Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Gniazdo Mini USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z gniazdem mini usb w moim Galaxy Gio. Po podłączeniu ładowarki trzeba nią poruszać żeby załapał, jak już załapie to po chwili przestaje ładować. A gdy wezmę telefon do rąk na ładowarce to trzęsie się jak opętany ( w trybie wibracji ). Próbowałem z 3 różnych ładowarek, nawet samochodowej... I wszędzie to samo. Po podłączeniu do komputera też za którymś razem zaskoczy ..

Dlaczego tak się dzieje ? Może to być wina tego wejścia mini usb ? Ile może kosztować ewentualna naprawa/wymiana tego gniazda ?

@EDIT :

Dodam, że jeśli już załapie i ładuje to strasznie wolno. Ładuję już 10 min i zatrzymał się na 21%, zawsze szybciej leciał a teraz coś zwolniło ;/

xD

Opublikowano

Nic z nim się takiego nie działo, jedynie podczas ładowania używałem go np. pisałem gdy się ładował. Faktycznie raz wpadł mi do wanny ale to z miesiąc temu ;/ Może hard reset najpierw zrobić ? Dodam, że jest na gwarancji jeszcze. Porównując wejście mini usb mojego Gio do Galaxy Ace to wszystko tak samo wygląda, nic połamane nic, nic .. Robię reset, dam edita ;)

@EDIT :

Mam problem, jak sformatować telefon, który jest wyłączony ? ...

xD

Opublikowano

Zero baterii? Musisz naladowac lub pożyczyć od kogoś taka samą.

Opublikowano

Zero baterii? Musisz naladowac lub pożyczyć od kogoś taka samą.

No właśnie jutro od kolegi wezmę, też ma Gio ;/ Ale lipnie to widzę, wydaje mi się, że to wina gniazda ..

@TOP :

Teraz gdy poruszę wtyczką, to zaczyna ładować i włączyłem telefon i skanował coś i był 1% i off, przestało ładować . ( Ładowałem przez usb z komputerem i komputer zaczął instalować sterowniki i wyłączył sie telefon .

xD

Opublikowano

na gwarancji za tak zniszczony telefon zapłacisz drożej ( trzeba pokryć koszty transportu i serwisu ) niż w jakimkolwiek serwisie

pozostaje opcja naprawiać poza gwarancją

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Szpilka i wyciągnij syf.

Ja tak miałem, wyczyściłem i ponad 5mm warstwa kłaków, przez którą telefon się nie ładował :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...