Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] serwer hamachi a windows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 4gb ram, windows8 64bit pobiera mi z tego 2gb, na serwer przeznaczylem 1,5gb, czasami nie wystarcza ram i padaja kanaly.

Chcę wgrac windows xp obok windowsa 8 co daloby mi ok 1-1,5gb wiecej.

1.Czy moge obok win8 wgrac xp na nowej partycji (bez formatowania).

2.Czy po wgraniu xp bede mial dostep do wszystkich plików (czy nie bedzie zablokowanych partycji)?

3.czy 2-2,5gb na serwer pozwoli na odpalenie 4ch i granie +4/5 kumpli zalogowanych?

Poczczas wgrywania xp pierwszego a pozniej 8, nie bylo by chyba problemu bo instaluje windows nowszy na starszy, nie wiem jednak co bedzie jak zainstaluje starszy na nowszy? Nigdy tego nie robilem, czy ma to wgl jakies znaczenie? Instalowal ktos tak?

Opublikowano

Co do wgrywania win. mogę tylko zgadywać, że nie będzie problemu.

Co do serwera, po co ci 4 channele na 4/5 kumpli ? Powinno starczyć, chodź wątpię.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

widac podczas bootowania cie pyta ktory system chcesz wybrac , ale ogolnie to nie wiem jak to mozliwe ze na 1.5 gb ramu ci padaja chanelle ;/

Opublikowano

up a nie zaciekawila ciebie ta czesc mojego posta? :

Poczczas wgrywania xp pierwszego a pozniej 8, nie bylo by chyba problemu bo instaluje windows nowszy na starszy, nie wiem jednak co bedzie jak zainstaluje starszy na nowszy?

@edit

czy robic to wg tego tutoriala?

Przed instalacją:
1. Utwórz partycję pod Windows XP (NTFS) .
2. Zmień w BIOS-ie bootowanie na CD.
3. Jeśli masz dysk SATA załaduj podczas instalacji sterowniki dla kontrolerów (F6) .
4. Zainstaluj system na nowo utworzonej partycji.

Po instalacji i uruchomieniu Windows XP :
1. Zainstaluj Microsoft .NET 2.0 Framework.
2. Zainstaluj najnowszą wersję EasyBCD.
3. Uruchom EasyBCD i przejdz do zakładek "Zarządzanie Bootloaderem" -> "Ponownie zainstaluj Vista Bootloader" -> "Zapisz MBR".
4. Następnie przejrzyj listę, dodaj system i zapisz.
5. Restart. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...