Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Corki OP ?

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zapytac was co sądzicie o tej postaci podobno jak zrobi sie go po hybryde to ulti potrafi niezle namieszac

64l7.png

Opublikowano

Wydaję mi się z Corki jest dobry tylko pod full AD.

Osobiście nie grałem nim pod hybrydę, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam -.^

Ale jestem również ciekawy zdania innych. :)

Opublikowano

Pod hybrydę nie. AD Carry i idziemy tym na bota, jak trafimy na przeciwnika który da się wypushować pod towera to zaczynamy ownić, bo ult nie daje życia jak się strzela tymi rakietami w przeciwników pod ich turretem. W late lekko słabnie, musi zmieniać pozycję z W a jak wyjdzie z tego zbyt blisko do przeciwników to pada, zasięgiem też odstaje np. w porównaniu z Caitlyn to szanse na win'a są małe. Zalety jakieś tam też ma, true dmg przydaje się, mocny jest też karabinek z E ale trudno go opanować.

Opublikowano

Corki jest zapomnianym championem, aczkolwiek bardzo mocnym.

Nie jest to hybryda, tylko ADC.

Ma porządny harras, łatwą farme, zasięg mały nie jest, true dmg, dobry escape, ale jednak w late może trochę odstawać od innych ADC.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Zawsze możesz spróbować różnych bulidów nikt ci tego nie zabroni.

Warto też brać pod uwagę że pod samo AD Corki jest bardzo mocną postacią, ale strasznie zapomnianą przez to że żaden dobry gracz nie prezentuje jej na turniejach.

@up Jakoś mi się nie widzi Full AP corki.

SYGNA.png

Opublikowano

Full AP można grać ale trzeba trochę CDR (cooldowny troche długie) sobie załatwić, Liandre (żeby E robiło jakikolwiek dmg) i można próbować swoich sił... ma 3 skille AOE z niezłymi przelicznikami na AP. Rzecz jasna, że będzie lepszy pod AD ale teoretycznie dałoby się zrobić nim niestandardowy build. Sprawdzę go jak będę miał chwilę czasu :)

Opublikowano

Najlepszy adc jaki jest xD . Jego e jest overpover , ulti jest zawsze xD , w daje mobilność , q nieźle aoe raczej używam jako warda xD. Full ad ie jako pierwsze potem tancerza i masz free elo hehe

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Zagrajcie SOBIE TARIC + CORKI I NA PIERWSZY ITEM TŁUCZEK ^^

i masz takie przebicie pancerza że odapalsz E czli strzelanie + tłuczek + tarica W to koles ma armor na minusie :P

Opublikowano

up tyle wiem xD mam na niego runy i startuje z 22 armor pene tłuczek kupuje jak nie mam kasy od razu na lepszy item jak kw miecz . Ale jak się kupi to jest ostro że tanka mamy w dupie xD jak kupi się jeszcze potem yohmoo xD to lepiej nie mówić.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Corki z Trinity+BotrK jest naprawdę dobry :) Nie wiem co oni pieprzą o Brutalizerze, to jest nieopłacalne na bocie, bo chyba taka nie dostaniecie tam typu Malphite..

PMK3yt4.png

Opublikowano

ok przed chwila skonczyłem gre corkim full Ap. Muszę powiedzieć, że jest na prawdę niezły. Wystarczy wleciec w tf z W potem szybkie Q i spamujemy ultem do uciekających :)

z 400 ap mamy mniej więcej: 480dmg z Q + 280/sek z W (przez 2.5sek) + 380 z ulti ( co 3 wybucha za 570)

+ogromny burst dmg

+jego W jest po prostu OP z tym przelicznikiem

+spamowalne ulti o dużym zasięgu

+wszystkie skille AOE

-manożerny

-papier

-trudny do opanowania

-mimo, że jest niezły jest za słaby na mida i nie radzi sobie za dobrze na topa/bota

IMHO taki niestandardowy build dla fun :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...