Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LO vs TECH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Już kończy się rok szkolny jak wiecie lub nie :D

Zastanawiam się nad technikum informatycznym lub liceum o profilu mat-fiz-inf...

Zamierza też iść potem na studia....

Proszę o napisanie co wybrać/lub mnie nakierować trochę chociaż...

Proszę napisać też co bym się nauczył LO i TECh...

Opublikowano

ja rok temu wybrałem technikum informatyczne i jak na razie nie żałuje ;)

troche tylko szkoda że mało dziewczyn jest ale da się przeżyć :D

@edit w LO mój kolega jak na razie uczy się bardziej programowania. Ja w techikum uczę się np. rozbierania kompa, zarządzaniem systemem i zabezpieczeniami i ogólnych takich informacji o kompie np. z czego jest zbudowany, do czego części służą i jak działają.

Opublikowano

@up: Dobrze wiedzieć :D

@topic:

Jednak proszę o rozbudowane wypowiedzi...

Opublikowano

Jeżeli tak stawiasz sprawę, to szczerze polecam liceum mat-inf-fiz. Świetny kierunek, przyłóż się do nauki matematyki i fizyki. Zarówno w technikum, jak i w liceum zbyt wiele wartościowych rzeczy typu czysto informatycznych się nie nauczysz, więc bierz liceum, bądź dobry z tych przedmiotów, zdaj z nich maturę na zadowalającym poziomie i ruszaj na te studia.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Jeżeli Cię to interesuje to idź do technikum. Tam będziesz miał praktyki i przedmioty zawodowe, które na pewno nauczą Cię więcej niż sucha teoria. :) A po takiej szkole bez problemu się na studia dostaniesz + będziesz miał zawód.

Opublikowano

Idź do technikum bo gdyby jednak Ci te studia nie wypaliły to masz zawód. Ja osobiście wybrałem LO, ale klasa policyjna :)

simply.4557.gif

Opublikowano

Proszę jeszcze o napisanie jaki jest zakres nauki w lo i w tech z informatyki....

Opublikowano

O jakim zawodzie my tutaj mówimy? O tej masówcę informatyków? Uwierz mi, że z takim zawodem(bez znajomości w firmach IT) pójdziesz na zmywak do MC. Jedyny zawód który może być teraz opłacalny to organizacja reklamy. Marketingowców nigdy za wiele, a liczba firm poszukujących dobrych ludzi od marketingu rośnie.

Jeśli chcesz iść dalej na studia to liceum. Będziesz lepiej przygotowany do matury co powinno przełożyć się na uzyskany wynik.

W pierwszej klasie technikum na rozszerzonej informatyce mówiliśmy o tym co to jest płyta główna i klepaliśmy biedę w Excelu i Wordzie.

Opublikowano

I o takiego typu właśnie odpowiedzi oczekiwałem...

Dzięki wielkie...

Jednak będę nad wyborem szkoły dłużej myślał...

Opublikowano

Na informatyka się, kurwa, nie nadajesz. Od jakiegoś czasu pojawiają się tematy TECH vs LO. I masz tak rozpisane w chuj czy lepiej iść do technikum czy lepiej do liceum a problemy z ową informatyką był roztrząsany miliony razy. Chcesz być informatykiem a z opcji szukaj nie umiesz skorzystać? Beznadzieja. Radzę się porządnie zastanowić bo zajebisty poziom reprezentujesz, godny informatyka ^_^

Opublikowano

Administrator sieci to opłacalny zawód w tym momencie. Do niego potrzebne ci jednak studia tak więc polecam liceum mat-inf. Dostaniesz się na lepsze studia :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Na informatyka się, kurwa, nie nadajesz. Od jakiegoś czasu pojawiają się tematy TECH vs LO. I masz tak rozpisane w chuj czy lepiej iść do technikum czy lepiej do liceum a problemy z ową informatyką był roztrząsany miliony razy. Chcesz być informatykiem a z opcji szukaj nie umiesz skorzystać? Beznadzieja. Radzę się porządnie zastanowić bo zajebisty poziom reprezentujesz, godny informatyka ^_^

Co do twojej wypowiedzi się stanowczo nie zgadzam...

Myślisz że nie szukałem? Na czytanie takiego typu informacji przesiedziałem dobre kilkanaście godzin.... Ale ja postanowiłeś się jeszcze zapytać was na tym forum....

A z tego co ty piszesz wygląda na to, że ja sobie pomyślałem.... A jebnę sobie tutaj temat, niech mi napiszą gdzie mam iść bo mi się nie chce szukać -.- - żałosne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...