Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jest Dungeon na Single Player ?

bullitt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

jestem nowy w świecie Terrarii i dzisiaj w piekle znalazłem skrzynię do której potrzebny był klucz. podobno ten klucz można zdobyć tylko w Dungeonie ze złotej skrzyni. Jest Dungeon w Single Player?

Opublikowano

dzięki, znalazłem. a powiedzcie jeszcze jaki pancerz, spodnie, i hełm jest najlepszy? i atrybut do latania.

Opublikowano

Kilof: Molten Pickaxe

Siekiera: Molten Axe

Buława: Molten Hamaxe (bodajże).

Zbroja to cały set Molten'owy.

Artefakty dobierz sobie sam, gdyż każdy woli coś innego, a ja proponuje :

Rocket Boots

Hermets Boots

Cloud in the bottle

Podkowa

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Jesteś nowy więc najlepiej jest zrobić tak robisz seta z Golda idziesz kopać do piekła robisz seta z niego [ rude z piekła da sie przetopić tylko w piecu z piekła [ najpierw robisz Hamaxe i wykopujesz piecyk i dajesz go do domku potem reszte ] i zycia oczywiście 380 bo jak ma sie 400 to jeden mini event sie kasuje juz zapomnialem jaki, duzo potków i te itemki najlepiej co opisał kolega up lecz zamiast rocket botsów lepiej jest mieć tarcze nie odpycha gdy potworki cie biją a ulepszona tarcza dodatkowo nie zadaje DMG od ognistych bloczkow [ pieklo i meteor ]

A jeżeli chodzi ci o najlepszy set to jak ogarniesz wszystko bedziesz miec wszystko z piekła [ Molten ] to potem możesz pokonać bosika tam [ wrzucasz lalke Guilda do lawy ] lecz ten bosik jest mocny i potrzebuje DLUGIEJ rampy oraz pare potkow by go pokonać po pokonaniu go robi się tryb "Hardcore" i wtedy sa 3 nowe sety [ zapomnialem nazwe też dopiero wracam na stare smieci ^^ ]

Lecz nie polecam ci pokonywać tego bosa jak odrazu zdobedziesz Molten seta i wszystkie akcesoria zwiedz całą mape i poszukaj WSZYSTKICH itemków jakie mogą być ^^ bo potem już bedzie strasznie trudno dla cb a Molten Set robi się wtedy badziewny :P [ musisz szybko szukac nowych rud i odrazu robić Sety ]

Radze ci pograć Dlugi czas dobrze się rozbudować a pokonać bosa przed nowym pathem by troszke ogarnąć klimat ... i wtedy grać na poważnie ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

Meteor spadnie jak zniszczysz odpowiednią ilość Shadow Orbów (chyba 2, ale nie chcę Cię zmylić).

Może też spaść losowo. Shadow Orby to te "kulki" w korupcji, które są pod ziemią.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

a ja oryginalnie po angielsku nazywa się ten meteor? i co można zrobić z ebonstone blocke? tylko budulec?

Opublikowano

Wyskoczy Ci komunikat "The Meteorite has landed!". To znaczy, że gdzieś spadł meteor.

A z ebonstone nie zrobisz niczego, oprócz chyba cegiełek.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

dobra mam eq z meteorytów :) musiałem 4 rozwalić żeby mi wystarczyło :O z czego następnie eq zrobić?

Opublikowano

Meteor spadnie jak zniszczysz odpowiednią ilość Shadow Orbów (chyba 2, ale nie chcę Cię zmylić).

Może też spaść losowo. Shadow Orby to te "kulki" w korupcji, które są pod ziemią.

Po 5 chyba ja z kolegą jak u mnie graliśmy to po 4 nawet nie było tlyko porzeracz nas napadł

Opublikowano

coś czytałem że to zależy od tego w jaka porę dnia bijesz. najlepiej chyba między dniem a nocą czyli wieczorem. na terra wiki tak czytałem. a co z tym eq? jakie zrobić po meteorytowym?

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej jest zrobić potem:

19px-ShadowScale_Armour.png = 60xItem_57.png + 45xItem_86.png To zdobędziesz po pokonaniu Boss'a na corrupcji

A potem:

Molten_Armor_Pixel.png = 90xItem_175.png Musisz to wykopać w piekle

Opublikowano

a jak najlepiej to zrobić żeby mnie lawa nie zabijała? bo z tego cały czas leje się lawa :/

a jeśli chodzi o miecze to jakie następująco zrobić? mam Muramasę.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...