Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Szybkostrzelność

Lookus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, otóż to kupiłem niedawno KV-1S i mam w jednym dziale szybkostrzelnośc 13,04 a w innym 5,29 to o co kaman?

5,29 czyli ładuje 5sekund?

13,04 czyli 13 sekund?

Wyjaśni mi to ktoś ? :D

3ki.png

Opublikowano

Dzialko "mocniejsze" z wieksza penetracją i siłą strzału bedzie mialo dluzsze przeładowanie, a "słabsze" które ma mniej penetracji itp. bedzie szybciej strzelalo...

Instalowales gre sam czy ktos Ci pomagal?

sygnaahort.jpg

Opublikowano

Ty trolujesz? To co? Niby przeladowanie niskich tierow trwaloby ponad 100 sek dla niektorych dzial? <facepalm> Oczywiscie ze to ilosc strzalow na minute...

Opublikowano

To proste. Szybkostrzelnośc (ilość strzałów / minuta) = np. szybkostrzelność działa wynosi 10 na 1 minute (60s). Czyli możesz wystrzelić 10 razy w ciągu jednej minuty. Możesz obliczyć tym samym, co ile będziesz strzelał (oczywiście jest to czas pokzaywany na czołgu bez bajerów typu wentylacja, BiA na załodzę itp.). Czyli 60s /10 strz. = 6s - jeden strzał co 6 sekund. Jeżeli masz jakiś niezbadany czołg i nie wiesz ile będzie ładowało jego działo bierzesz (np. E-75) z działem 12,8 cm KwK 44 L/55 ma szybkostrzelnośc 3.82. Liczymy:

60s / 3.82 = 15.70 (w przybliżeniu).

W rzeczywistości dobry E-75, ładuje ok.13s. Jest to zasługa wentylacji, dosyłacza, załogi na 100% i wyszkolenia perku Brothers in Arms.

Opublikowano

Szybkostrzelność to ilość strzałów na minutę z załogą wyszkoloną do 100 %.

Zmniejszyć czas przeładowania możesz za pomocą:

Dosyłacz, Wentylacja i BiA na załodzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...