Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z wirusem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Ostatnio mój komputer został zaatakowany przez wirusa, który próbował pobierać z internetu kolejne wirusy (ze strony port10.com [czy jakoś tak]), ale mój antywirus - Kaspersky - blokował to i w końcu naliczył około 6700 zablokowanych ataków (szkodliwych adresów URL) i komputer nagle zaczął wolno chodzić. Zrobiłem format dysku C i dysku D i komputer na początku chodził normalnie, a potem znów zaczął mulić. Proszę o pomoc i o szybką odpowiedź. icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

Log z otl:

Proszę o szybką odpowiedź.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12284123#12284123 tu już mi pomagali, ale przestali się ze mną kontaktować.

OTL.Txt

Opublikowano

proponuje zrobić formata, kupić antywirusa (KUPIĆ) i nie pobierać niepotrzebnych "gówien" z internetu.

Traktuję cziterów tak jak oni traktują nas :)

Opublikowano

proponuje zrobić formata

Czytaj wyraźnie "Zrobiłem format dysku C i dysku D, na początku było dobrze a potem znów zaczął mulić".

kupić antywirusa (KUPIĆ) i nie pobierać niepotrzebnych "gówien" z internetu.

Antywirus mam kupiony. Od czasu formatu nic nie pobierałem

Opublikowano

Jeżeli robiłeś formata, i dale Ci muli, to może jednak chodzi o twój komputer? podaj podzespoły.
(ja dobrze rozumiem, że ZROBIŁEŚ FORMATA z płyty, wszystko usunięte? czysty windows? bez niczego?)

Traktuję cziterów tak jak oni traktują nas :)

Opublikowano

Jeżeli robiłeś formata, i dale Ci muli, to może jednak chodzi o twój komputer? podaj podzespoły.

(ja dobrze rozumiem, że ZROBIŁEŚ FORMATA z płyty, wszystko usunięte? czysty windows? bez niczego?)

jeszcze wczoraj robiłem rano formata a na dysku mam tylko zainstalowany winrar, antywirus - Kaspersky, malvarebytes i sterowniki. Teraz korzystam z trybu awaryjnego bo na normalnym internet włącza się po 20 minutach. a komputer jest cały ,ponieważ to się zaczęło jak zaatakował mnie ten wirus. I mi się wydaje, że ten wirus ukrył się w Biosie dlatego format go nie usuwa.

Opublikowano

to zresetuj bios

Nie umiem i nie wiem do końca czy tam jest ludzie mi na elektroda.pl mi tłumaczyli, ale przez 2 dni już nie odpisują. A jak zrestartuje go i wirusa tam nie będzie to jeszcze gorzej będzie.

Opublikowano

W logach nic nie ma .

Pierwszym podejrzanym wydaje się byc Kaspersky .

On jest zasobożerny i on może powodowac problemy z zamulaniem .

Najpierw odinstaluj go całkowicie ,jeśli pomoże to innego zastępczego antywirusa zainstalujesz zużywającego mało zasobów .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

W logach nic nie ma .

Pierwszym podejrzanym wydaje się byc Kaspersky .

On jest zasobożerny i on może powodowac problemy z zamulaniem .

Najpierw odinstaluj go całkowicie ,jeśli pomoże to innego zastępczego antywirusa zainstalujesz zużywającego mało zasobów .

to później go odinstaluje bo jeszcze 8 dni ochrony zostało xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...