Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś podobnego do .bat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy ktoś by umiał zrobić takie coś że w .bat daje takie coś:

start www.mpcforum.pl i zapisuje, potem otwieram i włącza mi stronkę mpcforum.

A da się coś takiego zrobić że np. rozszerzenie inne niż bat i dodać ikonke? Tzn chodzi mi bardziej o ikonkę, niż o rozszerzenie. Bo chciałbym właśnie start stronki wybranej przeze mnie zrobić, że klikam na pulpit na tą ikonkę i włącza mi np. mpcforum (ale ikonka też wybrana przeze mnie),

Opublikowano

Nie no akurat Angielski w dużym stopniu znam i się połapie. Dzięki. Temat do zamknięcia.

P.S. Jeśli to przekonwertuje to nie zmieni kodu? Bo jak daje edit with notepad to mi jakieś chińskopodobne literki wyskakują.

Opublikowano

nie nie zmieni.

Możesz też ppm na plik bat -> utwórz skrót, skrótowi możesz już zmieniać ikonke.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

Jeszcze dla uściśnienia prawdopodobnie ten program to zwykly loader który ładuje twojego bat'a z poziomu resource więc można i tak otrzymać kod, totak na przyszłość, może ci się przydać ;]

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

A mam pytanie. Co zrobić żeby ciągle się strony otwierały? Bo się bawię w tym .bat ale chcę żeby cały czas jakąś stronę otwierało. I czy reset komputera wtedy pomoże jak się ustawi pętle na to?

Opublikowano

Po prostu dajesz np:

@echo off
start mpcforum.pl
start mpcforum.pl
start mpcforum.pl
...
....

Albo, jesli tak nie zadziala to robisz:

@echo off
start mpcforum.pl
ping localhost -n 2>nul
start mpcforum.pl
ping localhost -n 2>nul
start mpcforum.pl
....

Komenda ping localhost -n 2>nul mierzy ping i wykonuje dalej komendy, poniewaz nie nakazujesz zapisania wyniku, i przerwa to ~10ms-1,5s ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...