Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ścina się LoL

wojtek19992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z LoLem, miałem go od... zawsze ? :P zrobiłem formata ciągle go mam, chodzi mi o to, że wszystko dobrze działa, gram na max. grafice w LoLu, mam 60 FPS, 50 pingu, a gdy ktoś CZASAMI mi zgankuje na przykład albo coś takiego, ale nie jestem pewien, czy wtedy, aczkolwiek zapewne wtedy częściej, nagle mi się "zacina" lol na 2 sekundy, że musze zminmalizować gre(inaczej ciągle by się ścinało) i znowu odminimalizować i wtedy znowu działa i dzieje mi się tak co 5-10 minut, często przez to dedam, aczkolwiek najczęściej jest to wtedy, kiedy na mnie się wbija 2-3 i nie mam prawie wgl szans(może bym np przeżył, a może nie) ktoś ma jakiś pomysł? nie wiem czy to problem z kompem, mam windows 7 x64
karta graficzna GeForce 8800GTS
4GB RAM
4 rdzenie po 2.8 GHZ
jak coś jeszcze będzie potrzebne to napiszcie

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/

As well, spróbuj z ostatnim punktem - gBoost i kwestii "detali" w grze. Wiadomo, że w TF'ach pada dużo skilli (szczególnie po inicjacji) i grafika potrzebuje dużo mocy aby wszystkie zrenderować. Więc dobrze, jeżeli zmniejszysz cienie i jakość efektów, spróbujesz sztuczki z gBoostem (aplikacje w tle też mają mniejsze/większe znaczenie). Jeżeli nic z tego, poszukaj również za najnowszymi sterownikami do grafiki. Jest dosyć potężna, więc... powinna utrzymać to wszystko bez problemów.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

W sumie czasem ( przez ostatni miesiąc ) 2 razy "padły" mi sterowniki do karty graficznej - 1 raz zaczął mi migać ekran, a następnie pisało, że sterownik karty graficznej... przestał działać, a 2 raz też zaczął migać ekran i blue screen i reset kompa, to się dzieje rzadko, ale się dzieje to może być ten problem, ale dziwne, że akurat w LoLu, a gdy zminimalizuje i włącze to wszystko jest już ok... może to być problem z grafiką? bo normalnie FPS'y utrzymują się na 50-60, w team fightach też nie często, nigdy mi nie zacina tak normalnie, jedyne to właśnie to i wtedy tak się ścina, że o boże chyba poł FPS'a gdzieś jest i trzeba zminimalizować i wlączyć gre, co zajmuje ok. 5sek, a gdy się walczy to jednak dużo :/ Jutro spróbuje to zrobić co podałeś, teraz ide film oglądać :P

Opublikowano

Rozmyślam też, czy... hm. Jeżeli nawet sterowniki są dobre, to na pewno jest jakiś haczyk w tym wszystkim. Temperatura grafiki? Robiłeś OC? Może czasem w stresie potrzebuje ochłonąć, albo to również kwestia samego systemu? Kwestia z minimalizowaniem jest dosyć nietypowa. Coś działa w tle co pożera od czasu do czasu większą ilość RAMu? Chociaż ściny do "1fps'a" z pewnością nie należą do zaburzeń pracy procesora czy wyczerpania pamięci RAM, tylko właśnie powinny iść od grafiki.

Pomogłem? Polub mój post :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...