Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz Wszysko o nim

Krupcio221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciał bym się dowiedzieć o fizzie :

-combo

-build

- +/-

-Co maxowac ?

i czy opłaca sie go kupić

Za każdą odp (sensowną) nagradzam "Like"

xSiRock_eune_157_1_text.png

Opublikowano

Nie jestem jakimś dobrym graczem fizz'a, ale napiszę Ci co ja preferuję:

Combo q+e+w (doskok, "podskoczenie" + "dodatkowe nieuchronne obrażenia")
Maxuj e gdy chcesz mocno hgarrasować przeciwnika, w gdy chcesz skupić się bardziej na farmie (np przeciwnik pushuje linie)

Fajnie się nim gra .

Build zobacz w jakimś z tutów, core to Lich + rabba+zhonya resztę rób jak uważasz .

Opublikowano

a Nie było by lepiej maxowac Q ? a potem E

I combo to W/Q/E ? tak mi sie wydaje ale po to ten temat bym sie dopytał

xSiRock_eune_157_1_text.png

Opublikowano

a Nie było by lepiej maxowac Q ? a potem E

I combo to W/Q/E ? tak mi sie wydaje ale po to ten temat bym sie dopytał

Dawno nie grałem fizzem, obojętne jest czy rzucisz q/w czy w/q, zależy również od sytuacji, e jako ostatni gdy chcemy się wycofać z pola bitwy imo .

q faktycznie na 1szym miejscu e na ostatnim, popieprzyłem .

Opublikowano

Combo to W/Q/E. Maxowanie zależy od sytuacji. Gdy chcesz pushować szybko to maxuj E, nie chcesz pushować ale chcesz żeby lepiej się lasthitowało to maxuj W. Według mnie Q nie jest opłacalne do maxowania jako pierwsze ;).
Build: butki maga, lich bane, rabadon, ga, zhonya, ostatni sytuacyjnie :P.

Opublikowano

hahaahaha, poziom uzytkownikow tego forum jest tak wysoki ze maxuja E ktora w 80% przypadkow jest uzyte jaki escape xD

maxuj R>W>Q>E

combo to R->W->Q->2-3 aa->ignite jesli potrzebne->wycofujemy sie na E

wlasciwie najlepszy ap towerdiver, jestesmy w stanie zburstowac przeciwnego apc kiedy turret hitnie nas 1-2 razy

build:

buty+3 potiony

doran

sheen

rabadon

lich bane

sytuacja, do wyboru:

void staff, rylai, hourglass, abysall, warmog

Opublikowano

Jak oglądam Pro graczy, to:

- maksowanie R>E>Q>W

- combo to wbijanie się z E, następnie użycie AA + W i ewentualnie uciekanie z Q bądź też jeszcze mocniejsze wbicie się z Q w przeciwnika. Jak mamy ulta to najpierw ryba później albo Q jeżeli jesteśmy troche daleko albo E i później jeszcze Q, lecz lepiej wbić z Q + Ryba, gdy ult już go podrzuci, łatwiej będzie trafić nam z E.

- buildy to sytuacyjne, lecz na pewno lich bane i zhonya są konieczne, to samo mogę powiedzieć o rabadonie, wtedy mamy taki burst że uhuheuh

fb.com/myrodj

Opublikowano

Co wy piszecie ...

Startujesz z w co ułatwia farme :)

Jak masz na linii np.ryze to robisz tak . Wjeżdżasz z Q i szybko W i pół hp nie ma potem możesz odskoczyć z E . Potem jeszcze raz takie combo + ulti i masz fraga.

Nie wiecie jak skill z W pomaga , a wy nic o nim nie napisaliście.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Ja Fizzem zaczynałem tak jeśli chodzi o skille

1lvl - W

2- Q

3- E

4 - maxujesz W do 6 potem R i potem sproboj jak wolisz albo Q maxuj albo E

Combo Robisz tak , Bynajmniej ja tak robiłem

R W E Q albo R W Q E

Opublikowano

Matko boska co za mądrala doskakuje do przeciwnika z "E" o.O

Toz to idiotyczne.

R < W < Q i autoataki ewentualnie mozna uzyc E.

E śłuży do ewentualnej ucieczki a tak chops i juz przeciwnik moze ci wyjebac takiego dipsa na ryj ze sie obsrasz xD

OndteAw.png
Opublikowano

Ja maksuję "E" jako pierwsze po to aby jak najszybciej pozbyć się CoolDown-u. Na summoners spelle biorę: Ignite + Barrier.

Combo : w+q+e

Ult Combo : r+w+q+e

Ew. Ult do dorzucania do wroga.

Czyżbym się mylił, ale czy "q" nie stackuje się z "w" ?

Diss_Stream.png

Opublikowano

Matko boska co za mądrala doskakuje do przeciwnika z "E" o.O

Toz to idiotyczne.

R < W < Q i autoataki ewentualnie mozna uzyc E.

E śłuży do ewentualnej ucieczki a tak chops i juz przeciwnik moze ci wyjebac takiego dipsa na ryj ze sie obsrasz xD

no widzisz kazdy gra jak lubi ja akurat robiłem tak i bardzo pieknie mi sie grało Fizzem

Opublikowano

najlepiej Q maxować na koncu a dac tylko jeden pkt na początku

Q nakłada efekty więc przed jego użyciem dajesz W (jak masz lich bane to jeszcze lepiej)

E (preferuje moxować wymiennie z W) zależy czy możesz podejść pod przeciwnika czy wolisz trzymać odległość

z trafionego E spowalniasz przeciwnika i możesz łatwo auto atakować (W robi spore dmg)

Q też może być użyte do ucieczki, to nie problem - trzeba tylko popatrzeć wcześniej czy będzie na czym użyć

Hejo

Opublikowano

Nie jestem jakimś dobrym graczem fizz'a, ale napiszę Ci co ja preferuję:

Combo q+e+w (doskok, "podskoczenie" + "dodatkowe nieuchronne obrażenia")

Maxuj e gdy chcesz mocno hgarrasować przeciwnika, w gdy chcesz skupić się bardziej na farmie (np przeciwnik pushuje linie)

Fajnie się nim gra .

Build zobacz w jakimś z tutów, core to Lich + rabba+zhonya resztę rób jak uważasz .

no widać, że nie jesteś dobrym graczem fizza.

combo jest takie : od razu włączasz W, lecisz z Q i te dwa skille się nakładają, robisz jeden-dwa autoataki i skaczesz na przeciwnika z E lub odskakujesz (jeśli masz ult to pierw ult, albo zależnie od sytuaci - czy trafimy czy nie, jest to bardzo ważne, bo nasze ulti spowalnia i podrzuca przeciwnika zadając ogromne obrazenia)

E maxujesz jak chcesz cały czas skakać na przeciwnika i farmić, maxując E mamy mniejsze cd na niego i możemy lepiej gankować, do tego jest to świetny system ucieczki. pamietaj jednak, że z E można nie trafić i tracimy bardzo dużo dmg, dlatego polecam bardziej maxować W, tym nigdy nie chybisz

W maxujesz jak grasz na postacie typu katarina, lux, brand, talon - wbijasz się i zabijasz w chwile, nasze W działa podobnie jak ignite, tyle, że jest o wiele mocniejszy.

Q maxujesz jako ostatnie, służy tylko jako doskok do przeciwnika.

build - lich bane, rabadon, void staff, zhonya, jeśli trzeba to dla cd i many robimy graal athene, jeśli nie to bierzemy morello, a na sam koniec składamy GA lub deathfire grasp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...