Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] FARMA

Viktor11PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie rozumiem jak można mieć 225 farmy w 30 minucie w brązie:

- grałem ez vs quinn na początku ją zabijałem ale potem były tf i musiałem pomagać teamowi a ona farmiła , lecz gdzy ja nie pomagałem w tf i farmiłem dostawałem reporta i obrażali....

I NIECH KTOŚ TAK GRA .....

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Farma w mid late to zależy od tego czy przeciwny tem pushuje lub czy Ty farmisz na liniach + jungla.

Opublikowano

Kolejny temat do wyżalania się...

@top szkoda że tak się stało, jest nam wszystkim z tego powodu bardzo przykro, zawsze farm w pobliżu swojego teamu i jeśli będzie potrzeba wskocz w teamfighta :)

Opublikowano

Kolejny temat do wyżalania się...

@top szkoda że tak się stało, jest nam wszystkim z tego powodu bardzo przykro, zawsze farm w pobliżu swojego teamu i jeśli będzie potrzeba wskocz w teamfighta :)

Nie 'kolejny temat do wyżalania' tylko pytam się jak mam to robić ?

Zaraz napiszesz mi , że nie farmię i mam 120 + cc w 30 minucie . Bo chodzi o to że jak ja farmię to team pisze mi , że śpię nie nie pomagam , chcą dać reporta :c

Grałem ez'em więc starałem się wbijać to tf ale wszystkie przegrywaliśmy ...

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Nie 'kolejny temat do wyżalania' tylko pytam się jak mam to robić ?

Zaraz napiszesz mi , że nie farmię i mam 120 + cc w 30 minucie . Bo chodzi o to że jak ja farmię to team pisze mi , że śpię nie nie pomagam , chcą dać reporta :c

Grałem ez'em więc starałem się wbijać to tf ale wszystkie przegrywaliśmy ...

Ale wiesz, że po tym co pisałeś wcześniej to ja też odebrałem to tak jakbyś chciał się wyżalić LoL więc coś w tym jest ;]

@Top To miej wylane na to, że chcą ci dać reporta. Po prostu napisz im, żeby poczekali chwilę na ciebie jak chcą wygrać i już... Też mnie to czasem denerwuje, że mój team nie chce czekać na wszystkich i inicjuje Teamfight'a np. w 4. Założę się, że masz pewnie często takie momenty ,,gubienia się'' w sensie, że stoicie na midzie - twój team i enemy i tylko jest pushowanie minionów i ew. poke. No to w tym czasie idź na jakieś wraithy, wilki w zależności gdzie akurat jesteście na tym midzie czy topie czy gdzie. I jak np. pushujecie miniony na midzie to staraj się każdego zbierać no i na początku farmić jak jest jeszcze lane'owanie albo jak np. spushujesz miniony pod enemy turreta to idź na golemy, jak wrócisz to akurat przyjdą miniony :> Pisałeś, że wszystkie tf'y przegrywaliście, no to może zły focus robiliście? Napisz team'owi przed fightem kogo mają focusować, powinno pomóc ^^

PS. Zauważyłem, że zakładasz duźo tematów tego typu, chciałbym zobaczyć jak grasz xD

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ale wiesz, że po tym co pisałeś wcześniej to ja też odebrałem to tak jakbyś chciał się wyżalić LoL więc coś w tym jest ;]

@Top To miej wylane na to, że chcą ci dać reporta. Po prostu napisz im, żeby poczekali chwilę na ciebie jak chcą wygrać i już... Też mnie to czasem denerwuje, że mój team nie chce czekać na wszystkich i inicjuje Teamfight'a np. w 4. Założę się, że masz pewnie często takie momenty ,,gubienia się'' w sensie, że stoicie na midzie - twój team i enemy i tylko jest pushowanie minionów i ew. poke. No to w tym czasie idź na jakieś wraithy, wilki w zależności gdzie akurat jesteście na tym midzie czy topie czy gdzie. I jak np. pushujecie miniony na midzie to staraj się każdego zbierać no i na początku farmić jak jest jeszcze lane'owanie albo jak np. spushujesz miniony pod enemy turreta to idź na golemy, jak wrócisz to akurat przyjdą miniony :> Pisałeś, że wszystkie tf'y przegrywaliście, no to może zły focus robiliście? Napisz team'owi przed fightem kogo mają focusować, powinno pomóc ^^

PS. Zauważyłem, że zakładasz duźo tematów tego typu, chciałbym zobaczyć jak grasz xD

Viktor11PL - w lolu

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

kolejny temacik viktora :>>>

@top

Miej wywalone na team, farm ile możesz (napisz teamowi, żeby poczekali na Ciebie, ponieważ sami nie wygrają bez Ciebie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Musisz skupić się na farmie w early/mid game, jak masz w early braki a chcesz to uzupełnić w late kiedy rozpoczynają się teamfighty to nie ma dziwu, że dostajesz flejmem i reportami. Potrzebny i wskazany porządny trening.

Opublikowano

Po prostu musisz nauczyć się last hitować w early i staraćsię farmić, pushować i chodzić w tf. Bez adc team nie wygra :)

Opublikowano

Jesteś w brązie, masz prawo przegrywać każdy mecz. Z tego co wyczytałem, skoro wbijasz w teamfight, to prawdopodobnie padasz w 0'5,1 sec i przegrywasz. Za tym idzie farmaz slaba dywizja i na końcu bronzeV

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

1.jak jest teamfight wiadomo wbijasz sie na pale zamiast pozycjonowac jak powinnien robic adc

2.farmic mozna z supportem lub na wolnej lini lub odpushowac

3.to jest braz ,nie placz

­

Opublikowano

Bo na brązie nie trzeba farmić, tam trzeba dive'ować na 1 lvl zrozum to chłopie...

Po co ci farma w tej grze w ogóle.

A tak w ogóle wiesz co to last hit czy pushujesz na pałę jak 99,9 % brązów?

Ja nie rozumiem jak można mieć mniej niż 200 w 25... tym bardziej na adc.

Opublikowano

Jak jeszcze raz przeczytałem temat to przypomniał mi się pewien Polak na normalu który napisał coś w stylu "Po co farmić ? Farma jest dla słabych graczy którzy nie potrafią zdobywać zabójstw "

@top pewnie masz tak że po jakimś czasie gry zapominasz o farmie i walisz miniony na pałe byle spushować, to źle, ale bardzo dużo ludzi tak ma (ja też :()

Opublikowano

No tak , ale nie zawsze farma jest opłacalna, duzo pomaga ale np. jak na poczatku sie wyfarmie(powiedzmy 2 razy wieksza farme od wiekszosci) , mam kontre na dana (dane postacie ) z przeciwnej druzyny to po pewnym czasie oplacalniej jest sie bardziej skupic na zabijaniu przeciwników , bodajże 1 kill =17 last hitów , na Lane`y przychodzi sie tylko na szybko po last hity , mi to dobrze wychodzi , przyznaje się nie mam nawet 30lv , ale wiekszosc rund wygrywam i sądzę ,że narazie to dobry sposób , nie wiem jak tam na rankedach się gra , liczę na pomoc w sprawie rankedów , czy ten sposób wypali też tam?

Opublikowano

Musisz wiedzieć kiedy farmić, a kiedy nie... Wiadomo, że jak Twój team pushuje mida, albo coś to idziesz im pomóc, ale gdy sobie latają po jungli, albo siedzą na swoich liniach to miej w dupie i rób swoje (FARM).

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...