Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam][Wasze_Opinie] Serwer FreeBuild / Działki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was kilka pytań ;)

1. Który plugin polecacie na serwer Minecraft Free Build z działkami:
- PlotMe
- SimpleRegionMarket
- (Wasz plugin uważany za najlepszy)
2. Czy ogólnie serwer z działkami to dobry pomysł ?
3. Czy na pewniaka pluginy nie bedą mulić serwera ( możecie dać gotową paczke 1.5.2 )

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

PlotMe, serwer z działkami... hmm, może się ktoś znajdzie. Ale musisz zrobić dodatki typu 4Fun, ja miałem i PlotMe nie mulił serwa.

Opublikowano

1. SimpleRegionMarket

2. Tak, najbardziej opłacalny

3. Simple Region Market chyba nie muli, a co do plików to polecam pliczki grzegorza :P

Opublikowano

1. SimpleRegionMarket przyjemniejszy chodź więcej z nim roboty :/

2. Wbrew opinii kolegów bardziej opłacalny (jeśli chodzi o kase) jest survival, gdzie dajesz możliwość KUPIENIA za prawdziwą gotówkę działki, lecz to już podchodzi pod takie naciąganie, ale dzieci będą kupować :/ A serwerów FB, PVP, Survival, Survival + Frakcje jest dużo, więc polecam oryginalny pomysł (użyj mózgu ! wymyśl coś BOMBOWEGO)

3. Ani PlotMe, ani SimpleRegionMarket nie muli, ale jak już napisałem to SimpleRegionMarket jest przyjemniejszy dla Gracza. CHYBA NAJLEPSZA PACZKA FREEBUILD

Opublikowano

1. SimpleRegionMarket przyjemniejszy chodź więcej z nim roboty :/

2. Wbrew opinii kolegów bardziej opłacalny (jeśli chodzi o kase) jest survival, gdzie dajesz możliwość KUPIENIA za prawdziwą gotówkę działki, lecz to już podchodzi pod takie naciąganie, ale dzieci będą kupować :/ A serwerów FB, PVP, Survival, Survival + Frakcje jest dużo, więc polecam oryginalny pomysł (użyj mózgu ! wymyśl coś BOMBOWEGO)

3. Ani PlotMe, ani SimpleRegionMarket nie muli, ale jak już napisałem to SimpleRegionMarket jest przyjemniejszy dla Gracza. CHYBA NAJLEPSZA PACZKA FREEBUILD

pomożesz mi coś wymyślić ?

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

PlotMe - jeśli chcesz automatyczne działki bez robienia cuboidów itp. [plugin świetny, bo można ustawić działki wg własnej zachcianki, można nałożyć kase na działki, ilość itp.]

SimpleRegionMarket - jeśli chcesz tworzyć ręcznie działki

Serwer z działkami to dno, serwer musiałby mieć masę eventów, minieventów typu: autospleef, automobarena itp itd.

Lepiej taki serwer rozbudować o wiecej, a nie tylko działki.

Jak dobrze skonfigurujesz to nie będą mulić. Dobrze skonfigurowane pluginy: 4gb ramu = ok.60-80 slotów.

Pozdrawiam

Jeśli masz pytanie pisz pw.

xxxx

Opublikowano

Dodaj pluginy takie jak SimpleSpleef, BattleNight, SurvivalGames, MobArena, za moby dodaj kase (CookingMob chyba plugin), różnego typu rozrywki jak MCMMO, Citizens, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...