Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

Ups...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajdziesz w rozpakowanym locale_pl -> locale -> pl -> item_list.txt (plik polecam otworzyć notepadem ++)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Logo w Quest dodajesz tak na prawdę dodając nowy item na serwer z ikoną taką jaką ma być te logo. W queście wywołujesz ten item i efekt jest taki, że pojawia się logo np. serwera.

Logo może być losowe, najlepiej zrozumiesz jak to działa dodając do questa następujący wers:

say_item("",10, "") 

Pojawi się miecz na pierwszy lvl bo ma on id 10 a ikona jest do niego przypisana w następujący sposób:

10	WEAPON	icon/item/00010.tga	d:/ymir work/item/weapon/00010.gr2

Równie dobrze możesz użyć każdego innego itemu.

Opublikowano

Nie wiem po co ty sie tak rozpisywałeś skoro dash odpowiedział na to co chciałem.

@top

Do zamknięcia.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Nie wiem po co ty sie tak rozpisywałeś skoro dash odpowiedział na to co chciałem.

@top

Do zamknięcia.

Tak naprawdę miałeś tą ścieżkę napisaną w pkt 6.

6. Aby logo można było wyświetlić w grze, musimy przypisać je jako ikonkę itemka. W tym celu otwieramy folder : Source/locale/pl i edytujemy plik item_list.txt

Source jest to folder pakera plików (czasami spotkasz się z nazwą extracted - w zależności od używanego pakera)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Może dlatego, że gdy odpaliłem ten temat to nie było jeszcze odp. Dasha?

• Ups... zmienił(a) tytuł na x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...