Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Składanie kompa :)

tapne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosiłbym o złożenie propozycji części dot. złożenia komputera. Mam zamiar go złożyć w czerwcu / lipcu. Potrzebuję taki aby dobrze radził sobie z długą pracą i wiadomo nie lagował podczas pracy czy podczas grania. Chciałbym aby miał dobry procesor + ram (do użytkowania) oczywiście z dobrą kartką graficzną (do gierek).

Mój limit to ok. 3500 zł może być troszkę więcej +/- 300-500 zł

w cenę proszę nie wliczać:

- klawiatury

- myszki

- głośników

- monitora

Chciałbtm żeby zawierał 1 tb pamięci oraz fajnie by było miał dysk Samsung 128GB SSD840 SATAIII MZ-7PD128BW 7mm PRO 2.5 (cenie sobie szybkość komputera :) + gierki xD ) i jakoś 8 gb ramu :)

Temat będę starał się odświeżać a w lipcu go zamknę.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
(za każdą sensowną dam like)

Opublikowano

Co do składania w Czerwcu lub Lipcu, lepiej żebyś wtedy zapytał się, bo mogą zmienić się ceny, pojawić się nowe karty graf. Ogólnie za ta cenę może być całkiem dobry sprzęt z mocna i5 i Radeonem HD 7870 albo HD 7950. Jeśli faktycznie potrzebujesz teraz, żeby ci złożyć to pisz, to spróbuję coś wymyślić ;}

QmxhY2tXaGl0RTEyMzQ1X19fZXV3X19fMTEyX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fMTFfX18yX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Spadków cen CPU ze strony Intela raczej nie będzie. Ceny GPU też są zależne od kursu dolara. Dzisiaj np. 7870XT kosztuję 900zł, a za miesiąc może 850, a może 950zł.

Opublikowano

nie lepiej, bo wtedy to już bd zamawiał a teraz chcem ustalić co mam zamówić :)

Opublikowano

to złóżcie na dzień dzisiejszy a nie spamicie bez sensu o_O

Opublikowano

-.-, naucz czytać się ze zrozumieniem, nie proszę o poszczególne części tylko cały set !!!

Opublikowano

Ale co ci to da? za nie długo maja wyjsc nowe procesory intela i (podobno) nowe nvidie z seri 7xx. Wiec wtedy ci zlozymy jeszcze inny (prawdopodobnie) zestaw...

Ale jak juz tak srasz, to masz

http://www.morele.net/inventory/info/JmncD/

jak chcesz dodaj sobie jakies chlodzenie na procka pod OC

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

najpierw przeczytaj co napisałem, potem coś pisz i dodawaj bo to jest żenada :)

Opublikowano

Ale co ci to da? za nie długo maja wyjsc nowe procesory intela i (podobno) nowe nvidie z seri 7xx. Wiec wtedy ci zlozymy jeszcze inny (prawdopodobnie) zestaw...

Ale jak juz tak srasz, to masz

http://www.morele.net/inventory/info/JmncD/

jak chcesz dodaj sobie jakies chlodzenie na procka pod OC

Wydaje mi się, czy o czymś zapomniałeś ? :>

Zestawy:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76503&s=54407&s=73528&s=73171&s=72453&s=75422&s=72517&s=70267&s=71137

Lub ew. zamiana na Zalmana Z9 + Macho.

albo

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72602&s=73261&s=72202&s=70212&s=73528&s=73171&s=72453&s=75422&s=72517

I weź zostaw ten SSD jak stawiasz na wyższą wydajność ;f

Jak już chcesz, to zostawiłem Ci niewielką lukę w budżecie, abyś coś sam dobrał.

Opublikowano

Zestaw nawet spoko Sweet Jesus, choć jeśli chciałby robić OC to 2500K byłby nieco lepszy.

Warto by się także zastanowić drogi autorze, czy by nie dołożyć do tych 4k-4,2k i zakupić już 7970 GHz Edition :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zestaw nawet spoko Sweet Jesus, choć jeśli chciałby robić OC to 2500K byłby nieco lepszy.

Warto by się także zastanowić drogi autorze, czy by nie dołożyć do tych 4k-4,2k i zakupić już 7970 GHz Edition :>

Zależy z tym 2500k, bo nowe sztuki rzekomo nie kręcą się tak dobrze jak stare, a z 3570k można za to trafić się na ciepłą sztukę ;f

Jeśli budżet można nagiąć bez jakiegokolwiek SSD (bo i tak wszystko szybko będzie chodzić) to 7970 jak najbardziej do pierwszego zestawu.

Opublikowano

Daleko temu 7870XT do 7970, a przedmiot, który jest niedostępny to niech zgadnę - SSD ?

Bierz to :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76503&s=54407&s=73528&s=73171&s=72453&s=75422&s=72517&s=70267&s=71137

Lub zamiast Gladiusa Zalmana Z9 PLUS + jakieś filtry się dokupi chyba, że zamierzasz często pucować maszynę od środka ;>

Do tego Macho zamiast Fortisa.

Jeśli będziesz rzeczywiście mocniej mógł nagiąć budżet, to bierz 7970.

Opublikowano

a mógłbyś dać seta z tym ? Samsung 128GB SSD840 SATAIII MZ-7PD128BW 7mm PRO 2.5 ( + jakiś 1 tb)
zależy mi na tym dysku aby komputer szybko funkcjonował, limit 4k zł, jak będzie spoko set dostaniesz parę limitów :)

ii gdyby się dało wcisnąć p główną Asus P8Z77-V PRO Z77 ATX s.1155

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...