Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra się zacina i zamyka...

BesieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Od pewnego czasu wyskakuje mi błąd i gra się zamyka. Najczęściej na zombie mode gdy ktoś zmienia mnie w zombie, albo gdy host rooma wychodzi i host trafia do mnie, wtedy gra się zacina i wyskakuje

1368024092-U27612.gif

Zaczęło się dziać tak od ostatniego patcha, przez co zaprzestałem gdy na zombie mode, ale prócz tego zdarza się czasami, że gra się zatnie i wyłączy na normalnej grze.

Reinstall nie pomógł, a formata nie zamierzam robić, bo chwilowo jest to nie możliwe ;P

Jakieś pomysły jak mogę to naprawić? Grę pobierałem od nowa i instalowałem na innym dysku, też nic nie dało.

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki, NET Framework 3.5 i 4.0.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Sp3

To odinstaluj i jaki masz sprzęt ?

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Wątpie że to od sprzętu bo mu wchodziło.

Możesz do supportu spróbować napisać.

A Czy grasz na jakimś cheacie czy czymś podobnym?

Ew. Zainstaluje service packa 1

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Nie, normalnie gram, spróbuję pobrać na nowo mv, nie gram na cheacie aczkolwiek w folderze mv znajduje się kilka cheatów.

Po co sp1 ;D mam sp3 z tym na 100% jest wszystko aktualne, bo pamiętam jak instalowałem ;P

Spróbuję jak nie pomoże reinstall (ponowny, z tym, że pobiorę grę na nowo), to napiszę do supportu

Opublikowano

F5

Próbuje pobrać grę od nowa i zainstalować

@

Reinstall gry (wraz z pobraniem) nie pomógł.

Oczyściłem komputer ze zbędnego shitu.

I wygląda to tak, że błąd się pojawia, ale rzadziej.

Przeskanuje jeszcze komputer może pomoże.

Opublikowano

F5 - Odświeżam

Powróciło do normy ... czyli wbijam, pogram kilka minut, czasami nawet nie minute i wyskakuje błąd.

Opublikowano

Spróbuj może DirectX przeinstalować albo programem typu driver max zaktualizować sterowniki grafiki.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Nie wiem czy pomoże, ale programik się na pewno mi przyda, nie wiedziałem o jego istnieniu :D

Zaraz dam edita czy pomogło.

@

Nie pomogło ;/

Ale zauważyłem już wcześniej, że zawsze gdy mi się wyłącza microvolts mam dwa procescy iexplorer.exe

W ogóle nie używam ie da radę jakoś go usunąć z pc'ta ? Albo zablokować możliwość włączenia go ? Bo być może o to właśnie chodzi.

Opublikowano

Nie wiem czy pomoże, ale programik się na pewno mi przyda, nie wiedziałem o jego istnieniu :D

Zaraz dam edita czy pomogło.

@

Nie pomogło ;/

Ale zauważyłem już wcześniej, że zawsze gdy mi się wyłącza microvolts mam dwa procescy iexplorer.exe

W ogóle nie używam ie da radę jakoś go usunąć z pc'ta ? Albo zablokować możliwość włączenia go ? Bo być może o to właśnie chodzi.

MicroVolts ostatnio crashuje też mi. Dziś juź 4 razy.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Ale mi notorycznie się crashuje gdy jestem na zombie mode, gdy zmienia się host podczas gry.

Mam prawie w 60% pewność, że to od ie, zablokowałem go w panelu sterowania, pograłem przez 2-3 rundy (zombie mode) i znowu się crash'nęło i pojawił się proces ie.

...

Programik przydatny, tylko, żeby wszystko zaktualizować potrzebuję jeszcze 10 dni ;) 22 sterowniki nie są zaktualizowane w tym jeden graficzny (zaktualizowany w pierwszej kolejności)

Opublikowano

W większości programy, które wyszukują sterowniki podają je nieaktualne. Nie ma sensu ufać takim programom. Najlepszym wyjściem jest aktualizacja ręczna, tylko wtedy będziesz miał pewno, że będą to aktualne sterowniki.

Zaktualizuj ie, jeżeli sądzisz, że to w tym leży problem.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Nie pomogło, od pewnego czasu wyskakuje mi też informacja od xtrapa, żebym powyłączał wszelkie programy mogące integrować w grę. Problem w tym, że w menedżerze zadań nie mam żadnych podejrzanych ani nawet włączonych programów, bo zawsze wszystko wyłączam przed uruchomieniem mv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...