Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Draven dobry czy slaby adc?

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem Dravena wczoraj i ogólnie gra się nim dobrze ale odczuwam że w late inni adc są lepsi mimo tego że zbudowaliśmy podobny build i miałem więcej killi, wiec z tad moje pytanie.

Opublikowano

jak dla mnie draven jest dobry, ale po co grac dobra postacia jak mozna grac lepsza. Draven ma bardzo mocne early ze wzgledu na swoj DMG z Q, ale za to z czasem jest coraz gorszy, az wkoncu w late odstaje od reszty.

Jak dla mnie obecnie hyper carry to: Vayne,Twich,MissFortune,Varus

Gram w League of Legends

Jeśli w czymś pomogłem daj +

A jeśli w czymś mogę pomóc w sprawie LoL to napisz

Opublikowano

jak inni adc byli lepsi z takim samym buildem to jedynie wina skilla wdlg mnie. Nie lubie tego tasakiera

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

Bardzo mocny ADC, ze względu na swój pasyw po kupieniu IE jest po prostu miazgą.

Ciśnie po ~800 z kryta, zadaje mega dmg, ma jako taki system escape, dodatkowo ulti na całą mapę.

Opublikowano

Imho dobry. Możesz odczuwać początkowe trudności, bo Draven wymaga trochę praktyki, jednak gdy już wyćwiczysz go to powinieneś dorównać reszcie ad carry. A tak przy okazji to podaj build, który zrobiłeś.

Opublikowano

Najsilniesze early, tak samo jedne z silniejszych late.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jeden z najlepszych adc na dzisiejsza mete, posiada ogolem prawie najwieszkego dmg ze wszystkich carry w early(twitch ewentualnie), ma fajne przyspieszenie/slow i ulti ktore na bocie naprawde jest pomocne. Dla mnie b.dobry.

sstwc.jpg

Opublikowano

W early game zgniecie każdego, w late troszkę gorzej ale również mocno op jak go ogarniesz :> Wystarczy trochę wprawy

Opublikowano

Imho dobry. Możesz odczuwać początkowe trudności, bo Draven wymaga trochę praktyki, jednak gdy już wyćwiczysz go to powinieneś dorównać reszcie ad carry. A tak przy okazji to podaj build, który zrobiłeś.

berki, bt, ie, pahntom, sword of divine i guardian angle

Opublikowano

Draven właśnie jest dobry w late game, więc nie wiem jak to możliwe.

Może po prostu Ty biłeś w tanka a on bił np. waszego middlera.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Brak systemu escape wyklucza go z dobrego w late, latwo mozna go sfocusowac a on sam nic nie jest w stanie zrobic.

Draven to miazga w early, zawsze tak bylo i niestety bedzie dopoki nie znerfia jego q :(

sstwc.jpg

Opublikowano

nie nie bilem tanka focus skupilem na adc i apc,

Opublikowano

Vayne/Varus/Cait/Tristana/Kogmaw i być może Ashe są od niego lepsi w late. Draven ma średnie late ze względu na to że podczas tf'ów jeśli łapiesz toporki to zazwyczaj łatwo cię sfocusować (łatwo przewidzieć gdzie toporek poleci),a bez nich nie jest niczym lepszy od takiego ezreala.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja kupuje berkserki, krwiopijca, tancerz, nieskończoności, ten itemek 40 dmg i przebicie a reszta już zależna od przeciwnego teamu

Powiem, że na początku miazga. Potem w TF dziwnie łapać te toporki i trudno nim pozycjonować. Ogólnie trzeba nabrać wprawy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...