Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pomysł na serwer - gralibyście?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł na serwer. Po paru przemyśleniach stwierdziłem że pomysł na serio się nadaje. Jedynie chce poznać waszą opinie na ten temat. To może coś o serwer'ze: typ serwer'a mieszany RPG i RP. Średniowiecze. Na serwer'ze nie byłoby łatwo. Zainstalowany został by plugin na wypadanie surowców z stone, a procent wypadania takich surowców byłby minimalistycznie mały. Dlatego serwer byłby nastawiony na integracje między graczami czyli handel wymienny, może wprowadzona by została waluta emeraldowa by było prościej handlować. Oczywiście do handlu stworzony zostałby odpowiedni mechanizm. Do tego jeżeli byłaby taka możliwość to zablokowało by się spawnowanie koni (ale to oczywiście od nowej wersji) a byłaby możliwość kupienia konia (bardziej RP). Do tego dochodziłby jeszcze questy. Prawdopodobnie powstały by najpierw dwa miasta w których byłyby inne możliwości (np. w jednym możliwość kupienia konia, a w drugim coś innego). Poza miastami nie było by cuboida. Nie byłoby też działek, ale poza miastem byłyby porozrzucane w różnych miejscach działki które można byłoby kupić. Ewentualnie powstało by miasto z działami, lub wkomponowane działki w miasto, albo jeszcze hotele (gotowe pokoje). Napiszcie co wy sądzicie na temat tych działek. Oczywiście gracz by się nie nudził. Do dyspozycji byłaby arena pvp i może mobarena, spleef... pomyśli się. Do tego częste klimatyczne eventy (nie w stylu: kto szybko napisze coś tam dostanie pierdyliard diaxów...). Mam jeszcze całą głowę pomysłów. Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle.

Pozdrawiam!

ppppub.png

Opublikowano

Pomysł nie taki zły, ale znając życie wykonanie nie będzie już takie ciekawe.

Ja osobiście bym nie zagrał, nie lubię tego typu serwerów ;)

surprise motherfucker

Opublikowano

Na podobny serwer czekam od bradzo dawna.

Mam strasznie duza ochote pograc na takim serwerze,

Odrazu na jezyk podchodzi motto

Od zera do bohatera. Jezeli robilbys serwer tego typu napisz mi jakas wiadomosc,

Moze bede mogl ci pomoc, nie tylko w buduwaniu serwara ale takze sponsoringiem.

Spokój-Klucz do wygranej.

Opublikowano

Z tymi pluginami być może ktoś by musiał mu pomóc nie każdy jest orłem w tej dziedzinie :)

A co do serwera to może być wrócił do minecrafta i "ponołnajfił". Ale zebym tam grał serwer musi być trudny a nie jak na większości że po 1 dniu mam już wszystko ...

Opublikowano

zagrałbym, ale bez autorskich pluginów i dobranej ekipy i budowli nie wypali ;/ Jak dla mnie coraz mniej osób gra na nowych serwerach, bo na innych mają to czego potrzebują i to czego chcą :) Więc stworzenie ideału jest po części niemożliwe :) Mógłbym pomóc w budowie jeśli już ;]

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Dziękuję za dobre opinie :) Będziemy już zaczynać pracę lecz najpierw musimy zrobić pożądny plan serwer'a. Jak narazie ekipy nie ma. Jedynie ja i ewentualnie mój kolega (mam do niego zaufoanie itp...). Będę jeszcze pisał.

ppppub.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...