Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Odkodowanie haseł MySQL

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspomnij od razu, że strona jak wszystkie takie strony korzysta z tęczowych tablic, a nie z jakiegoś cudownego sposobu, bo zaraz będzie 1000 pytań "dlaczego nie mogę rozkodować swojego hasła".

Opublikowano

Wspomnij od razu, że strona jak wszystkie takie strony korzysta z tęczowych tablic, a nie z jakiegoś cudownego sposobu, bo zaraz będzie 1000 pytań "dlaczego nie mogę rozkodować swojego hasła".

Proste hasła rozkoduje (bez znaków specjalnych, dużych liter i kombinacji typu m132n415f).

Opublikowano

Proste hasła rozkoduje (bez znaków specjalnych, dużych liter i kombinacji typu m132n415f).

Nie, strona rozkoduje te wyrazy, które już kiedyś ktoś wpisał. Tak jak pisał Pkmn, tęczowe tablice, które mają dane z różnych generatorów haseł do Mysql.

Opublikowano

Nie rozumiem :D ?

W skrócie? Korzystając z tego typu stron:

http://killbox.pl/work/md5/md5.php

Przesyłasz dane do tablic takich jak podał Asprime i później gdy ktoś wpisze zakodowane hasło w tej tablicy to mu wyświetli rozkodowane. Ludzie wymyślają różne hasła i po to powstają takie strony, różne lewe fora, które zapisują hasła zakodowane i jako zwykły tekst itp.

Przykład: tegonierozkoduje

cf7f902e4dc0ee7ec1c2301fc4c88692
Opublikowano

Dobrze, ale po co mi to? Okradać graczy mam swoich ?!

Mnie nie pytaj po co ten temat powstał, bo osobiście sam tego nie rozumiem. Moim zdaniem poradnik tego typu nie powinien nigdy pojawić się na tym forum.

Opublikowano

Mnie nie pytaj po co ten temat powstał, bo osobiście sam tego nie rozumiem. Moim zdaniem poradnik tego typu nie powinien nigdy pojawić się na tym forum.

W czym Ci przeszkadza? Jak nie potrzebujesz to nie wchodź i tyle.

Dobrze, ale po co mi to? Okradać graczy mam swoich ?!

Nie koniecznie do okradania. Powstały 2 tematy oraz jedna osoba poprosiła mnie na PW abym im rozkodował hasło więc wstawiłem strone dzięki której będą mogli robić to sami.

Opublikowano

W czym Ci przeszkadza? Jak nie potrzebujesz to nie wchodź i tyle.

Nie koniecznie do okradania. Powstały 2 tematy oraz jedna osoba poprosiła mnie na PW abym im rozkodował hasło więc wstawiłem strone dzięki której będą mogli robić to sami.

ta osoba za pewno zdobyla w jakis sposob haslo i chciala odkodowac by dostac sie na to konto, ktore w 90% nie nalezalo do niej.

mimo tego moze komus sie przyda, like za checi.

sygna1.png

Opublikowano

ta osoba za pewno zdobyla w jakis sposob haslo i chciala odkodowac by dostac sie na to konto, ktore w 90% nie nalezalo do niej.

mimo tego moze komus sie przyda, like za checi.

Albo miała zapisane hasło do mysql w navicat ale zapomniała tego hasła i weszła w zakładkę user skopiowała hasło i napisała temat aby jej to odkodować w celu poznania swojego hasła :)

Opublikowano

Albo miała zapisane hasło do mysql w navicat ale zapomniała tego hasła i weszła w zakładkę user skopiowała hasło i napisała temat aby jej to odkodować w celu poznania swojego hasła :)

Wtedy się zmienia na nowe. Ten temat to głupota ponieważ znając życie dopiero teraz zaczną się kradzieże kont. Gracze niestety są przywiązani do jednych i tych samych passów, a później płacz, że są okradani na innych serwerach. Mało padło już serwerów? Mało loginów i haseł pokodowanych jest w rękach adminów, którzy być może teraz są zwykłymi graczami? No właśnie... w ten sposób kidmod mpcforum po części podał na dłoni sposób na okradanie graczy na innych serwerach - gratuluję. Tylko wiesz gdzie jest haczyk? Założę się, że 50% graczy ma te same konta na serwerach co na MPCforum, więc zaczną się włamania na konta użytkowników forum - tak, to działa też w ta stronę.

Opublikowano

Wtedy się zmienia na nowe. Ten temat to głupota ponieważ znając życie dopiero teraz zaczną się kradzieże kont. Gracze niestety są przywiązani do jednych i tych samych passów, a później płacz, że są okradani na innych serwerach. Mało padło już serwerów? Mało loginów i haseł pokodowanych jest w rękach adminów, którzy być może teraz są zwykłymi graczami? No właśnie... w ten sposób kidmod mpcforum po części podał na dłoni sposób na okradanie graczy na innych serwerach - gratuluję. Tylko wiesz gdzie jest haczyk? Założę się, że 50% graczy ma te same konta na serwerach co na MPCforum, więc zaczną się włamania na konta użytkowników forum - tak, to działa też w ta stronę.

Pewnie ktoś miał takie samo hasło do konta w metinie i banku xD Wszystko wina asprime - kidmoderatora działu metin2. Co za wyrodny kid no nie?

Myślisz, że administracja większych serwerów nie wiedziała jak odkodować hasło i teraz po udostępnieniu tej strony zaczną się kradzieże na większą skale?

Nie rozumie po co się udzielasz w temacie skoro i tak nic z tego nie korzystasz. Twoim zdaniem użytkownicy powinni nadal tworzyć nowe tematy z prośbą o odkodowanie hasła tak?

//

prawisz jakbym zbudował bombę atomową i oddał ją w ręce koreańczyków. Tak wszystko wina asprime - kid moderatora mpcforum z działu metin2.

Opublikowano

Pewnie ktoś miał takie samo hasło do konta w metinie i banku xD Wszystko wina asprime - kidmoderatora działu metin2. Co za wyrodny kid no nie?

Myślisz, że administracja większych serwerów nie wiedziała jak odkodować hasło i teraz po udostępnieniu tej strony zaczną się kradzieże na większą skale?

Nie rozumie po co się udzielasz w temacie skoro i tak nic z tego nie korzystasz. Twoim zdaniem użytkownicy powinni nadal tworzyć nowe tematy z prośbą o odkodowanie hasła tak?

//

prawisz jakbym zbudował bombę atomową i oddał ją w ręce koreańczyków. Tak wszystko wina asprime - kid moderatora mpcforum z działu metin2.

Piszę, bo tak na prawdę stworzyłeś tut do czegoś, co nie jest nikomu potrzebne chyba że do włamań (a z tego co mi wiadomo MPCforum nie popiera takich działań). Jeśli ktoś zapomniał hasła do navi to zmienia je w konsoli, a nie w bazie, bo jak do niej wcześniej wejdzie? Po 2 zawsze może sobie zakodować nowe hasło i je podmienić. Tak więc skorzystają z tego tuta tylko ludzie chcący kogoś okraść. Normalnemu administratorowi nie jest do niczego potrzebne rozkodowane hasło gracza, chyba że chce kogoś okraść.

Tak więc pozostaje mi pogratulować pomysłu pomocy w kradzieżach i awansu na KidModa - tego drugiego nawet nie zamierzam komentować.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...