Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BlueScreen

MrMicro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Od niedawna wyskakuje mi błąd blue screen coś tam z pamięcią - MEMORY_MANGAMENT czy coś takiego.

A oto moja specyfikacja:

1. Procesor - Intel Core i5-3350P, Quad Core, 3.10GHz, 6MB, LGA1155, 22nm, 69W, BOX ?

2. Płyta główna - ASRock Z77 PRO3, Z77, DDR3-1600, 2xSATA3, RAID, HDMI, GBLAN, ATX ?

3. Pamięć RAM - ADATA GAMING V2.0 8GB KIT (2x4GB), 1600MHz DDR3, CL9, Radiator, XPG? ?

4. Dysk twardy - WD Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache ?

5. Nagrywarka DVD - LG SuperMulti SATA DVD+/-R24x,DVD+RW8x,DVD+R DL 16x,SecurDisc,bare bulk(czarny) ?

6. Zasilacz - Corsair zasilacz VS 650W ATX 80 PLUS 120mm wentylator, EU version ?

7. Karta graficzna - MSI GeForce GTX 660TI OC, 2GB DDR5 (192 Bit), HDMI, DVI, DP ?

Komputer mam już 3 miesiące i tylko ten blue screen wyskakuje mi dość często od ok. 2 tygodni.

A oto opis błędu:

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000041790
BCP2: FFFFFA80017A52B0
BCP3: 000000000000FFFF
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\043013-12651-01.dmp
C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\WER-21496-0.sysdata.xml

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Słyszałem o jakimś programie do badania bluescreen'ów. I tam trzeba pamiętać jakieś cyferki/literki żeby wyjaśnić jaki to blue screen.

Sprawdzałem to i to był blue screen z numerem: 0x000000a.. Coś takiego.

Nie wiem jak naprawić te bluescreen'y. Proszę o propozycje. Dodam że ostatnio przez 2/3 dni w ogóle nie miałem żadnego bs'a i dopiero dzisiaj gdy próbuje pograć w CoD II to mi wyskakują i dlatego piszę tutaj temat i proszę o jakieś rozwiązanie. Dziękuje :>

//Reklama OFF.

Opublikowano

wyjmij jedne 4 gb ramu i zobacz wtedy jak będzie nadal BSOD to wyjmij tą kość i wsadź tamta

no ale jak nadal będzie to zobacz czy w biosie nie przestawiłeś czegoś w ramie daj najlepiej defualt setting

uzyj bluescreenview żeby podać cały kod

Opublikowano

Tzn. Mam pracować z połową ilości Ram'u? Czy po prostu gdy nie będzie bs'ów na 4gb ram to wtedy dodam kolejne 4 i już będzie chodziło?

A gdy odejme 4gb ram i włącze komputer to nie będzie jakiś error'ów? Albo jak po odłączeniu i dodaniu tych 4gb ram nic się nie stanie?

W bios nigdy nie wchodziłem więc tam nic nie będzie ;P

//Reklama OFF.

Opublikowano

Nie wyjmij jedną kość RAM i sprawdź czy ci działa komputer.Jak nadal nie będzie to wyjmij tamtą i włóż tą którą wyciągnąłeś.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

pracować tzn nie powiedziałeś ze BSOD ci wyskakuje jak odpalasz cod 2

wyjmij jedna kość ramu 4gb ale najpierw wyłącz komputer i potem włącz cod 2 jeżeli będziesz miał znowu BSOD wyjmij obecna kość i włóż tamta co wcześniej wyjąłeś jeżeli tak będzie ze BSOD nie ma jak wyjmiesz jedna kość to znaczy ze ta kość jest do wywalenia lub do oddania na gwarancji

nie będzie żadnych errorow

Opublikowano

Ja miałem podobny problem, nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się, że też to samo. Mi pomogło cofnięcie systemu do wcześniejszego stanu ( do wtedy co było normalnie ) i po zrobieniu tego śmiga jak złoto już tydzień i ani razu mi nie wyskoczyło. Może po prostu coś ostatnio ściągnąłeś ? Ja po pobraniu cs miałem ten sam problem.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Prawdopodobnie to może byc pamięć, ale jak już zrobisz to co Ci napisano wyżej i nie wykazało by zmian to sprawdż jeszcze reszte podzespołów płyte proc karte. Powodzenia

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

To znaczy.. nie wyskakuje mi tylko przy graniu w jedną, ową gre. Ogólnie jak pracuje na komputerze to wyskakuje bluescreen. Też mi się wydaje że mogła się spalić jakaś kość RAM'u (Jest coś takiego jak "spalona kość RAM"? :D).

Chciałem się dowiedzieć tylko czy po odjęciu Ram'u i włączenia komptuera wszystko będzie chodziło poprawnie. Tzn. chodzi mi o to żeby system się cały uruchomił.

I tak samo po dodaniu tego odjętego Ram'u.

Dodam że. robiłem serwer do pewnej gry przeznaczając na to ok 3gb ram.

Myśle że zawołam kolesia, który robi mi z komputerami wszystko ;P

A co do mojego 1szego postu to przez bluescreenview'er nie mam tam tego błędu 0x0000..a tylko 0x0000..1a :P

//Reklama OFF.

Opublikowano

1. Przejedź te pamiątki programem o nazwie MemTest. Ten program pomoże ci zdiagnozować co jest z kościami (jeżeli wina leży po stronie RAM'ów)

2. Wyłącz komputer, zdejmij panel roboczy i wyciągnij jedną kość RAM'u. Jeżeli nie będzie żadnych problemów to masz już pewność, że jedna kość działa. Następnie wypinasz tą sprawdzoną kość i podpinasz tą drugą. Robisz to samo. Jeżeli wyskoczy ci jakiś error związany z pamięcią to wiesz, że ta kość jest uwalona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...