Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Farmieniem ADC

Inmtaeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie gdzyż jak jest sytuacja taka ze na bot lanie przeciwna druzyna jest silniejsza ode mnie i mojego suppa,w farmie przegrywam w 10min 40(moja) do 80(przeciwnego ADC) jak nadrabiać takie coś ? Junglerowi ciężko czasami przetłumaczyć,że na Bot lanie jest cięzko i aby gankował no,ale ignoruje to co sie pisze.W late game jak patrze to farma jest wyższa lub czasami niższa jest o jakies 10-15 minionow.Tylko nie moge w early ogarnac tego...Jakies porady dla mnie ?

Dodam,że gram zazwyczaj normale,więc o normalnego suppa ciężko chociaż wczoraj supp z Diamentu sie trafil a ja jestem z Silver II to myśle,że powinien normalnie się zachowywać,a nie,że nawet warda nie postawi lub coś,ale to już nie chodzi o to tylko interesuje mnie jak poprawić swoją farme

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Nie harrasuj na siłę. Jako adc nie rzucaj się z atakami tylko pozwólcie sobie nawzajem się wyfarmić. No i oczywiście łap każdego miniona :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

patrz ile mniej więcej bijesz w creepy i ile mają życia, np. masz 80 ad a creep 70 hp to możesz go zabić, wymaga wprawy ;)

<>

Opublikowano

no tak ja to wiem ale jak przeciwny team mocno harrasuje no to jak mam sie zachowywac w takiej sytuacji

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

@up. Unikać, dużo graczy po prostu stoi i farmi przez co łatwo ich harrasować. Jak uderzysz miniona zmień swoją pozycję na inna, wtedy przeciwnik ma mniejsze szanse, że Cie trafi.

Opublikowano

Bierz jakies mocne adc do harrasu typu caitlyn wtedy trudno zeby cie spushowali jej range i pasyw daja jej duzo przewage a poza tym pasyw pomaga ci farmic , chyba ze farmisz AA a pasyw leci na przeciwników

graphic.png

Opublikowano

Pograj se rundke, i zobacz w czym robisz błąd, kiedy opuszczasz miniony itp. bo tego moze byc wiele powodów, że np źle farmisz(wiesz, że musisz farmić, ale nie udaje ci się), nie farmisz(wgl. mało minionów bijesz) i wiele innych powodów jest najlepiej patrz co chwile na przeciwnika miniony aby miec w miare wyrownane, nie cofaj sie z lini jak nie potrzebne ( nie musisz sie wbijac, wazne, ze oni sie na cb nie wbija,a ty se bedziesz farmic, chyba, ze juz nie masz wyboru to sie cofnij)

Opublikowano

Bierz Eza oraz Cait, nimi najłatwiej sie lasthituje, Cait ma zasięg i pasyw, a Ez skillshoty i flasha z E

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Możesz się dogadać z supportem żeby Ci obijał miniony żeby Ci się łatwiej lasthitowało jak przeciwnik za bardzo pcha linię.

Junglerowi ciężko czasami przetłumaczyć,że na Bot lanie jest cięzko i aby gankował no,ale ignoruje to co sie pisze.

Większość ludzi niestety nie wie jak grać dobrze jungle i to jest bardzo duży mankament. Jak przeciwny adc za bardzo pcha powinien dostać ze 2 ganki i by się uspokoił.

Polecam dobrać się z kolegą grającym w krzaczorach żeby wziął Zaca - może wyskoczyć z niespodziewanego kierunku co przy popchniętej linii praktycznie gwarantuje killa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...