Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy jest coś takiego jak whitelist dla mobów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli chodzi ci, żeby gracze mogli spawnowac czy żeby same się spawnowały co jakiś czas?

Opublikowano

Nie, po prostu chcę, aby wybrane moby mogły się spawnować np. pozwolę na spawnowanie świń, to tylko one będą się pojawiać. Jeśli dodam zombie to one i świnie itp. itd.

ezgif.com-add-text1ee3bf.gif

Opublikowano

No ale to muszą być spawnery lub dispensery z jajkami.

@Down

Nie udaję idioty, tylko pytania nie zrozumiałem.

Znawca
Opublikowano

@up Ty udajesz idiote czy co? Koledze chodzi o to, że jak ustawi np. zombie to na CAŁYM ŚWIECIE będą się spawnić tylko zombie, a szkielety/creepery będą zablokowane.

@topic

Napewno da się to jakoś zrobić, poszukaj w google.

//jupi kurwa 5% kocham mpcforum ! <3

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

W configu Essentials masz opcję wyłącznie lub włączenia danego moba. Linijka rozpoczyna się od "spawn".

Legenda:

false - wyłączone

true - włączone

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

http://dev.bukkit.org/server-mods/multiverse-core/ - w tym pluginie możesz ustawić ile mobów, jakie moby mają się nie spawnować lub spawnować i na którym świecie, miałem tak na serwerze że na mapie PlotWorld były wyłączone Moby Agresywne, a neutralne lub pokojowe zostawiłem. A na świecie ZombieLand zablokowałem wszystkie moby po za Zombie i Zombie Pigmenami, ustawiłem ich sprawnowanie w całym świecie i ustawiłem ich duże spawnowanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...