Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Mo' Creatures na 1.4.6

humbas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż... Downgradowałem minecrafta do wersji 1.4.6, po czym wrzuciłem doń mod Mo' Creatures. Po odpaleniu minecrafta i zalogowaniu pojawia się logo Mojang, a po nim zachodzi black screen i tak kończy się ta historia.

Inne mody działają, Red Power 2, Industrialcraft... Wszystko jest pięknie, tylko jakieś problemy z tym Mo' Creatures. Opiszę dokładnie, jak to zainstalowałem:

Zaczałem wszystko na czysto - usunąłem całe .minecraft, automatycznie ściągnęło mi minecrafta. Zdowngradowałem go do wersji 1.4.6

Z pliku minecraft.jar usunąłem META-INF, po czym wrzuciłem do archiwum pliki z Forge'a do wersji 1.4.6 (minecraftforge-universal-1.4.6-6.5.0.467.zip). Nie usuwałem ponownie META-INF

Do folderu "Mods" poszły pliki:

CustomMobSpawner 1.10.zip

DrZharks MoCreatures Mod v4.4.0.zip

Do folderu "Coremods" poszło:

GuiAPI-0.15.2-1.4.6.jar

Gra nie idzie. Gdy wywalę Mo' Creatures, a wrzucę jakiś inny fordżowy mod jak Red Power 2 to działa. Co jest przyczyną? Zapomniałem o czymś, a może powinienem użyć innej wersji jakiegoś pliku? Jak to naprawić?

Opublikowano

Spróbuj włączyć Minecraft'a innym launcherem.

@edit

być może mody ze sobą nie współpracują

surprise motherfucker

Opublikowano

Spróbuj włączyć Minecraft'a innym launcherem.

@edit

być może mody ze sobą nie współpracują

Minecrafta włączam poprzez minecraft.exe ściągniętym z www.minecraft.net

Wgrywam JEDYNIE Mo' Creatures, a pliki, które wymieniłem, to pliki, które są potrzebne do odpalenia. Red Power 2 wgrywam osobno, by zobaczyć, czy odpali na innych modach, a to oznacza, że Forge na pewno dobrze działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...