Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dot Gry Might & Magic: Duel of Champions

MMarcin4PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam pytanie dot Might & Magic: Duel of Champions

mianowicie zastanawiam się na tym czy ściągać tą grę na swojego pc'a.

Mam parę pytań które powinny rozwiać wszystkie moje zastrzeżenia :

1) Ile osób gra w ta grę ? Około nie chodzi mi o dokładną ilośc +/-

2) Czy gra szybko się nudzi? Czy jednak ma w sobie coś innego niż wszystkie inne.

3) Jak wygląda rywalizacja jest jakiś ranking ?

Rok później udowodniłeś , że to nie przypadek już nie gadali Ci, co tak obrabiali zadek.(EM)uody

Opublikowano

1) Sporo gra... na rozegranie mecza w mp czekam max 20 sekund, czyli krócej niż we wszystkich grach typu LoL WoT itd.

2) Tym co dzieciństwa nie spędzili przy yu-gi-oh czy Duel Master gra ta może się szybko znudzić :P Fajna gra ale trzeba lubić tego typu gry. Sporo czasu spędza się ucząc używania kart itd.

3) Są poziomy, ranking (zwykły, turniejów i turnieju szwedzkiego), można rozegrać treningi ze znajomymi, jest ciekawa kampania.

Przetestuj sam grę bo waży tylko ok. 160mb, więc pobranie problemem nie jest.

Opublikowano

1) Tak jak up. Zaraz po kilku sekundach wykrywa przeciwnika, także można bez problemu grać w normalnych pojedynkach.

2) Czy się nudzi? Chyba nie. Gram od tygodnia, jeszcze mi się nie znudziła, aczkolwiek dla kogoś, kto niezbyt myśli może zniechęcać to, że gra jest trudna i nie potrafi wygrać prawie żadnego pojedynku. Nie spędziłem czasu przy yu-gi-oh czy przy innych tego typu karciankach i tak mnie bardzo wciągnęła.

3) Dajesz graj i czekasz na przeciwnika :). Ewentualnie możesz trenować z komputerem bądź przyjacielem, grać w kampanii bądź wystąpić w jakimś turnieju. Jest wiele opcjii.

Naprawdę polecam. Gra jest mała i naprawdę wciąga :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Siema,

Mam pytanie dot Might & Magic: Duel of Champions

mianowicie zastanawiam się na tym czy ściągać tą grę na swojego pc'a.

Mam parę pytań które powinny rozwiać wszystkie moje zastrzeżenia :

1) Ile osób gra w ta grę ? Około nie chodzi mi o dokładną ilośc +/-

2) Czy gra szybko się nudzi? Czy jednak ma w sobie coś innego niż wszystkie inne.

3) Jak wygląda rywalizacja jest jakiś ranking ?

Może to nie potrzebne, ale napisze swoją wersję odpowiedzi.

1. Tu na nic nie narzekam, kilka sekund i mam przeciwnika. Ale mogą nam się wylosować dzieciaki, które wyzywają na czacie (oczywiście z polski) i przedłuzają własne tury, wtedy jeżeli mamy odpalone boosty(dodatkowy exp, złoto), a nie chcemy ich stracić, musimy ignorować go, aż sam się podda. Dla mnie poskutkowało. Grałem również z graczami z różnych narodowości, więc stwierdzam, że jest "nas" dużo.

2. Gram Necropolią (mój pierwszy raz z tą grą, zacząłem kilka dni temu), na początku Obozu Szkoleniowego i dwóch pierwszych kampani szło mi super. Jedna karcianka trwała z 15-30 minut, za nagrody kupiłem karty(Pakiety za 12,5k Golda i jedną za 1k Pieczęci) i teraz stoję na 3 misji z 3 kampanii (Bardzo trudna).

Teraz przeważnie gram z graczami, gdzie nude odczuwasz tylko wtedy gdy na samym początku trafią Ci się karty do walk których nie możesz użyć przez parę tur, lub jeżeli wylosowałeś jakieś badziewie które w ogóle nie pomaga w grze (tu pojawia się pytanie "Jakimi kartami z mojej kolekcji grać?"), tu jest jedna z nudniejszych części gry (możliwe, że niektórym to się podoba, mi nie), początkujący (jak ja), sprawdzają każdą karte jaką mają i porównują do innych, niekiedy masz tych kart tyle, że samo czytanie zajmuję z 20 minut(można byłoby użyć kogoś talii z mmdoc.net, ale początkujący raczej nie będą mieli niektórych kart z jednej talii na tej stronie). Teraz stoję , ponieważ odczuwam, że mam średnią talię (Wygrywałem z Necro i Twierdzą/Przystanią, ale Inferno jest dla mnie za ciężkie z powodu słabej taktyki z mojej strony)postanowiłem ją skasować oraz napisać post na forum, czy mógłby ktoś pomóc , a w międzyczasie samemu spróbować ją stworzyć na nowo.

3. Jest ranking, nie przyglądałem się mu zbytnio ale jeżeli się dobrze orientuję jest tutaj system punktów o nazwie "ELO", ja mam ich około 100, ale póki co nie znam własnego rankingu, chociaż podejrzewam, że nikt by za szybko mnie nie znalazł w nim. :)

No to tyle. Myślę, że jakoś pomogłem. Pozdrawiam :)

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...