Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać do wymasterowania

Kammey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Zależy mi na postaci, która wspaniale ogarnięta niszczy. Linia odpowiada mi w sumie każda.

Zależy mi na:

- postaci, która po idealnym ogarnięciu niszczy

- dobrym snowballu

- mobilności

Chcę postać, nad którą spędzę dużo czasu, ale po ogarnięciu zniszczę większość opponentów

P.S. Nie podawać Dravena, nie cierpię go :/

@Edit

Co sądzicie o Dianie? Bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy to dobra postać, słyszałem, że ma dobry snowball

@Edit 2

Moglibyście się wypowiedzieć więcej o Dianie? Jej minusy? Czy ciężko gra się na midzie przeciw ranged postaciom? Czy na 6 lvl jestem w stanie zdjąć kogoś z 3/4 hp na combo?

Opublikowano

lee, akali, zed - te postacie pasują do twojego opisu . jest troche wiecej ich ale to sam zdecyduj :)

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Kazik ssie w late.

Vladimir.

Kazik ssie w early, i rozpierdala w late...

Katarina, trochę feeda i robi grę, Rengar, po buffach napierdala ci combo po 600 HP na 3 levelu

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Czemu nikt nie wymienił Elise? Przecież ona niszczy praktycznie wszystko na topie ^.^

Nie wiem na jakim elo. xdd Po nefach nie jest już taka silna.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Nie wiem na jakim elo. xdd Po nefach nie jest już taka silna.

Nie sądzę ;)

Ja na topie niszczę nią wszystko, takiego Jaxa składam na combo.

Polecam Ci ją, masakryczna postać, ale wymaga lekkiego ogaru.

stun

doskok

7 spelli

ulti od 1 lvla

melee/ranged

% do hp

Dianę też Ci polecam, op także.

shield

dobra do jungli jak i mida/topa

doskok z ulti (2x jak trafisz z Q)

"przyciągnięcie"

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Riven:

- mocna w każdej fazie gry

- AOE Q/W/ultimate

- im więcej AD tym więcej masz dmg na W i shielda na E

- easy do carrowania gier

- trudno dobrać countrę na nią

- praktycznie każda sekunda jest ważna grając riven na linii (trzeba ogarnąć combo E + W + Q > autoatak > Q > autoatak > Q > autoatak) jak już ją ogarniesz to zjesz każdego - obejrzyj sobie Best Riven NA co wyprawia nią.

- nie ma many/energii.

Opublikowano

Nie sądzę ;)

Ja na topie niszczę nią wszystko, takiego Jaxa składam na combo.

Polecam Ci ją, masakryczna postać, ale wymaga lekkiego ogaru.

stun

doskok

7 spelli

ulti od 1 lvla

melee/ranged

% do hp

Dianę też Ci polecam, op także.

shield

dobra do jungli jak i mida/topa

doskok z ulti (2x jak trafisz z Q)

"przyciągnięcie"

Na każdego kozaka znajdzie się grzybiarz. Mówisz, że Elise jest taka op, a jak na trafi na kogoś kto umie grać daną postacią, to elisa śpi ;)

Ja Ci polecę Kassadina :

+ Sielnce

+ AA odnawia manę

+ AoE slow

+ Po 6lvl nie jest w stanie go nic zganować (chyba, że jest się fidem wtedy flash i Q)

+ Bardzo duży dmg

+ Mobilny

+ Świetnie ganguje inne linie

- manożerny

Opublikowano

Ziggs jest OP : D Ult na jakieś pół mapy, duży obszar. Postać dobra do TF, tylko trzeba umieć dobrze skille rzucać (skillshoty) i wygrywacie TF.

2jb5v6c.jpg

Opublikowano

Na każdego kozaka znajdzie się grzybiarz. Mówisz, że Elise jest taka op, a jak na trafi na kogoś kto umie grać daną postacią, to elisa śpi ;)

Ja Ci polecę Kassadina :

+ Sielnce

+ AA odnawia manę

+ AoE slow

+ Po 6lvl nie jest w stanie go nic zganować (chyba, że jest się fidem wtedy flash i Q)

+ Bardzo duży dmg

+ Mobilny

+ Świetnie ganguje inne linie

- manożerny

Kassadina można skontrować jeszcze łatwiej niż Elisę, uwierz ;)

A co do Eliski to naprawdę bardzo trudno ją skontrować, resisty i armory nie pomogą, no jedynie może jakiś ogarnięty gracz, ale takich wielu nie jest.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Elise łatwo skontrować Cassio bo ją outranguje masakrycznie ;P Co do tematu : Zed, Cassiopeia, Lee Sin, Talon ogółem prawie wszyscy assasyni wymasterowani się snowballują i niszczą przeciwnika na linii niezależnie od picka. Jednk najlepszy będzie do tego Zed, Cassio i Lee Sin. Katariny, Kassadina nawet nie bierz, łatwe do konstrowania, zwłaszcza Katarina ! Diana jest również bardzo dobra, jeśli ogarniesz nią grę do 6 lvla aby nie być w tyle z farmą i nie oddać żadnego killa przeciwnikowi na linii to tylko jak wbijesz 6 to masakrujesz go.

Opublikowano

Katarina, trochę feeda i robi grę, Rengar, po buffach napierdala ci combo po 600 HP na 3 levelu

Kha ma dobre early i mid, troszkę słabnie w late, i to jest fakt. Ale przy dobrym buildzie i ogarze dużo nie traci, i tak składa ADC na combo.

Co do early kazia, na 2-3 lvl łatwo o FB, jego combo bardzo bije na początku. Snowball też ma dobry, po 6 farma dzięki W, dobry roam. Postać warta ogarnięcia.

Ogarnięty Zed również niszczy. Bardzo przyjemna farma, dobry w każdej fazie gry :)

Elise również potrafi robić gry.

00979453523907008934.png
Opublikowano

Eh, ciekawość wygrała. Kupiłem Dianę. Powiem wam, że nie żałuje, na razie grałem nią może 5 gier, raz przegrałem mida, ale dzięki pomocy ze strony bota i oddaniu mi 2 killi skończyłem grę na statach 11/7/9. Ogólnie uważam, że do 6 lvla przeciwko ranged postaciom jest ciężko, że hoho, ale później to miazga :D. Polecicie mi jakiś poradnik dla Diany? Bulid? Podacie pare sztuczek? :)

Opublikowano

Znawca ku$^a. Kazix tylko early/mid i późne mid ale w late nic nie zrobi

Diana jest b. łatwa, czyli nie pasuje

Zed, jak najbardziej, składa carrych na combo

Ryze, hehe, tak, jest zajebisty. Ogarniesz combo, to pocarrujesz nie jedną gre.

Oriana, mechanika kulki troche trudna, b. dobry dmg i ult

Lux, w sumie łatwa, ale jak ogarniesz skillshoot to bierzesz timosa na kombo :D

Elise łatwa.. i dobra

Riven jest zajebista, dostała nerfa na early i buffa na late- da sie grać oczywiście adc leci na q i ult.

xxx

Opublikowano

Każda postać po ogarnięciu niszczy więc nie rozumie o co chodzi z tym pytaniem

32zug69.png

Jeśli podoba ci się jakaś moja praca , post lub temat kliknij lubię to !

Zachęci mnie to do dalszej pracy(...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...