa tematu.
  • Nieprzydatny tutotrial. (YT lepsze)
  • Było już takich dużooo...
  • Plusika nie będzie.
  • Fajna wersja minecrafta...

Pozdrawiam, Wielka i wszechpotężna Trixie.

blyat

Opublikowano

Aż mi humor popsułeś tym ch**owym poradnikiem.

- Błędy w nazwie tematu

- Dużo błędów w treści.

- Dlaczego pokazywałeś to na alphie? Teraz jest wersja 1.5.2.

- Na forum jest 9817239712731723798127371298371293761264823547305298769745897346589 takich poradników, a ten jest najgorszy jaki do tej pory widziałem.

- Założyłeś multi konto na mpc żeby napisać pod swoim poradnikiem, że jest fajny. +1

- Brak skanu.

- Dużo kolorów, niewygodnie się czyta.

masz jeszcze tryb hardoce

Ey, kolego! Masz jakąś nową wersję Minecraft'a, że masz tryb "hardoce"?

nie czytasz całego to nie wiesz. tu też przychodzą ludzie co nie umieją

tego robić "szukać na yt albo gdzieś indziej" i do tego jest o serwerach

^.-

Nie potrafią szukać na yt, ale konto na mpc już założą? <facepalm>

daj plusika ^.^

Za to "coś" co nazwałeś poradnikiem? NIGDY!

PROSZĘ CIĘ, NIE RÓB JUŻ WIĘCEJ PORADNIKÓW!

@edit

@up av, sygna <3

surprise motherfucker

Opublikowano

Albo skopiowałeś, albo poradnik jest twojego autorstwa, lecz jest stary i zapiziały...

Proszę cię... "Następnie otwórz ekwipunek przyciskiem I" ?

Już od dawna do tego używamy E, jakiś newbie się będzie męczył, bo mu się inwentarz nie będzie chciał otworzyć.

Poradnik nieestetyczny, stary, słaby. O wiele lepsze są poradniki na YT a już kompletnie super jak samemu wszystko odkrywamy ;)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Moja ocena :3

Minusy:

- Ortografia

- Alpha? ._.

- Otwieramy ekwipunek I ?

- Poradnik zrobiony na odwal

Plusy:

+ Obrazki

Ogólna ocena: 0,5/10

PS. Napisałeś że tut jest o serwerach. ._. Ale tu nic nie ma! :P Oprócz dwóch słowek ;)

Opublikowano

Ocena 1/10 tylko za checi

chociaz doskonale wiem ze obrazki nie sa twoje patrz na wersje mincraft skopiowane z inych poradnikow

albo napisz swoj poradnik albo go odswiez... jak dla mnie do usuniecia

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Napisałeś ten tut bo myślałeś że ktoś ci da like? Dla mnie temat do kosza. Mógłbyś chociaż zdjęcia dać swoje. Są z alphy więc chyba skopiowane z jakiegoś starego tuta.

Opublikowano

- Tryb hardcore jest trudny? SERIO? Myslalem ze to Peacefoul ( nie wiem jak to sie pisze )

- Oświeciles mnie z wersją 1.1.2 alpha :)

- Kto by sprawdzał MPCForum w poszukiwaniu tuta jak zacząć?

- Pozdro Szymon ~ pucza ~ PPayPucza

Gość michal12386
Opublikowano

dobra uspokójcie się z tymi komętarzami wszystkie @up gdzie ta błedna ortografia -.- napisałem że przepraszam za błąd w temacie czasem się zdaża.

@up do posiak aby przeczytać temat nie trzeba się zarejestrować -.-

@up do tka w sumie racja ale następny będzie w 100% mój ^.^

i denerwuje mnie trochę że coraz więcej ludzi gdzieś ok od 10 do 16 lat bo nie wiem ile macie lat się interesuję bajkami dla 2 letnich dzieci -.- czyli my litte pony (z minimini ) żałosne.

a temat nie jest zły jak za niego mam 3 plusy

i nie mam multi kont bo po co. jakiś łeb się zarejestrował i napisał komętarz -.-

Opublikowano

dobra uspokójcie się z tymi komętarzami wszystkie @up gdzie ta błedna ortografia -.- napisałem że przepraszam za błąd w temacie czasem się zdaża.

@up do posiak aby przeczytać temat nie trzeba się zarejestrować -.-

@up do tka w sumie racja ale następny będzie w 100% mój ^.^

i denerwuje mnie trochę że coraz więcej ludzi gdzieś ok od 10 do 16 lat bo nie wiem ile macie lat się interesuję bajkami dla 2 letnich dzieci -.- czyli my litte pony (z minimini ) żałosne.

a temat nie jest zły jak za niego mam 3 plusy

i nie mam multi kont bo po co. jakiś łeb się zarejestrował i napisał komętarz -.-

My poprostu komentujemy tak jak to widzimy. Poradnik zrobiony na odwal. Nic dobrego w nim nie ma :( Przykro mi ale taka prawda. Opisałeś tylko podstawy mogłeś się trochę bardziej postarać ;)

Gość michal12386
Opublikowano

dziękuję za nareszcie sensowny bez dowalana komę-taż. nie lubię oszukiwać ale szczepże to ......... to jest kopiuj wklej i pokoloruj xD szczerze przepraszam moje jest tylko to :

12. zacznij przygodę ! walcz zdobywaj jedzenie podbijaj piekło i pokonaj smoka kresu !

gdy to uczynisz gra skończona .

ale to nie koniec masz jeszcze tryb hardoce który jest bardzo trudny a po śmierci tracisz mapę ^.^

i tryb creative (wykaż się umiejętnościami).

chcesz pograć ze znajomymi ?

zagraj na serwerze jest ich wiele : survival,free build,skyblock,adventure,tekkit,hardcore,roleplay,jail escape

do tego potrzebujesz ip serwera aby grać z innymi

wyrużnia się serwery premium i no-premium

premium to serwery dla graczy którzy kupili minecrafta.

a no-premium to dla tzw piratów ale to nic dziś jest dużo więcej serwerów no-premium niż premium. wyrużniane są serwery hamachi i dedyki na hamachi łatwo coś dostać np gm fly i eq bo serwery są rozbudowywane a dedyki to serwery na maszynach gdzieś hostowane za pieniądze i są rozbudowane od dawna i mają pełno zabezpieczeń np przed x-ray (program do szukania surowców pod ziemią bez potrzeby kopania) i nodus ( mega oszust do grania [hodzenie po ścianach ,latanie,auto atak ,x-ray i wiele innych]).

minecraft download :

http://www.mediafire.com/?rnqhj46cph16236

dziękuję ^.^ daj plusika ^.^

już wkrótce zrobię nowy temat [dl]pliki serwerowe i tu powiem że się przyłożę ^.^

Opublikowano

Popłakałem się. Przypomniałeś stare czasy, pierwsze drzewo które ściąłem, pierwszy domek i te.. drzwi :)

Masz like :)

Piękne.

Opublikowano

Bo nie wytrzymam przecież każdy wie jak zacząć w mc a jak nie wiem to oglądał na yt i pewnie JJayJoker'a

a tak swoją drogą to tut dobrze opisany mimo iż nie potrzebny bo można zobaczyć wszystko na yt to nawet całkiem "przydatny"

Gość michal12386
Opublikowano

dziękuję ^.^ ale nie każdy bo nawed dziś się zdarzają ludzie co dopiero pobrali minecraft'a

Opublikowano

dziękuję ^.^ ale nie każdy bo nawed dziś się zdarzają ludzie co dopiero pobrali minecraft'a

I właśnie po to człowiek został obdarzony inteligencją żeby przystosować się do nowej sytuacji i sobie poradzić samemu, każdy kto grał w inne gry rozkmini w mig o co chodzi z eq i tak dalej.

Takie tutoriale to spam w czystej postaci bo na ten dział nie wchodzą nowicjusze co nie widzieli nigdy minecrafta tylko ludzie którzy w niego grali. I nie sądzę żeby ktoś przed uruchomieniem minecrafta szukał tutoriali o pierwszej nocy bo zwykle najpierw włącza się grę i człowiek sam zaczyna rozumieć o co chodzi i pierwsza noc zwykle jest bez żadnych bzdetnych poradników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...