Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mu Global - jak uruchomic w odpowiedniej rozdzielczości

browar388

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak wiem, że jest wiele tematów na ten temat lecz przejrzałem już kilkanaście tematów tutaj i kilka innych stron...

Jakieś 2 lata temu grałem na tym kompie już w Globala i postanowiłem wrócić... Pobrałem client, patch- wszystko się ładnie pobrało i otworzyłem przez stronke... Jedynie na rozdzielczości najwiekszej w opcjach się odpala ale strasznie dlugo się ładuje i otwiera się w jakims dziwnym oknie ktorego nie mogę ustawić ani przesunać (nie mam zaznaczonej opcji window)... gra się uruchomi (przeważnie) ale mam straszną rozdzielczość- widzę prawie całe okno ale nie mogę np kliknąc na skille ponieważ myszka juz przeskakuje na puplit... graficznie wyglada ok ale się przycina i nie da się tak grać (nie wygląda to na lagi tylko jakby gra się przycinała)...

Mam win 7 profesional 64, grafa Mobile Intel 965 express chipset family, 2GB ram... sterowniki ze strony pobrałem i sa tam ostatnie z 2009r.

Uruchomiłem w zgodności z XP i jako admin. Reinstal nie pomagał... wyłączyłem antywira i firewall - format kompa nie wchodzi w grę...

Cały czas to samo- odpala sie jedynie w największej rozdzielczości z gry lecz to i tak jest w jakims dziwnym oknie....

Czy ktoś wie jak można to naprawić, żeby gra chodziła płynnie? Może być w oknie nie przeszkadza mi to tylko żeby była możliwość normalnej gry...

Z góry dzieki

Opublikowano

Ponawiam,

Poprosiłem 2 kolegów żeby zainstalowali u siebie i też maja ten problem... Czy ktoś może coś doradzić jak się z tym uporać ??

Opublikowano

Jeżeli nie tylko Ty masz ten problem, warto zgłosić się do supportu.

Rozumiem, że koledzy mają inne karty graficzne prawda ?

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Jeżeli nie tylko Ty masz ten problem, warto zgłosić się do supportu.

Rozumiem, że koledzy mają inne karty graficzne prawda ?

tak maja inne ale nie moge teraz sprawdzic jakie...

Dziwne bo gra się włączy ale nie wiem jak ustawić rozdzielczość żeby była odpowiednia.... moze byc nawet w okienku byle chodziło płynnie

Opublikowano

w rejestrze masz adres:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Webzen\MU\Config\Resolution

zmieniasz cyfre:

1 - 800x600

2- 1024x768

3 - 1280x1024

0 - 640x480

Opublikowano

tak maja inne ale nie moge teraz sprawdzic jakie...

Dziwne bo gra się włączy ale nie wiem jak ustawić rozdzielczość żeby była odpowiednia.... moze byc nawet w okienku byle chodziło płynnie

OK mam to ale niestety nigdy tego nie robiłem i czy mógłbyś mi przybliżyć jak to zrobić ?? lub podać strone gdzie jest to opisane??

nie wiem czy to coś pomoże ale mam rozdzielczości w laptopie:

1440x900

1152x864

1024x768

800x600

Opublikowano

Start Uruchom regedit.exe

Rozwiń drzewko w taki sposób:

HKEY_CURRENT_USER > Software > Webzen > Mu > Config

Klucz Resolution - im wyższa wartość tym większa rozdzielczość:

0 - 640x480

1 - 800x600

2 - 1024x768

3 - 1280x1024

Przy ustawieniu na 3 mogą pojawić się problemy (uciętya dolna część interfejsu).

Klucz WindowMode - odpowiada za granie na FS/oknie.

Edytuj klucz WindowMode:

0 - Full screen

1 - okno

Opublikowano

OK już się z tym bawię.. ResolutionA też zmienić?

I dać system szesnatkowy czy dziesiętny?

U siebie zostawić max rozdzielczość na kompie a w regedit zmieniać ? i czy jeśli dam 1 w regedit a przy włączeniu gry dam 1280x1024 to jest bez różnicy?

Opublikowano

ten klucz to właśnie rozdzielczość gry.

To zmienia Ci rozdzielczość gry, tylko i wyłącznie. Pulpit nie ruszaj

Opublikowano

ten klucz to właśnie rozdzielczość gry.

To zmienia Ci rozdzielczość gry, tylko i wyłącznie. Pulpit nie ruszaj

z tego co zauważyłem zmieniając tam zmienia mi się tak samo rozdzielczość przy starcie w opcjach ale nadal jest ten sam problem. czasem gra mi sie nie chce włączyć- ze strony odpali sie client ale potem start game i wyłącza się. ale nadal nie znalazłem rozdzielczości w którą dałoby się grać...

jakieś inne pomysły ??

Opublikowano

z tego co zauważyłem zmieniając tam zmienia mi się tak samo rozdzielczość przy starcie w opcjach ale nadal jest ten sam problem. czasem gra mi sie nie chce włączyć- ze strony odpali sie client ale potem start game i wyłącza się. ale nadal nie znalazłem rozdzielczości w którą dałoby się grać...

jakieś inne pomysły ??

otwiera mi sie w oknie 1024x768 ale przycina.. wydaje mi sie ze to nie lagi tylko poprostu jakby komp nie wyrabiał.. a ty chyba niemożliwe.... czy to może wina np. sterownika czy może jakiegos programu- dirext czy flash player... jakieś pomysły??

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...