Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nie mam pojęcia jak to dziala

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Mam taki problem. Od tygodnia siedze w silver 5 bo spadlem z 4 . Co dwa dni mam pkt 0-50 i dalej nie da rady. Problem w tym , ze jak patrze na lolking z kim mi przychodzi grac to sie lapie za glowe. Ja silver 5, a dobieranie : brąz 2,3. Nie rozumiem. i jeszcze te "Brązy" sa przede mna w lobby. albo to jakies glupie albo ja nie rozumiem co tu jest grane. Prosze o wyjasnienie mi tego dlaczego nie dobiera mi ludzi z silvera. Pozdro

Opublikowano

Jeśli jesteś w srebrze V i przegrywasz gry, to Twoje ukryte elo nadal maleje. A przeciwnicy i sojusznicy są dobierani właśnie według tego elo. I tym sposobem będąc w srebrze grasz z brązem.

Poza tym to normalne, że czasem dobiera słabszych graczy niż Ty do teamu

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Trochę się naczytałem o tym ukrytym elo.

Czy można jakoś sprawdzić, ile ono wynosi ?

Na Lolking cały czas piszę 1150 ;)

Nie można sprawdzić. Na lolkingu nie pokazuje elo, tylko Lolking score, które jest liczone według aktualnych punktów w lidze. (będąc w srebrze 5, mając 0 LP i przegrywając dowolną liczbę gier lolking score nie spadnie nawet o 1 ;) )

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie można sprawdzić. Na lolkingu nie pokazuje elo, tylko Lolking score, które jest liczone według aktualnych punktów w lidze. (będąc w srebrze 5, mając 0 LP i przegrywając dowolną liczbę gier lolking score nie spadnie nawet o 1 ;) )

Mi się wydaje, że te ukryte elo również wpływa na liczbę puntków ligowych.

Jestem w Srebrze V, mam 0 pkt. Ostatnio przegrałem ok. 4 gier i po tym 1 wygrałem.

Otrzymałem 6pkt mając 0 pkt, a zwykle dostaje się ~20. Sądzę, że jednak coś w tym jest. :)

Opublikowano

Czyli po prostu im mniejsze ukryte elo tym będzie Ci dobierało gorszych przeciwników.

A jak ma sie lepsze to czasami przerzuca nas o 2dywizje, a ja gorsze np w silver 2 to przerzucic nas moze do silver 4 :) tak to juz jest, ukryte elo sie liczy, dywizje to taki maly dodatek ktory zakrywa prawde.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...