Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Uniwersalne runy na każdą pozycje

Gość dordo12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że trochę już w lola gram i ułożyłem sobie komplet 3 stron run które dopasować można pod każdą postać na każdą linie postanowiłem się z wami tym podzielić, co mi szkodzi.

Wielu z was pewnie nie wydaje realnych pieniędzy na RP a robić oddzielną stronkę run pod każdą postać to duży wydatek, więc myślę, że moje ustawienia mogą się niektórym z was przydać.

Pierwsza strona to runki pod supporta i tylko pod niego, jedyną rzecz która ewentualnie warto zmieniać jest zamiana quintów z ap na coś innego, mogą być ap per lvl lub generacja golda lub armor lub nawet HP, co tam chcecie, zalezy czym preferujecie grać jako support.

jjup.jpg

Marks: x9 Armor

Seals: x9 Armor at level

Glyphs: x9 Magic Resist at level

Quintessences: x3 Ability Power

Kolejna stronka to runy pod ad carry oraz postacie AD zarówno na topie jak i na midzie, dobrze sprawdzają się również na jungli, poprostu pasują pod każdą postać która opiera się na physical damage.

vlfq.jpg

Marks: x9 Physical Damage

Seals: x9 Armor

Glyphs: x9 Magic Resist at level

Quintessences: x3 Physical Damage

Ostatnia stronka to strona pod postacie opierające się na AP. Można z tym ustawieniem spokojnie chodzić na topa oraz mida postaciami magicznymi, na bota się nie opłaca. Na start mamy sporo AP oraz penetracji więc możemy zagrać agresywnie i zabić naszego przeciwnika nawet bez ganka junglera, team napewno będzie zadowolony ^^.

nfel.jpg

Marks: x9 Magic Penetration

Seals: x9 Armor at level

Glyphs: x9 Ability Power

Quintessences: x3 Ability Power

Wszystkie 3 strony przedstawione powyżej pochodzą bezpośrednio z mojego konta w lolu, gram bez ich zmiany jakieś dobre ponad pół roku i naprawde nie narzekam i nie zamierzam ich modyfikować w najbliższym czasie. Oczywiście nie wszyscy muszą się z tym zgadzać, jednak z moich doświadczeń są dobrze dopasowane i nigdy nie mam większych problemów z enemy na linii.

Opublikowano

Magic Resist na adc? Naprawde?...

Jak juz magic resist, to nie od lvla tylko po 1.49 jak sie nie myle.

Magic resist/lvl są najlepsze na adc.

@Top

Co do run na supporta, to zależy kim gramy, na każdym inne runy są viable.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Magic Resist na adc? Naprawde?...

Jak juz magic resist, to nie od lvla tylko po 1.49 jak sie nie myle.

tak, jak najbardziej. po co brać po 1,49 skoro i tak na bocie masz zawsze głównie enemy który atakuje cię z ad, a taki mr na 18lvlu sie przyda przeciwko np. midowi albo topowi ap.

@up;

mysle, ze na kazdego supporta dobre będą dobre po za quintami, które jak napisałem można wymienić. poza tym jak juz pisalem to są uniwersalne runki, czyli moze nie są 100% dopasowane pod każdą postać ale spokojnie da rade na nich grać supportem ^^.

Opublikowano

ja bym dal zamiast ad troche amour penetration - bardziej sie jednak przydaje jak grasz niektorymi postaciami

Ichidai Sanzen Daisen Sekai

Opublikowano

Runki na adc zawsze flat. Nie wiem czy wiecie, ale supporty robią przeważnie magic dmg. Example? Lulu, sona, nida, lux (dwie ostatnie żadko widywane), zyra. Bez resista na początku możę zaboleć harras. Twierdzicie, że dobrze jest mieć dużo resista w late, ale jako adc najsłabsi jesteśmy właśnie w early.

bez yt.

Opublikowano

ja bym dal zamiast ad troche amour penetration - bardziej sie jednak przydaje jak grasz niektorymi postaciami

miałem kiedyś samo armor penetration ale stwierdzilem, ze samo ad jest lepsze na start, a armor pene sobie wezmiesz z itemków.

raz, ze łatwiej last hitować albo pushować mając więcej ad, dwa, ze enemy w early czesto na lini i tak ma malo pancerza, więc to jakos szczególnie dużo nie daje.

Opublikowano

każda postać ma jakieś tam zastosowanie i jest na swój sposób dobra, to pytanie jest zbyt ogólne.

a pan alemaciek mógłby mi wytlumaczyc, dlaczego 6/10? taki post nic nie wnosi, co tu według ciebie nie jest nie tak? ja osobiście uważam, ze to najbardziej uniwersalne runy jakie można złożyć przy niewielkich wydatkach.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...