Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Dziwny obrazek obok tematu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wgrałem sobie fajny styl na forum z silnikiem MyBB.

Mam jednak mały problem, gdy wchodzę w jakiś dział i jest tam temat to wygląda to tak:

2znqom0.png

Mam na myśli ten obrazek co się chyba nie wczytał czy coś.

Proszę o pomoc jak to naprawić?!

dsa

Opublikowano

Zepsuł się obrazek pokazujacy czy dany temat jest aktywny(?).

Skopiuj ścieżke i wklej na ftp i podmień na działający

Opublikowano

Ok, dzięki, a teraz mam kolejny problem. Gdy kolega chcę się zarejestrować, to przy haśle jest napisane:

Podane hasła nie zgadzają się

Chociaż zgadzają się, bo sam sprawdzałem i mam to samo.

@edit, a co do tego z URL to podmieniłem i nadal mam to samo, ale zauważyłem, że gdy jestem niezalogowany to jest wszystko OK

dsa

Opublikowano

szablon z szablony -> podgląd profilu ~> member_register_password

i usuń to:

<td><input type="password" class="textbox" name="password2" id="password2" style="width: 100%" /></td>

wtedy nie trzeba będzie podawać drugiego hasła

Opublikowano

szablon z szablony -> podgląd profilu ~> member_register_password

i usuń to:

<td><input type="password" class="textbox" name="password2" id="password2" style="width: 100%" /></td>

wtedy nie trzeba będzie podawać drugiego hasła

Nie będzie trzeba potwierdzać hasła czyli będzie 1 pole dotyczące hasła zamiast 2

Czyli jak tego nie usuniesz to przy rejestracji masz pole

-haslo

-powtorz haslo

a jak usuniesz to będzie tylko pole

-haslo

Opublikowano

Nie będzie trzeba potwierdzać hasła czyli będzie 1 pole dotyczące hasła zamiast 2

Czyli jak tego nie usuniesz to przy rejestracji masz pole

-haslo

-powtorz haslo

a jak usuniesz to będzie tylko pole

-haslo

Mózgu, jak usuniesz inputa, to już nikt się nie zarejestruje.

I co że usuniesz linijkę, dzięki której wysyłasz zapytanie, jak nie zmienisz nic w php.

Po usunięciu tego po prostu zamiast zawartości pola password2 wyślesz puste pole (password2="")

897771404427433574016.png

Opublikowano

Mózgu, jak usuniesz inputa, to już nikt się nie zarejestruje.

I co że usuniesz linijkę, dzięki której wysyłasz zapytanie, jak nie zmienisz nic w php.

Po usunięciu tego po prostu zamiast zawartości pola password2 wyślesz puste pole (password2="")

Ten sposób działa, jak nie testowałeś to po co piszesz posta? :-)

@down, k

Opublikowano

Ten sposób działa, jak nie testowałeś to po co piszesz posta? :-)

Działa?

To może oznaczać, że MyBB nie jest zabezpieczone.

Filtry powinny wyłapać niezgodność.

Jeżeli masz szablon i kod php, który odpowiada za zapytania do bazy.

Usuniesz powiedzmy inputa odpowiadającego za wpisanie hasła, a następnie próbując się zalogować wpiszesz tylko login,

to oczywiście to nie przejdzie, bo wysyłając tylko jednego inputa, którym jest login drugie pole, które istnieje jeszcze w php pozostaje puste - wtedy zapytanie wygląda w ten sposób:

login = "Login"

hasło = ""

Pobieram MyBB i odpalam, bo nie uwierzę, że to działa.

Jak działa, to stawiam ci 5 lajków.

@edit:

A jednak miałeś rację! :O

No i tak jak mówiłem - stawiam lajki :)

897771404427433574016.png

Opublikowano

Ankieta - Szablony Rozwiń Edycja posta - Szablony Rozwiń Ekipa forum - Szablony Rozwiń Globalne Szablony Rozwiń Informacja o błędzie - Szablony Rozwiń Kalendarz - Szablony Rozwiń Kto jest online - Szablony Rozwiń Lista użytkowników - Szablony Rozwiń Moderacja - Szablony Rozwiń Nagłówek - Szablony Rozwiń Nawigacja - Szablony Rozwiń Nowa odpowiedź - Szablony Rozwiń Nowy wątek - Szablony Rozwiń Okno z emotikonami - Szablony Rozwiń Opis działu - Szablony Rozwiń Opis posta - Szablony Rozwiń Panel moderatora - Szablony Rozwiń Panel użytkownika - Szablony Rozwiń PHP - Szablony Rozwiń Podgląd profilu - Szablony Rozwiń Portal - Szablony Rozwiń Post - Szablony Rozwiń Prywatne wiadomości - Szablony Rozwiń Przekierowania - Szablony Rozwiń Raport - Szablony Rozwiń Reputacja - Szablony Rozwiń Różne Szablony Rozwiń Skocz do... - Szablony Rozwiń Statystyki - Szablony Rozwiń Stopka - Szablony Rozwiń Strona główna - Szablony Rozwiń Stronicowanie - Szablony Rozwiń System ostrzeżeń - Szablony Rozwiń Widok działu - Szablony Rozwiń Widok wątku - Szablony Rozwiń Wydruk tematu - Szablony Rozwiń Wyszukiwarka - Szablony Rozwiń XMLHTTP - Szablony Rozwiń Zarządzanie grupami - Szablony Rozwiń Niezgrupowane szablony

Ktore z nich to Member Templates?

dsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...