Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Który Jungler najlepszy?

kupapapapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie z tych postaci mają doskok oprócz Hecarima i Volibeara , jednak oni nadrabiają to speedem + przerzutem w przypadku misia :P
Rengar/Riven/Lee sin jeśli twój mid będzie często potrzebował Blue buffa.
Reszta jeśli na midzie masz takiego zeda albo postać która nie bierze zbyt dużo many :)
Elise
Stun+Doskok jungla w miarę.
Hecarim:
Speed+ulti hmm doskok ? z fearem. + jungla też łatwa.
Rengar:
Nie grałem w jungli ale wiem że jeśli zgankuje to bardzo ciężko uciec ;/ (doskok z krzaków+kule na nogi+Q i prawdopodobnie gank udany ew.+ulti.)
Volimiś:
Lodzio Miodzio , na początku trudna może być jungla ale na prawdę przyjemnie się gankuje , przerzut + slow + milion dmg :D

Lee sin:
Łatwa jungla , ganki dobre a wręcz perfekcyjne po użyciu ulti 90% szans na zgon przeciwnika (doskok z Q , slow z E , R - wykopanie go w strone kolegi -> W do kolegi)
Riven
Nie grałem w jungli.

Opublikowano

A który z nich najlepszy twoim zdaniem? Kolega często gra akali na midzie więc energia :P A jak będzie mider potrzebował to wezmę kogoś innego. Prosiłbym abyście napisali w kolejności 1-6 który najlepszy a który najgorszy

Opublikowano

Dobry jest Lee Sin

+Slow + Damage

+Doskok-Q

+ Ulty do wywalania pod wierze lub do uniemożliwienia ucieczki

+Tarcza ,która umożliwia przemieszczenie się do wardów / minionów / graczy

1.Lee Sin

2.Rengar

3.Elise

4.Hecarim

5.Volimiś

6.Riven

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Wiem że Lee jest w **** mocny ale jednak opanowanie go sądze że nie jest takie proste, a może się mylę? Kogo łatwiej ogarnąc Lee - Heca - Rengar

Opublikowano

Riven na jungle się nie pickuje, ona jest bardziej na topa.. Hecarima nie jest łatwo ogarnąć ale jak go dobrze ogarniesz to masz zajebiście skuteczne ganki więc polecam go ; >

Opublikowano

trudno powiedzieć, wybranie junglera zależy od teamu np jak jest ktoś kto dobrze enganguje u przeciwników to dobry byłby ktoś kto ddisenganguje. zarówno jak masz tankowaty front line (np zed mid, shen top) to po co pickować np volibeara? wtedy możes wziąć takiego rengara ale bardziej po dmg.

1. voli

2. lee

3. elise / heca

4. rengar

5. riven

@edit

1wsza odpowiedź :

jak lee kopnie to nie ma od razu w rzucać do kogoś tylko odciąć mu ucieczke

<>

Opublikowano

pograsz jakiś czas to ogarniesz, na początek przeczytaj co twoje skille robią, a szczególnie pasywka. działa na zasadzie s > aa > aa > s

gdzie

s - to umiejetnosc

aa - auto attack

<>

Opublikowano

Do z pasywką wiem, oglądałem kogoś z yt lee sinem to ciągle zapominał ^^ i powtarzał o tym xD Słyszałem że teraz osłabł Lee Sin'a. A kto jest dobry z tańszych champów?

Opublikowano

Z tańszych to na pewno amumu i malphite, lecz są prawie instabanami na rankedach. Jax też może iść na jungle, shen może iść, udyr jest dosyć dobry, warwick bardzo tani jungler, też jakoś daje radę. Z tych co wymieniłeś, mam Elise i się nią bardzo przyjemnie gra, przy tankowatym buildzie z maską i rylaiem masz bardzo fajny dmg, i sporą wytrzymałość. Lee sinem też grałem kilka razy, też wporzo postać, jak trafisz Q to przeciwnik ma ciężko uciec. Hecarim też z tego co słyszałem dobry, choć nim nie grałem, ale koledzy wyżej wypisali plusy. Możesz rozważyć też skarnera, dosyć wytrzymały, a jak podłapie fragi w early łatwo nim wycarrować, grałem ze 3 razy na niego i zawsze bardzo dobrze się spisywał, tankowate ścierwo a potrafi zadać dobry dmg, do tego ten ult. Co tam jeszcze... Jax też może pójść do jungli, ale focus na niego i pada w chwilę.

Mam nadzieję że choć trochę pomogłem ;p

00979453523907008934.png
Opublikowano

amumu mam, malph to lepszy solo top wg mnie. A pozatym obaj to insta bany ^^ Udyr mi sie nie podchodzi jakos. Ogladalem pare filmikow z rengarem i widzialem ze w 1v1 tez niszczy w late. Zalezy mi zeby postac miala tez dmg w 1v1 jak sie gdzies złapie osamotnioną owieczke^^

Zostaje Lee, Heca lub Rengar ! Opiszcie skale trudnosci jak wam sie chce

Opublikowano

Najczęściej widać Lee i Heca ostatnio.

Te trzy champy są wg. mnie najlepszymi junglerami, dodałabym jeszcze Jax`a. Może nim spróbuj? Tankowaty, dmg bardzo dobry, doskok - łatwo uciec lub dorwać przeciwnika.

Xin też nie jest zły. Ale skoro mowa o tych trzech postaciach, wszystkie trzy są fajne. Kup sobie ich, zagraj i sam oceń, którym najlepiej Tobie gra się :)

Opublikowano

@up

Łatwo powiedzieć kup wszystkich i zagraj :P 19k to jednak troche jest :P Jaxem musze sprobować właśnie bo mnie ciągnie do nie go ten doskok i stun.

A co myslicie o Evelynn w jungli? Widzialem na LCS niszyczyla, na spectatorze w lolu tez i wydawala sie kozacka.

Opublikowano

najlepsi junglerzy obecnie to Jarvan IV, Volibear i Hecarim. Dużo high elo typów Ci to powie, Jarvan IV z Locketem Solari i niebieskim itemem z jungli jest już nie do zdarcia, ma własną tarczę i slowa z W. Jego Q obniża armor, E daje mu pasywnego buffa do attack speeda i Armora (co jest dobre w czyszczeniu jungli i robieniu ganków), jego combo E i Q jest epickie do obrony własnych carry i jednoczesnego siania postrachu podczas napadów i tfów, ulti - epickość, strasznie łatwo złapać 3-4 członków teamu do środka, np. ja, gdy gram jarvanem, mogę śmiało mówić że carruje tfy używając ulta na carry ap i ad + support gdy oni jeszcze są za linią swoich frontlinerów, co daje nam darmową rzeź na te 2-3 sekundy (ulti i uciekasz z E+Q z zasięgu ulta, by dołączyć do walki 2v5 ;) )

Volibear jest bardzo dobry z racji slowa, przerzucenia i damage z W, jak i pasywki która umożliwia mu towerdive stosunkowo wcześnie, ulti w tfach jest lekceważone, a nawet jakby nie bylo, to nic z nim nie zrobisz, bo nie unikniesz jego skakania, z całkiem niezłym dmg, no i W które zjada niczego nie świadomych carry

Hecarim, ma dobre ganki, jeden średniej miary CC przed 6 lvl, ale gra nim zaczyna się na lvlu 6 i zbudowaniu Locketu Solari i jeszcze jakiegoś tankowatego itemu (nie musi być 1wszej klasy), ulti świetne do zaczynania ganku lub robienia nurków pod wieżę, strasznie wpływa na obieg teamfightu, czasami jego ulti potrafi zmienić bieg gry ;>

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...