Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co Ja zmieniłbym lub dodał w grze.

fatumboba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym rozpocząć kolejną dyskusję na temat tego co każdy z nas dodałbym lub zmieniłby w War Thunder. Każdy ma inne spojrzenie na grę więc na pewno będzie sporo pomysłów. Być może później niektóre się sprawdzą. Rozpoczynamy :)

Żeby nie było, zacznę pierwszy. Gdybym mógł coś dodać lub zmienić to zmieniłbym na pewno system zestrzeleń, ponieważ obecny jest wadliwy. Powinien opierać się na wyrządzonych przeciwnikowi szkodach. Aktualnie jest tak, że czasami trafiamy przeciwnika kilkoma krytycznymi strzałami, on zaczyna się palić, spada i w tym momencie nadlatuje jakiś sęp, posyła serię i zestrzelenie jego. Co o ty sądzicie? Drugą rzeczą jaką chciałbym zobaczyć w WT to tryby gry w stylu Obrona/Atak. Jedna drużyna musiałaby zniszczyć jakieś obiekty strategiczne np. most,fabryka etc. A druga musiałaby ich bronić.

Wypowiadajcie się. Liczę na dłuższe niż jednozdaniowe wypowiedzi. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Aktualnie jest tak, że czasami trafiamy przeciwnika kilkoma krytycznymi strzałami, on zaczyna się palić, spada i w tym momencie nadlatuje jakiś sęp, posyła serię i zestrzelenie jego.

Tak, to nie jest miłe i na pewno do poprawy.

Nie podoba mi się trochę marketing firmy, chodzi mi konkretnie o reklamę.

1368009336-U179764.jpg

Nie zachwyca to w żadnym stopniu oka, a tym bardziej imo nie przyciąga ludzi.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Dokładnie, jeśli o marketing chodzi to zachwycający nie jest. Nie wiem w jakim stopniu działa,ale taką reklamą by mnie nie przyciągnęli do gry. Nie mówiąc o tym,że widziałem też reklamę War Thunder'a z rysowanymi,animowanymi samolocikami, która do tego nie była płynna,a w stop klatkach. To na pewno powinno zostać zmienione. Dobra uwaga.

Opublikowano

W fazie beta test, kiedy do końca nie wiemy co będzie w grze, ciężko cokolwiek zmieniać, lub dodawać do gry:]

Opublikowano

W fazie beta test, kiedy do końca nie wiemy co będzie w grze, ciężko cokolwiek zmieniać, lub dodawać do gry:]

Właśnie to jest najlepszy moment, by wszystko zmienić. Po to są otwarte bety, by dowiedzieć się co jest złe i do czasu oficjalnej wersji wszystko pozmieniać/poprawić.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Po to otworzyłem ten temat byśmy dyskutowali właśnie co każdy z nas chciałby zobaczyć w grze. Niezależnie czy tak się stanie czy nie. Ot takie nasze małe marzenia :) Wiadomo,że nie wyślemy naszych propozycji do devsów gry ;]

Opublikowano

Ja bym cos zrobil z samymi bitwami. O co mi chodzi? juz podaje przyklad.
Nie wiem czy wy tez tak macie ale czasem przytrafiaja sie mojej druzynie tej po lewej (chyba niebiescy) serie przegranych po 5 rozgrywek z rzedu co potrafi naprawde irytowac gdy srednio na bitwe ma sie po 6 zestrzelen i zawsze powyzej tysiaca tych gwiazdeczek...
Nie wiem na jakiej zasadzie sa dobierane te druzyny i czemu jestem w niebieskiej ale po takiej pechowej serii mozna by bylo trafic w koncu na lepsza druzyne albo cos.
Niby i mam wbity 7 poziom nacji angielskiej ale na ponad 300 rozegranych misjii mam 48 wygranych...
Albo jestem za slaby albo mam pecha nie wiem :P

...Vess/4Gen/VanBoogie...

30ab0c774b1bc1d2dac36c06cbfe2c37.png

...WHAT?...

Opublikowano

Noo nie wiem czy zauważyliście,ale system Matchmakingu jest podobny jak w WoT, za wszelką cenę stara się utrzymać w granicach 50% win ratio. Mam nadzieję,że nie pociągnie to za sobą takich konsekwencji jak w World of Tanks.

Opublikowano

Ja tam na pewno zmieniłbym marketing. Kiedyś gdy pokazywałem mojemu bratu polską scenę yt pokazała się reklama w której leciały samoloty i trzeba było je "zestrzeliwać" po prostu klikając na nie. Od razu pomyślałem ,że to jakieś gówno ale mój brat kliknął w te samoloty i pokazała nam się strona War Thunder'a :P Po oglądnięciu trailera szybciutko ściągnąłem grę i po paru pierwszych minutach uznałem ją za najlepszą w swoim rodzaju :D No, ale powróćmy do tematu. Na pewno system zestrzeleń, by, kto pierwszy ORAZ kto najwięcej zada obrażeń samolotowi ten dostaje fraga. A nie tak jak teraz ,że każdy kradnie kille ;/. Po trzecie, tańsze samoloty ;/ Ja z kontem premium nie daje rady uzbierać kasy na 7lvl ,a jeszcze przede mną 13! Masakra.. Po czwarte, więcej map :D I poprawienie tego ,że cały czas gdy chce się wejść do gry ląduje się w tej samej. Ja np. nienawidzę mapki w której jest wyspa (mapka bodajże ma nazwę na literę "P") ,a kiedyś przez cały dzień tylko ona mi się wylosowywała.. Po piąte, kabina w bombowcach (bodajże od patcha 1.30 będzie). No i po szóste, zniszczenia kabiny. Bo skrzydła się odłamują, ogon też, ale zawsze pozostaje cała kabina wraz z silnikiem (tylko jeśli jest centralnie na przodzie). Miło ,by było zobaczyć jak kokpit np. rozcina się na pół JEDNAKŻE od razu mówię ,że system zniszczeń jest i tak zajebisty więc to tylko taki ewentualny drobiazg :) Pozdrawiam :D

Proszę kliknij a uratujesz życie!

www.pustamiska.pl

Moje tuty:

Jak poprawnie wgrać samochody do Gta 4

http://www.mpcforum.pl/topic/437070-gtaivporadnik-jak-poprawnie-zainstalowa-pojazdy/page__p__3114604#entry3114604

Opublikowano

mogli by dodac czołgi i okrety to wtedy już nie będe grał w WoT ponieważ ta gra xmienia sie na gorsze (coraz wiecej dzieci ktore jak widza cxołgi premium w promocji to namawiaja rodzicow do ich kupna choc niemaja nawet 1k bitw)myśle że coraz wiecej osob tak mysli

Opublikowano

mogli by dodac czołgi i okrety to wtedy już nie będe grał w WoT ponieważ ta gra xmienia sie na gorsze (coraz wiecej dzieci ktore jak widza cxołgi premium w promocji to namawiaja rodzicow do ich kupna choc niemaja nawet 1k bitw)myśle że coraz wiecej osob tak mysli

Ano masz absolutną rację :) Sam mam kilkanaście tysięcy bitew w World of Tanks i teraz gram już sporadycznie. Zbyt dużo machlojek i przekrętów z ich strony.

Nie wiem czy wiesz,ale w War Thunder będą wprowadzone czołgi i okręty. W pierwszej kolejności będą to czołgi, a bardziej poprawnie pojazdy naziemne czyli czołgi,niszczyciele,działa samobieżne,działa szturmowe i przeciwlotnicze :) Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o War Thunder zapraszam do tutorialu:

http://www.mpcforum.pl/topic/930671-tut-wszystko-o-war-thunder/

oraz do ogólnego spisu poradników stale aktualizowanego przez Caliego:

http://www.mpcforum.pl/topic/931391-spis-poradnikw/

Opublikowano

Co do reklamy nie do końca się zgadzam to są dopiero beta testy dużo rzeczy jest niedopracowanych przez to sporo graczy może się zniechęcić właściwą reklamę powinni zrobić jak skończą się beta testy lub gdy gra będzie lepiej dopracowana wtedy więcej osób będzie wiedziało o grze i dłużej przy niej zostanie.

Do dopracowania system uszkodzeń i jak napisał fatumboba jakiś nowy tryb fajny pomysł z tym wysadzaniem mostu dobre zastosowanie w przyszłości jak będą również czołgi.

Ps.Do tej sytuacji z podkradaniem samolotów miałem taką sytuacje dzisiaj koleś wyleciał miedzy mnie a wroga który już płonął wkurzyłem się posłałem mu serie spadł i dobiłem wroga :D taka anegdota mam nadzieję że mnie nie zjedziecie za spam :D

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Tego ze nie wolno krasc zabojst nie zmienia mogli by zrobic tak ze kto zada wiecej obrazen bierze pd

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...