Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Jayce mid?

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na obecnej mecie bardzo często go spotykam na midzie, szczególnie na rankedach.

Ja bym kupował na Twoim miejscu, bardzo fajny champ.

Ale pierw pograj nim kilka razy, jest w rotacji. ;)

Opublikowano

Jayce jest też dobry na TOP'a ew. bot'a pod ADC.

Ogólnie postać jest dobra, lecz często banowana na rankedach.

Opublikowano

Jayce to typowy Off tank / Bruiser . Owszem , na mida nadaje się , ale nie tak jak np. Talon lub Zed . Zwykle chodzi się nim na Top'a budując go pod bruiser'a lub na ADC , chociaż w season 3 Jayce-adc nie jest zbyt popularny . Poprzez możliwość zmiany broni (Meele/ranged) postać counter'uje wiele APC , dajmy na to Fizza. Nie polecałbym go na mida , Jayce to moja ulubiona postać na Top'a . Ale skoro już chciałbyś iść nim na mida , to budować musiałbyś się pod typowego Off tanka, a także grać na draftach/rankedach aby samemu oszacować czy Jayce nada się np. przeciw Cassio lub Gragasowi .

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano

Nie jest zły, radzi sobie dobrze na większość typowych apeków.

Ma dobry poke który strasznie boli squishy championy, doskok do nich co jest kolejnym +, dodatkowo bije 20% max HP gdy ma wymaxowane E & ma armor pene buffa co jeszcze bardziej zwiększa jego dmg.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ja myślę, że warty kupna, głównie z tego powodu że jest postacią uniwersalną, toteż daje radę zarówno na midzie jak i na topie. Bardzo wytrzymały i może atakować z range, a mając dobry harass może nieco nadpsuć przeciwnika a potem wbić z kombo i pozabijać.

Opublikowano

Jayce lepszy na topa chociażby z tego względu, że na topie przeważnie są offtanki i budują hp a na E mamy % na hp więc większy dmg zadamy.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Jayce to tak samo dziwny champ na mida jak Kha zix czy Zed, nic dziwnego że czasem widuje się go na midzie. ADC ładnie jedzie midowca z drugiej drużyny, pograj sobie najpierw na normalach bo trzeba trochę czasu by ogarnąć.

Opublikowano

Jayce to typowy Off tank / Bruiser . Owszem , na mida nadaje się , ale nie tak jak np. Talon lub Zed . Zwykle chodzi się nim na Top'a budując go pod bruiser'a lub na ADC , chociaż w season 3 Jayce-adc nie jest zbyt popularny . Poprzez możliwość zmiany broni (Meele/ranged) postać counter'uje wiele APC , dajmy na to Fizza. Nie polecałbym go na mida , Jayce to moja ulubiona postać na Top'a . Ale skoro już chciałbyś iść nim na mida , to budować musiałbyś się pod typowego Off tanka, a także grać na draftach/rankedach aby samemu oszacować czy Jayce nada się np. przeciw Cassio lub Gragasowi .

Na tej mecie górują ad bruiserzy, więc talon nie jest już taki silny.

@Topic Według mnie jayce na mida mógłby być dobry poprzez jego harras.

Opublikowano

Jayce jest dobry na mida, obejrzyj sobie wczorajszy mecz DB vs MYM bodajże trzecia gra co Czaru nim zrobił ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...