Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dziwne dobieranie przeciwników na EUNE

stasiu956

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema, gram na nordic east, jestem w srebro IV. Nie wiem co się do cholery dzieje, że przykładowo gram 5 meczy i dostaje w enemy teamie takich typków co padają pod moją wieża i są totalnymi deklami albo typków co cisną mój team (czasem też mnie) i jest surr 20. Zmierzam do tego, że raz wygram 5 meczy pod rząd a raz przegram bez żadnych szans na wygranie. System jest chyba jakiś zrąbany. Mam już tak od dłuższego czasu. Przykładowo: dzisiaj grałem duoQ z kumplem, ja jungle jarvan on cait adc, kradłem typowi reda i blue a on po 10 minutach sie zczail ze nie ma buffa. Pozniej padl pod wieza bo chcial zabic anivie z pasywem. Wygralismy lajtowo w 23minucie. Czasem dobiera mi tak ze szybko wygram a czasem ze szybko przegram. wtf, chcialbym przejsc gdzies wyzej, ale jak bede wygrywal 5 pod rzad albo tyle samo przegrywal to pozdro. Raz jakis czas temu zrobilem tak, ze wygralem 5 pod rzad, nie gralem przez tydzien i znowu wygrywalem. Pozniej schody....

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Tak już jest ^^ ogólnie to system dobierania opiera się na twoim Ukrytym ELO :)

To chyba nigdy z tego nie wyjdę. Mój ostatni mecz się bardzo powiódł ale czułem jakbym grał z jakimiś botami. Bezsensu, chce jakąś konkurencję i ludzi na poziomie a nie noobów enemy teamie albo u mnie...

stasiu956.png

Opublikowano

To chyba nigdy z tego nie wyjdę. Mój ostatni mecz się bardzo powiódł ale czułem jakbym grał z jakimiś botami. Bezsensu, chce jakąś konkurencję i ludzi na poziomie a nie noobów enemy teamie albo u mnie...

Jeśli tak Ci trudno się wybić graj jakieś duo :)

Opublikowano

Jeśli tak Ci trudno się wybić graj jakieś duo :)

Gram duoQ, bardziej chodzi o dobieranie typkow co sa debilami albo prosami, nie ma "mojego poziomu"

stasiu956.png

Opublikowano

Otóż to jest Twój poziom, ale ELO.

Jeśli przed systemem dywizji gracz zaczął grać rankedy, to za kilka pierwszych dostawało się po 20-40 pkt. Jeśli miał farta, wybił się ostro w górę. Po wejściu dywizji dało go do silvera/golda. Niestety takich graczy było dużo teraz to widzę, bo nie mogę wydostać się z silvera I, bo teamu nie da sie wycarrowac. Zdarza się czasami, że wygram gre na 5 adc ;D.

Poza tym, na co się skarżysz ? Jeśli się szybko wybijesz, to w końcu trafisz na poziom, na którym gracze będą grali tak samo.

Opublikowano

Otóż to jest Twój poziom, ale ELO.

Jeśli przed systemem dywizji gracz zaczął grać rankedy, to za kilka pierwszych dostawało się po 20-40 pkt. Jeśli miał farta, wybił się ostro w górę. Po wejściu dywizji dało go do silvera/golda. Niestety takich graczy było dużo teraz to widzę, bo nie mogę wydostać się z silvera I, bo teamu nie da sie wycarrowac. Zdarza się czasami, że wygram gre na 5 adc ;D.

Poza tym, na co się skarżysz ? Jeśli się szybko wybijesz, to w końcu trafisz na poziom, na którym gracze będą grali tak samo.

zaczalem grac rankedy w s2 zaraz po tym jak wbilem 30lvl i mialem 780elo :). S3 sie zaczal wyladowalem w bronze I, wyszedlem, na silver V pozniej IV. Wybijam sie bardzo szybko to fakt, ale nastepnego dnia trace tyle samo albo wiecej, to mnie irytuje...

stasiu956.png

Opublikowano

Koledze ostatnio do Brązu I dobrało kolesia który był Gold V (w enemy teamie) i wycarrował na lajcie, nie uważacie że to jednak zbyt duża róznica w dobieraniu?

Opublikowano

Koledze ostatnio do Brązu I dobrało kolesia który był Gold V (w enemy teamie) i wycarrował na lajcie, nie uważacie że to jednak zbyt duża róznica w dobieraniu?

Nie. Jak ten "koleś" jest w Gold V i gra z Bronze I, to znaczy, że ma on bardzo, niskie ukryte elo. Widocznie musiał dużo gier przegrywać a mało wygrywać.

@t

Tak to bywa, nic na to nie poradzisz. Raz Ci dobierze dobrych przeciwników, raz złych, nie ma na to sposobu, żeby Ci dobierało samych dobrych.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Witaj na srebro - gdzie masz matchmaking który dobiera zarówno złoto jak i srebro oraz brąz.
Gdzie ludzie lądują, bo mieli farta.

A tak na serio to ja mam tak bardzo rzadko, żeby cały mój team był zjechany do zera.
Gram chyba na jakimś innym równoległym wymiarze.

A tak na uboczu, jak wygrywasz 5 pod rząd, to się nie dziw potem, że dobiera Ci dobrych graczy. Ja na początku mojego wins streaka po niedawnm powrocie do gry trafiałem na kolesi z silver V (bo tam byłem) a teraz mam już dobieranie z ludźmi Silver I - II (pomimo iż jestem w silver IV. Moim zdaniem jest to niezwykle głupie - siedzę sobie na srebro - mam wysoki MMR (ukryte ELO) i zamiast dostawać ludzi ze srebra, to zaczyna dobierać takich ze złota i staje się ciężko wybić....

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja jestem aktualnie w Silver 1, około 30 pkt ligowych (dostaje 5 pkt za win, trace 3 za lose). Gram duo z kumplem z gold 1 okolo 1800 elo i dobiera nam typów z Platyny ^^

Ale czesciej sa oni slabsi niz na ta dywizje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...