Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić modpack?

poland190

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was!

Duzo grałem na różnych modpackach, postanowiłem założyc sam ale niedaje rady :( Moze da ktoś link do dokładnego opisu jak to zrobic albo wytłumaczy dokładnie. Chciałbym zrobic moze do tego mały instalator który wypakuje je do .minecraft, taki jak ma PolskiPingin. Modpack musi miec ponad 50 modów, wjec taki konkretniejszy, jak juz grac to grać porzadnie :P Prosze o porade

x

Opublikowano

Tak jak kolega u góry napisał to nie jest trudne, jak masz już wszystkie mody które cię interesują wrzuć je do pustego folderu i skompresuj Winrarem :) Pamiętaj o zrobieniu instrukcji (gdzie to wrzucić żeby usunąć META.INF itp) bo są takie osoby które nawet tego nie potrafią zrobić, ale trudno niektórzy grają w minecraft od dzisiaj i sami z siebie się tego nie nauczą.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zrobić instalator mod packa to musisz go napisać, wymaga to jakichś umiejętności informatycznych.

Opublikowano

Co w tym trudnego?

Szukasz modów i wrzucasz do .minecraft, oczywiście nie wszystkie mody ze sobą współpracują ;)

Potem możesz dodać folder .minecraft do .zip czy .rar albo tak, jak napisałeś - zrobić własny instalator.

Co do instalatora to nie wiem, ale chyba istnieją programy do tego :D

@edit

zobacz to:

http://www.dobreprogramy.pl/Tworzenie-instalatorow,Kategoria,Windows,132.html

surprise motherfucker

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mógł by ktoś zrobic modpacka na wersję 1.5.1 z launcherem? Oto lista modów: (oczywiscie nagrodze +)

1.OptiFine

2.ModLoader

3.TooManyItems

4.Rei's MiniMap

5.TimberMod

6.Spawner GUI

7.Inventory Tweaks

8.BigTrees

9.Show Durablity Mod

10.Keep inventory on death

11.The Mining Mod

12.Weapons and more

13.Mystecraft

14.BuildCraft i Industrial Craft 2

15.Mo' Creatures

16.Attachable Grainder

17.My People

18.Blood Mod

19.Expierence Bottler

20.Health Bars

21.Animal Bikes

22.Bladez Mod

23.Flash Shetler

24.The Iron Dimension

25.Custom NPC

26.Armor Movement

27.BackPack

28.Burn Incinerator

29.Jammy Furniture Mod

30.Mining Helmet

31.BiblioCraft

32.RPG Inventory

33.Damage Indicators

34.Alchemine Mod35

35.MoreBows

36.The Ether Mod

37.More XP Mod

38.Battle Towers

39.More Health RPG

40. Starting Invertory

To by było na tyle modów, mysle że wystarczająca aby rozgrywga w minecrafta się nie nudziła :)Chcem taką modyfikacje że z drewnianego miecza można zrobic 3 różne miecze po kliknieciu jakiejs litery i sie je ulepsza, tak jak w yogboxie

P.S Jesli jakas modyfikacja nie jest kompatybilna z innymi można ją wyzucić lub jakaś jest potrzebna to dodać :)

Specyfikacje:

Nazwa: PolCraft

Wersja: 1.5.1/1.5.2

Minecraft:Premium/No Premium

Launcher moze zapisywac osobno pliki z PolCrafta a osobno z innego minecrafta

To na tyle, nie musicie sie spieszyc jestem cierpiliwy :)

Miłej pracy

x

Opublikowano

Tak jak kolega u góry napisał to nie jest trudne, jak masz już wszystkie mody które cię interesują wrzuć je do pustego folderu i skompresuj Winrarem :) Pamiętaj o zrobieniu instrukcji (gdzie to wrzucić żeby usunąć META.INF itp) bo są takie osoby które nawet tego nie potrafią zrobić, ale trudno niektórzy grają w minecraft od dzisiaj i sami z siebie się tego nie nauczą.

Można też wgrać wszystkie mody jeśli są kompatybilne i całego .minecraft skompresować do .zip lub .rar i zwykły luncher minecrafta wystarczy. ^^

Zeskanować i dodać zdj. jako skan i link do pobrania. Ja używam strony: http://multiupload.biz/ do wrzucania. :P

PS: ModPack nie musi mieć 50 modów może mieć 5. Po prostu 50 modów to pożądny modpack. ^^

BTW. Gram W MC od wersji Alpha. ^^

sygnaez.png

Jeśli znalazłeś błąd ortograficzny to mi napisz, chcę zobaczyć jaki ze mnie analfabeta. :D

Opublikowano

@ Josumi Umiesz robić ModPacki? Własnie dlatego wybrałem 50 modów bo chcem zagrac na pożądnym ModPacku a nie jakims 5 modowym z dupy wielbłąda :D Nad launcherem sie sam zastanowie bo ogladam filmy ale modpacka by ktoś mógł zrobić kto sie zna ;/

x

Opublikowano

Można też wgrać wszystkie mody jeśli są kompatybilne i całego .minecraft skompresować do .zip lub .rar i zwykły luncher minecrafta wystarczy. ^^

Zeskanować i dodać zdj. jako skan i link do pobrania. Ja używam strony: http://multiupload.biz/ do wrzucania. :P

PS: ModPack nie musi mieć 50 modów może mieć 5. Po prostu 50 modów to pożądny modpack. ^^

BTW. Gram W MC od wersji Alpha. ^^

Udostępnianie własnego .minecraft grozi utratą premium.
Opublikowano

Jeśli chcesz zrobić modpack to musisz wgrać do minecraft.jar mody takie jak minecraft forge i inne potrzebne. Resztę modów wklejasz do folderu mods lub kilka do core mods. Jak wyskoczy crash w którym pod koniec będzie pisało że jakiś blok lub item jest zajęty to musisz wejść w config tego moda i tam będzie do zmiany id na jakieś wolne.

Nie umiem wytłumaczyć tak dobrze:D

Oglądnij sobie poradnik you-tubera EnnekPL dotyczący tworzenia modpacka.

Oto link:

Opublikowano

Jeśli chcesz zrobić modpack to musisz wgrać do minecraft.jar mody takie jak minecraft forge i inne potrzebne. Resztę modów wklejasz do folderu mods lub kilka do core mods. Jak wyskoczy crash w którym pod koniec będzie pisało że jakiś blok lub item jest zajęty to musisz wejść w config tego moda i tam będzie do zmiany id na jakieś wolne.

Nie umiem wytłumaczyć tak dobrze:D

Oglądnij sobie poradnik you-tubera EnnekPL dotyczący tworzenia modpacka.

Oto link:

Dzięki wielkie szukałem takiego poradnika na ten temat, wszyscy + bez wyjatków

ZAMYKAM

x

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...