Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podzespoły do Komputera

Mumia57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję złożyć nowy komputer w związku z czym zwracam się do was z pomocą o dobór dobrych podzespołów do 400-500 zł. Posiadam już płytę główną "MSI K9VGM-V" wiadomo że nie będzie to jakieś cudo, mój budżet jak wspomniałem wynosi 400-500 zł. W tej cenie znalazłem następujące podzespoły:

Procesor - AMD Athlon 64 x2 (2x 2,7Ghz)
Karta Graficzna - Nvidia GeForce 9600 GT
Pamięć RAM - 2x Samsung 2GB DDR2 800Mhz

Całą resztę posiadam, tzn. Płytę główną, Obudowę, Dysk, Zasilacz itd...
Co powiecie o takich podzespołach, co możecie ewentualnie doradzić, czekam na wasze opinie oraz subiektywne wypowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zasilacz Fortron,model FSP400-60PFN, jego moc to 400 W, Obudowy nie znam producenta ani modelu, Dysk ATA napęd to samo.

Opublikowano

Cudów nie wyciągniesz. Możesz dać grafę radeona 4850, albo coś tanszego także można znaleść geforca 9800 gtx+.

@edit

A i ogolnie ta plyta moze miec max. 2Gb pamiecvi RAM

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Wiem że cudów nie ma i nie będzie, chciałbym zeby to jakoś przyzwoicie chodziło i dało się w coś czasem zagrać.

Co do karty graficznej bardziej jestem za GeForce'm ponieważ z Radeonem nie mam za dobrych wspomnień.

Tak faktycznie Maksymalnie 2 GB pamięci, sprawdzałęm na jakiejś innej stronie i tak musiał być błąd.

Lepiej odłóż te 500zł na nowy komp bo w to sie nie oplaca inwestowac

Biorąc pod uwage mój obecny sprzęt i to że mam płytę głowną która właśnie leży, to wydaje mi się że można by zrobić z tego jakiś sprzęt nie dużym kosztem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...