Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak naprawić ściny komputera?

maksymil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy dzisiaj chciałem zagrać w lola to jak gra się załadaowała wyskoczył czarny ekran i nic nie dało się zrobić. Klawiatura nie reagowała na nic, nawet wciskajac capls lock nie zapalała się lampka ani nic. Zrestatowałem komputer i dołączyłem do gry, jak już mój Renekton na solotopie miał 5 lvl i miałem z nim wielki problem ,bo zdejmował mnie na combo. Później po wygranej grze klikając kontynuuj i oczekując na ekran z wynikami po grze wyskoczył czarny ekran i znowu musiałem zrestatować komputer. Dodam jeszcze, iż wcześniej nie miałem takich problemów.

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

Prawdopodobnie twój komputer a raczej karta graficzna nie wyrabia lub się przegrzewa. Spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne w Lolu jeżeli masz na high to ustaw na low itd. (oczywiście jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś) Dobrze by było jakbyś podał ile masz fps, czy gra chodzi czy płynnie, a wtedy będzie można wykluczyć parę rzeczy ;)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Jak włączas lola, to wyłącz wszystkie nie potrzebne programy ( GG, Skype, Przeglądarke). Polecam także puścić CCleanera. Tak jak UP napisał podaj FPS i możesz też swój sprzęt przedstawić.

Pomogłem daj Lubię To

League Of Legends | ON | Eu N&E | Mid&ADC

Metin2 | OFF |

Opublikowano

Jeżeli lampka Capslocka nie mruga, to znaczy, że komputer się zawiesił na dobre. To pewnie błąd sprzętowy, ja tak miałem. Przetestuj pamięć RAM programem Memtest. Albo jak napisal 2UP, to także może być wina grafiki.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Sprawdz ogolnie chlodzenie, paste i wyczysc kompa z kurzu, moj staruch wariowal doslownie, w dowolnej chwili nagle wszystko sie psulo, wymienilem cooler i byl jak nowy.

@down

thx :D

Opublikowano

Grafa na low, fps bardzo dobre. Karta graficzna raczej odpada. Wszystko inne jest ok. Profil mam specjalnie pod gry, bardzo mało programów mam włączonych. Ramu mam 3gb. Z komputerem boję się troche robić bo się na tym aż tak dobrze nie znam. Sprzęcicho:

Intel® Core2 CPU 6400 @ 2.13 GHz 2.13 GHz

RAM 3 GB

Windows 7 Ultimate

Karta graficzna: Jakiś tam Radeon ale nie znam się na nich, wolę GeForce, tylko stara mi się spaliła, na jakimś programie pokazuje mi : ASUS EAH5450 Series

Nie wiem co może być tego przyczyną. Może to był po prostu okres przejściowy. Zagram jakąś grę i napiszę czy były problemy czy nie.

@UP Gz 1000 post ;d

@EDIT: [Chciałem chamsko strzelić nowego posta, ale użyłem magicznego przycisku Edytuj] Zagrałem sobie ARAM'a i wszystko było ok. Chyba to był tylko jedyny wypadek.

Pentakille [Ranked]

Pentakille [Normal]

Opublikowano

Lapek czy stacjonara?

Zainstaluj GPU-z i sprawdz co Ci sie grzeje (jesli sie grzeje) ;)

Opublikowano

Stacjonarny.

Gra działa już normalnie. Prawdopodobnie taka sytuacja zaistniała jednorazowo. Proszę o close

Pentakille [Ranked]

Pentakille [Normal]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...