Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zwiększyć FPS z Moimi parametrami.

pius2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Teraz wyjaśniam mój problem :

Chciałbym zwiększyć FPS w grze League of Legends.

Oto mój sprzęt :
Windows 7 x64
Ram: 8192 MB
Procestor: AMD Phenom II X4 840 Processor (4CPUs), ~3.2GHz
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460 1024MB

Proszę o szybką pomoc, bo jak narazie osiągam max 60FPS.

Z góry dzięki.

Opublikowano

GameBooster to gówno nad gównami.

Wyłącz synchronizację pionową i zmniejsz cienie do minimum (Potencjonalne oko i tak nie zauważa ich różnicy), powinno zwiększyć FPS o ~20, w zależności od aktualnych ustawień.

Opublikowano

Troll'ed - "Proszę o szybką pomoc, bo jak narazie osiągam max 60FPS."

Czyli masz w zasadzie maksimum w grze League of Legends. Nie potrzebujesz pomocy.

else

Mój poradnik masz zalinkowany. I przestawajcie doradzać GameBoostera bo to gówno...

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

a MOŻE włączyłeś w ustawieniach LOL'a stałe 60 fps? wejdz do gry i sprawdź w ustawieniach! :)

Traktuję cziterów tak jak oni traktują nas :)

Opublikowano

a MOŻE włączyłeś w ustawieniach LOL'a stałe 60 fps? wejdz do gry i sprawdź w ustawieniach! :)

Tylko z drugiej strony, po co komu 60fps+? Oko ludzkie nie dostrzega różnic już od 30 klatek na sekundę, a co dopiero pomiędzy 60 a 70/80/90/10350 fps. Jeżeli Ci się tnie, włącz odświeżanie monitora 120hZ i będziesz mieć płynność. Nie trzeba pracować nad FPS'ami.

Opublikowano

Nie wiem jak Ty nie widzisz różnicy między 60 a 30 fps. Gdy miałem włączonego frapsa na 40 fps, co jednocześnie zmniejsza fps gry do tej samej wartości widoczne było klatkowanie mimo stałej wartości 40 fps.

Opublikowano

Nie wiem jak Ty nie widzisz różnicy między 60 a 30 fps. Gdy miałem włączonego frapsa na 40 fps, co jednocześnie zmniejsza fps gry do tej samej wartości widoczne było klatkowanie mimo stałej wartości 40 fps.

A potem się dzieci plują. Autor nie wspomniał o frapsie, bez frapsa NIE MA ŻADNEJ RÓZNICY, Lmfao.

Opublikowano

Nie ma różnicy. To tak naprawdę przekomarzanie się o nic. Bo naprawdę, każdy będzie płakać że ma 40fps'ów a nie 60fps'ów. Przeszkadza to? Nie, to unskill większości przeszkadza, bo ja potrafiłem grać na 15fps'ach i mimo wszystko potrafiłem farmić i porządnie grać. Ale to @offtop.

Opublikowano

LOL. Nagle na Very High mam ~150 fpsów, dzięki!

Super poradnik, rafcio, jesteś wielki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Vanosh, nie ma sprawy!.. Mam nadzieję, że Ci się to przyda na dłuższe lata :).
Autorowi też polecam. Mimo wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...