Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Pisane stron www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanko a mianowicie chciał bym się nauczyć pisać strony internetowe samodzielnie i mam bardzo wielką prośbę aby ktoś wytłumaczył mi z kąd mam się nauczyć jakiegoś języka do napisania strony www.

Jeszcze 2 pytania :

- Jaki jest język do pisania stron www { jak jest ich parę to ktróy najlepszy }

- Czy możecie mi podać jakieś linki do poradników ?

barcab.png

Pomogłem? daj Lubię to!

Opublikowano

A czy w języku HTML zrobię np prosefesionalną strone www tzn różne odnośniki , przyciski itp ?

barcab.png

Pomogłem? daj Lubię to!

Opublikowano

Siema, mam pytanko a mianowicie chciał bym się nauczyć pisać strony internetowe samodzielnie i mam bardzo wielką prośbę aby ktoś wytłumaczył mi z kąd mam się nauczyć jakiegoś języka do napisania strony www.

Jeszcze 2 pytania :

- Jaki jest język do pisania stron www { jak jest ich parę to ktróy najlepszy }

- Czy możecie mi podać jakieś linki do poradników ?

Webmasterstwo stanowi szereg języków programistycznych lecz na początek zaczyna się od html--->CSS----> Javascript, a następnie wybierasz co wolisz Python/PHP (jest bardziej popularne). Strony również są ważne pod względem graficznym. Moim zdaniem najlepiej się uczy przez video poradniki, ale jak kto woli.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Webmasterstwo stanowi szereg języków programistycznych lecz na początek zaczyna się od html--->CSS----> Javascript, a następnie wybierasz co wolisz Python/PHP (jest bardziej popularne). Strony również są ważne pod względem graficznym. Moim zdaniem najlepiej się uczy przez video poradniki, ale jak kto woli.

A czy możesz mi podać link do jakiegoś video poradnika ? Z góry dzięki ;)

barcab.png

Pomogłem? daj Lubię to!

Opublikowano

W HTML, zrobisz odnośniki itp.

Ale ja Ci bardziej polecam język PHP i baza danych MySQL.

Język PHP daje Ci dużo możliwości w tworzeniu stron :)

Ja korzystałem z tego poradnika:

http://webmade.org/kursy-online/kurs-php.php

oraz tej:

http://webhosting.pl/Kurs.PHP..Wstep.do.programowania.w.popularnym.jezyku.skryptowym

A jak masz trochę kaski to możesz kupić tą książkę (ja ją posiadam) :

http://helion.pl/ksiazki/php-i-mysql-od-podstaw-wydanie-iv-w-jason-gilmore,phmso4.htm

Tylko jak widzę książka chwilowo nie dostępna.

Ale jak na początki polecam Ci kursy internetowe, z których też duużo można się nauczyć :)

Opublikowano

Django, ruby.

Django dobry framework, na jego mocno zmodyfikowanej wersji opiera się jeden z niewielu polskich skryptów forów - Misago.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...