Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki to efekt?

ThePerzot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim :)

Ostatnio przeglądam sobie tumblry ludzi i zauważyłem, że nie wiem jak ale stosują oni takie jeden efekt podobny do 3D, mianowicie jest to:

Za przykład weźmy sobie to zdjęcie:

tumblr_m8dyr6vNc31rvedsao1_500_large.jpg

A zaraz obok takie:

afji.jpg

Może ktoś mi wytłumaczyć jaki to filtr/efekt?

Albo jak coś takiego uzyskać w gimpie :)?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Podejrzewam, że są to zwyczajnie nałożone na siebie napisy z odpowiednim kryciem i kolorem. :) Chmurki na dole są zrobione w podobny sposób. Do tego jakiś efekt poruszenia/smużu. W Photoshopie taki efekt to pestka, ale w gimpie niestety nie wiem, jak można zrobić. ;c

Opublikowano

Jeżeli masz czas i chce Ci się ściągać After Effects'a to taki efekt bardzo łatwo jest tam uzyskać poprzez plugin 'Magic Bullet Looks'. Jeżeli chcesz się męczyć z bawieniem w krycia, maski etc. to Photoshop.

he?

Opublikowano

Nie wiem czy w gimpie takie coś jest ale w photoshopie wystarczy zduplikować 3 warstwę i w opcji z mieszaniem odznaczyć kanał kolorów by został tylko 1
Czyli jak masz na 1 warstwie kanał R G B Odznaczasz R i G zostaje B przesuwasz warstwę o kilka px i masz już jeden kolor następnie robisz to samo z następna warstwą
zostawiając kanał G i przesuwasz w drugą stronę i tak aż uzyskasz swój wymarzony efekt.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...