Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam swój serwer minecraft ( bukkit ) na hostingu Own Craft.

To tak. Odpalam swój serwer , wchodze na minecrafta , potem wchodze na serwer i tam sobie buduje w tle są wiadomości ze zapisuje mi sie swiat '' world save '' itp ( zapisywanie mam ustawione co 1 minute ) kiedy wylanczam serwer i znowu odpale i wejde na niego znowu nic niema tak jakby sie nic nie zapisalo tak jakby cofka była.'

CO ROBIĆ!!!!!!!!!!?

Opublikowano

A no to masz problem. mień może plugina do autozapisu i ustaw jakieś zadania na konsoli. Powinno byc ok.

Serwer SURVIVAL + działki w mieście

IP: s1.minesrv.pl

Zapraszam!

Opublikowano

A no to masz problem. mień może plugina do autozapisu i ustaw jakieś zadania na konsoli. Powinno byc ok.

Pluginów do auto zapisu miałem już 5 . A jak ustawić zdania w konsoli?

Opublikowano

A jak wyłączasz serwer? Z zapisem czy nie. O ile się oriętuję to właśnie są dwa sposoby wyłączenia serwer'a. A po drugie po co wyłączać serwer...

ppppub.png

Opublikowano

Na tym hostingu masz dwie opcje wyłączenia.

Pierwsza: Zatrzymaj serwer. - Wyłącza go, zapisując wszystko co dotychczas zrobiliśmy.

Druga: "Zabij" serwer. - Działa na zasadzie, że wyłącza serwer bez żadnego zapisu!

Dlatego, prawdopodobnie w tej chwili stosujesz tę drugą opcję. Podsumowując, jeśli chcesz aby wszystko się zapisało wybierz pierwszą opcję (tą którą opisałem powyżej). Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem. ;)

Pomogłem? Zostaw "plusik" to nic nie kosztuje.. :)

Opublikowano

A jak wyłączasz serwer? Z zapisem czy nie. O ile się oriętuję to właśnie są dwa sposoby wyłączenia serwer'a. A po drugie po co wyłączać serwer...

Serwer wyłączam po to aby inni na niego nie mogli wejść itp. Po drugie dlatego żeby mi się pluginy wgrały....

Temat Do Zamknięcia!

Sam sobie już rozwiązałem sprawę !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...