Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Lux adc?

wojtek19992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sądzicie o lux adc? według mnie jest ona dobra postacia w kazdej fazie gry - w early game - dzieki mocnym AA i passywce, w mid game snear, AA mocne, slow i ult który nawet bez ap robi w miare duzy DMG, a w late game nie wysiada za bardzo bo z comba i tak moze wziac pol hp, i jeszcze ma potezne AA i snear do bronienia sie oraz slow i tarcza

Opublikowano

No i po co na siłę brac lux na ADC? skoro ma przeliczniki pod AP?

Właśnie jej skile bez AP nic nie robią..

Opublikowano

a właśnie, że robią dużo, równe 1000 dmg + tarcza za 180 no i oczywiscie passyw ktory na 18 lvlu daje nam 190 DMG dodatkowego po uzyciu skilla, a i dodam, że wtedy robimy hybrydowy DMG, a więc jak będą składać armor to zawsze coś z skillów zadany, a jak mres to z AA :)

Opublikowano

Po co pchać jednego z najmocniejszych ap na adc? To jest bezsensu.. Naffedowana lux z 650+ AP robi miazge + ten ult ;3.

Jak dla mnie tylko trolle robią lux adc, bo nie umieją docenić jej skilli (AP), lub nie potrafią grać postaciami adc.

Opublikowano

dla beki na normala sobie zagraj. ja swego czasu grywałem dużo tzw mieszancy 10 na ts i mieszalismy sie na customie. to wiele razy grałem na kumpla z diamentu co gra głównie adc, to brałem zyre na adc... o dziwo nigdy nie przegrałem na niego. ale to pewnie kwestia farta. jednak normalnie wolalbym nie ryzykowac takich pickow.

Znawca
Opublikowano

Ja pierdole.

Zaraz będą tematy: Soraka na jungle? Rammus mid?

Nie. Lux nie może być adc. Skoro riot zrobił ją pod ap to znaczy, że ma być AP. To tak samo jak byś chciał robic vayne pod ap -.-

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

@up. Riot chciał zrobić lux na supporta a wyszedł przekozacki ap.

@top. Lux na adc? Nigdy w życiu. Po co brać postać ap na adc jak można wziąć Dravena/ashe/vayne? To bez sensu. Lux only ap/support.

Opublikowano

Przecież Riot nie nakazuje nam jak mamy grać danymi postaciami :) Zyra i Lux były robione na mida a często widać je jako supporty. Shaco i Sion mają w polecanych build pod ap a więcej robią pod ad. Wszystko zależy od graczy, gdyby wszyscy grali według schematu to gra byłaby nudna. Co do Lux adc - marnuje się jej potencjał pod ap :D

Opublikowano

Ja pierdole.

Nie. Lux nie może być adc. Skoro riot zrobił ją pod ap to znaczy, że ma być AP. To tak samo jak byś chciał robic vayne pod ap -.-

jak riot mógł ją "zrobić pod ap"? to tylko od gracza zależy w co idziesz, riot nie może ustalić gdzie gracz będzie grać danym championem, a co do tematu to ma spory burst ale za mały range AA zeby to mialo jakikolwiek sens

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

nie, kupa i nic w late nie robi.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja pierdole.

Grałeś przynajmniej rammusem mid ?? zapewne nie więc ??? prosze milcz jak nie wiesz.

@top

Grałem kiedyś z lux ADC i kosiła w late ale cóż zapewne zaraz polecą hejty.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ta, lux AP potrafi aa uderzyć za 600 hp ( na oko, w jednym i drugim znaczeniu :D ) Po co robić coś AP pod AD? Zwyczajny absurd... Podobnie jest z kennenem i tf, tf chociaż TROCHE ma tych przeliczników ( W? )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Brak escape mechanismu, brak przeliczników AD, niezbyt szybka animacja AA, pasywka pod Lich Bane'a a nie pod ad carry.

Moim zdaniem nie opłaca się iść nią jako Ad carry, zwykłe marnowanie postaci.

Znawca
Opublikowano

jak riot mógł ją "zrobić pod ap"? to tylko od gracza zależy w co idziesz, riot nie może ustalić gdzie gracz będzie grać danym championem, a co do tematu to ma spory burst ale za mały range AA zeby to mialo jakikolwiek sens

Chodzi mi o to, że gdy wejdziesz sobie w statystyki to widać, że riot chciał aby ta postać była grana pod ap. Ma przelicznik pod ap więc nie ma sensu grać nią AD.

Oczywiście ty możesz grać nią nawet na jungli ja tam się nie czepiam jednak gdybyśmy szli twoim tokiem myślenia to na rankedach mogło by być tak: Vayne ap mid, lux adc, soraka solo top, garen support. Moim zdaniem to nie ma sensu.

@4 up

Nie nie grałem rammusa na midzie i nie mam takiego zamiaru. Każdy rage ap mógłby go zabić bez problemu. Wystarczy biegać wokół minionów i trzymać go z daleka. Zaden problem

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Przecież Riot nie nakazuje nam jak mamy grać danymi postaciami :) Zyra i Lux były robione na mida a często widać je jako supporty. Shaco i Sion mają w polecanych build pod ap a więcej robią pod ad. Wszystko zależy od graczy, gdyby wszyscy grali według schematu to gra byłaby nudna. Co do Lux adc - marnuje się jej potencjał pod ap :D

Sorry bro shaco ma w poleconych itemy pod ad :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...