Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bony do biżuterii za pomocą diamentu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, każdy pewnie wie że za pomoca diamentu można zrobić sloty w biżuterii a potem umieścić tam odpowiedni surowiec. Na przyklad do drewnianej bransloety można włożyć skamniełe drewno.

O oto mój probelm. Dodałem nową biżueterie i również nowe surowce. Gdzie się ustawia te bonusy?

Opublikowano

Niewidziałem czegoś takiego na żadnym serwerze , myślę ze się nie da ale mogę się mylić

Opublikowano

da sie nowe przetopy, ale bez edycji game tego nie zrobisz , nikt tego ani na epvp ani mpc nie udostepnil ci ktorym sie to udalo zostawili dla siebie.

a bony same sie zwiekszaja o bony ktore sa w danym itemie np drewno zwieksza o troche bony ktore sa w drewnianej bransoletce, mozliwe ze to tez da sie w game zmienic. ( na wieksze/miejsze) nowych w przetopie niz posiada bizuteria raczej nie da rady.

sygna1.png

Opublikowano

da sie nowe przetopy, ale bez edycji game tego nie zrobisz , nikt tego ani na epvp ani mpc nie udostepnil ci ktorym sie to udalo zostawili dla siebie.

a bony same sie zwiekszaja o bony ktore sa w danym itemie np drewno zwieksza o troche bony ktore sa w drewnianej bransoletce, mozliwe ze to tez da sie w game zmienic. ( na wieksze/miejsze) nowych w przetopie niz posiada bizuteria raczej nie da rady.

Udostępnili :)

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1103613-howto-putinto-new-accessory.html

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Dziwny ten tutek, nie wiem o co w nich chodzi, nie pisze nawet jaki plik mam modyfikować

Opublikowano

constinfo.py. Przyjrzyj się, jeśli nie zrozumiesz to jutro Ci opiszę, ale teraz na komórce nie jestem w stanie.

Opublikowano

Ale to po stronie klienta a po stronie serwera ? Ten tu polega na wklejeniu tego fragmentu:

if ret >= value_Armband+0 and ret <= value_Armband+9:
return value_mineral
if ret >= value_Halskette+0 and ret <= value_Halskette+9:
return value_mineral
if ret >= value_Ohrringe+0 and ret <= value_Ohrringe+9:
return value_mineral

Ja tego nie rozumiem, jak dzięki temu będe mogł wkladać nowe surowce do nowej biżuterii ?

Opublikowano

Po stronie serwera widocznie nie trzeba.

return value_mineral

return value_mineral

return value_mineral

value_Armband+0 - id bransolety+0

value_Armband+9 - id bransolety+9

value_mineral - id minerału

i tak dalej z naszyjnikami i kolczykami.

Opublikowano

Po stronie serwera widocznie nie trzeba.

return value_mineral

return value_mineral

return value_mineral

value_Armband+0 - id bransolety+0

value_Armband+9 - id bransolety+9

value_mineral - id minerału

i tak dalej z naszyjnikami i kolczykami.

No odbra dales mu strone clienta a bonusy ? xD

Opublikowano

No odbra dales mu strone clienta a bonusy ? xD

bony sa juz w game, bo kiedys probowalem dla testu wkladac przetopy przez baze, quest i bony juz byly.

Po prostu zwiekszaja wbudowane bony bizuterii tak jak pozostale przetopy.

sygna1.png

Opublikowano

Coś mi tu nie działa, kiedy klikam na rubin i chce go nałożyć to mi pisze ze to "nie odpowiedni przedmiot" ale robi się żólte tło bo nałożeniu tak jak by się dało tylko że sie nie da.

Opublikowano

Przedmioty muszą mieć odpowiednie ID także. Tutaj masz gotowe pod PL część constinfo:

http://wklej.to/WlTTj

Mam nadzieję, że z ID w item_proto sobie poradzisz :)

Działa, na Ciebie zawsze można liczyć :D Ja miałem inne id tych przedmiotów i to pewnie przez to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...