Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp kolegi bf3

tijet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam mam do was pytanie a oto i ono czy przy tym systemie pojdzie bf3 na absolutnie minimalnych?

GPU: Ati readon HD 5450 RAM:1024mb CORE clock :650MHz MEMORY speed : 800MHz 512mb ddr2 pasywne chlodzenie 64bit Direct X11 Vga,Dvi,Hdmi

CPU: Intel pentium dual core 1.60GHz

RAM: 2gb ddr2

To dla kolegi ale niewiedzialem czy mu da rade pojsc czy nie wiec dam mu odpowiec jutro wiec prosze o pomoc

PS. widzialem jak facet gra single player na ultra na tym procku i 9500gt o/c z 550MHz CORE clock i 400MHz MEMORY speed --->600MHZ CORE clock i 450MHz MEMORY speed

link :http://www.youtube.com/watch?v=U1Kp_EVzX0E

Opublikowano

Grafika słaba troszkę mało ramu no i procek też nie najlepszy wydaje mi się że nie pójdzie.

PS. BF3 nie chodzi na Windows xp

6789550154.png

Opublikowano

A gdybym mu poradzil hd 6450 1gb ddr3 ?

PS. jemu chodzi o multi a nie single player :)

Opublikowano

Nie, to taki sam szajs tylko trochę lepszy. Do wymiany jest nie tylko karta graficzna, ale też procesor.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

a jaki proponujecie procesor z wejsciem 775 i karta hd 6450

(tylko tani bo ma malo kasy )

Opublikowano

Wymien procesor najlepiej na i5 w przypadku gdy masz mało kasy to dobrym rozwiazaniem jest Phenom II x4 co niesie za soba wymiane płyty głownej na AM3 (Z tego co sie orientuje) Karte wymien na coś lepszego niż (Wybacz za okreslenie) to badziewie bo to sie do biura nadaje lub do filmow. Pograł byś już na GTS450 lub HD6670 więc po zliczeniu po cenach średnich z allegro wyjdzie ci :

Procesor - 350-420 ZŁ (AMD Phenom II X4 965 Black Ed.) // Można by spekulować nad wyborem lecz na tym już mu pojdzie bez wiekszego oporu.

Płyta Główna - 150-200 ZŁ ( AsRock , Msi Gigabyte ważne żeby był DDR3 obslugiwany ) // Do 200 zł znajdziesz dobra płyte , ja sam nie moge polecic jednej bo nie korzystałem z żadnej i nie będę wymieniał dokładnych modeli dlatego podałem zaufane wg. mnie firmy.

RAM - 60 ZŁ 4 GB Goodram

Zasilacz - 150 ZŁ (Jeżeli jest potrzebny).

Karta Graficzna 300-400 ZŁ (gts450 , gtx460 - nowy/używany ) // Tutaj można by spekulować bo możesz też wziąć jakaś kosmiczna karte ale patrząc na budżet

powinna ci wystarczyc.

Na 775 nie ma sensu teraz inwestować bo procesory takie dość dobre/średnie np Q6600 ok. 250 zł kosztuja więc lepiej już kupic coś z nowszych podstawek.

Opublikowano

Wymien procesor najlepiej na i5 w przypadku gdy masz mało kasy to dobrym rozwiazaniem jest Phenom II x4 co niesie za soba wymiane płyty głownej na AM3 (Z tego co sie orientuje) Karte wymien na coś lepszego niż (Wybacz za okreslenie) to badziewie bo to sie do biura nadaje lub do filmow. Pograł byś już na GTS450 lub HD6670 więc po zliczeniu po cenach średnich z allegro wyjdzie ci :

Procesor - 350-420 ZŁ (AMD Phenom II X4 965 Black Ed.) // Można by spekulować nad wyborem lecz na tym już mu pojdzie bez wiekszego oporu.

Płyta Główna - 150-200 ZŁ ( AsRock , Msi Gigabyte ważne żeby był DDR3 obslugiwany ) // Do 200 zł znajdziesz dobra płyte , ja sam nie moge polecic jednej bo nie korzystałem z żadnej i nie będę wymieniał dokładnych modeli dlatego podałem zaufane wg. mnie firmy.

RAM - 60 ZŁ 4 GB Goodram

Zasilacz - 150 ZŁ (Jeżeli jest potrzebny).

Karta Graficzna 300-400 ZŁ (gts450 , gtx460 - nowy/używany ) // Tutaj można by spekulować bo możesz też wziąć jakaś kosmiczna karte ale patrząc na budżet

powinna ci wystarczyc.

Na 775 nie ma sensu teraz inwestować bo procesory takie dość dobre/średnie np Q6600 ok. 250 zł kosztuja więc lepiej już kupic coś z nowszych podstawek.

Nope, jak Phenoma nie będzie kręcił, to będzie to bezsensowny wybór.

Używka i5 za ~500zł i NAJTAŃSZE MOBO będzie wystarczające, do tego ten GTX 460 to takie minimum :E

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...