Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Brąz = epic rage time

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w brązie już długi czas ( mam tam rozegrane jakieś 140 gier) próbując się wybić. Wdłg. mnie jestem dość umiejętnym graczem (gram od kwietnia zeszłego roku) lecz trudno mi wycarrować słabszych. Najczęściej na solo topie gram rengarem, lecz mało pomaga mi fakt , iż first blood mam w ok. 3 minucie . Gdy schodzę z lini (koło 20 min) mam zazwyczaj 150 farmy (rozumiem, że nie umiem farmić , gdyż mam farmy ok. 150 na 20 minute będąc na solo topie ... ) i coś koło 4 killi ( często też 0 śmierci ) inni nie są do zabicia, a fakt iż ja jestem nafeedowany za dużo nie pomoże , bo w tf wszyscy na mnie a team zajęty tankiem enemy:) Ostatnio miałem też taką sytuacje , że ja broniłem bazy w grze która była do wygrania to team (konkretnie 3 z 4 ocalałych ) poleciał za soną która miała jakieś 100 hp ... I oczywiście gra przegrana . Moim zdaniem zasługuje na chodź trochę ogarniętych ludzi. Szukam kogoś kto pomógł by mi wydostać się z ello hell. Tutaj mój profil : http://www.lolking.net/summoner/eune/34312834#history. Jak ktoś chce to mogę zagrać z nim grę na solo topie, żeby udowodnić swój poziom gry. Serwer east , nick Eriksonx

@

Pytanie : Gdzie są moje błędy i jak ew. mam je poprawić żeby się wybić?

21515.jpg

Opublikowano

Ja dosłownie przed chwilą wyccarowałem swój team

Zedem poszedłem na mida na topie teemo jungla rengar bot ashe taric

Od początku teemo nafeedował jarvana

później rengar poszedł afk na około 10 minut ashe była jechana przez Eza i Tresha jedynie ja utrzymywałem mida gdzie miałem lux do 20 minuty nie miałem ani jednego fraga bo grała defensywnie

ale za to farme miałem zajebistą

nie mieliśmy tanka więc ja musiałem inicjować tf a miałem tylko mercurki jako jako takie survi lux eza i tresha spokojnie mogłem brać na klate ale jarvana i sejuani nie dałbym rady

więc się wycofywałem a mój team próbował ich zabić w końcu wygraliśmy

zakończyłem gre ze statami

4-1-5

345 farmy w 34 minucie

Ja dosłownie przed chwilą wyccarowałem swój team

Zedem poszedłem na mida na topie teemo jungla rengar bot ashe taric

Od początku teemo nafeedował jarvana

później rengar poszedł afk na około 10 minut ashe była jechana przez Eza i Tresha jedynie ja utrzymywałem mida gdzie miałem lux do 20 minuty nie miałem ani jednego fraga bo grała defensywnie

ale za to farme miałem zajebistą

nie mieliśmy tanka więc ja musiałem inicjować tf a miałem tylko mercurki jako jako takie survi lux eza i tresha spokojnie mogłem brać na klate ale jarvana i sejuani nie dałbym rady

więc się wycofywałem a mój team próbował ich zabić w końcu wygraliśmy

zakończyłem gre ze statami

4-1-5

345 farmy w 34 minucie

Opublikowano

Jak masz dużo hajsu możesz sobie kupić elo boosty ;) A jak nie to poszukaj kogoś do duo. Nie słuchaj również opinii ,że musisz brać postacie które mogą carrować cały team troche w tym prawdy jest, lecz nie do końca ponieważ jeżeli masz grać sam vs 5 to nie sądzę żebyś wygrał. Szczerze mówiąc to większą część porad dają ludzie z podobnymi problemami :)

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

jeżeli chcesz wygrać grę i jak najbardziej pomóc osobom z Twojego team'u, które sobie nie radzą staraj się stompić swoją linię i roam'ować, counter junglować itp. po prostu jak najwięcej teamwork'u

VG9vZ2VfX19ldW5lX19fMzgwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

kolejny temacik "viktor11pl" już 1 taki temat robiłeś, prawda :) ? :))))

@top żeby nie było % :))))

nie flame'uj teamu, staraj się często gankować mid/bot (lepiej graj w jungli, wtedy wszędzie możesz łatwo gankować)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@UP

Jaki viktor ? oO

Co do tematu to mam pytanie - jak można uczyć się farmić? Nie mówię , że jest tragicznie, lecz mogło by być lepiej . ;)

21515.jpg

Opublikowano

Ja zawsze proszę podczas picku bohaterów, by wybierali mocne CC, no i tak dziś wygrałem z teamem: Veig(ja), Hecarim, Varus, Leona, Irelia. Bardzo ciężko znaleźć 4 ogarniętych kolesi do drużyny :D

Opublikowano

A ja Ci moge napisac tylko tyle, ze Rengarem sie nie wybijesz.

Braz 4-1 to to samo co silver 5-3, zadnego poziomu, potrzeba jest troche farta i troche skilla by wyjsc. Ja na nowym koncie z braz 4 na silver 1 wyszedlem w 5-6dni, grajac czasem duo czasem sam.

sstwc.jpg

Opublikowano

Jest taki gościu ( z nickiem chyba na p i kilka numerek na końcu ) który się tylko rengiem na topie wybił do diamonda:) Wpisz sobie " best rengar na "

21515.jpg

Opublikowano

Troche co według ciebie to jest? zawsze do ciebie trafiaja sie nooby? dziwne, akurat ciebie riot tak bardzo nie lubi ze do twojego teamu daje tych najgorszych ? nad tym moglbys pomyslec troche... i graj postaciami bardzo dobrymi do team fightów, bo ja rozumiem - raz bedzie pech, ze ci sie zdarza nooby, masz mniejsze szanse, ze oni ci sie trafia ( o ile sam nim nie jestes ),

Opublikowano

Wojtek , jestem dobrym graczem. Niestety , jak głosi mit o polakach jestem rage człowiekiem . Trochę trudno się nie wkur*ić jak jest team który nawet się nie stara , a gdy mu się pomaga jeszcze sie wkurza.. No ale cóż ,staram się opanować , trudno ale jakoś idzie .

21515.jpg

Opublikowano

Najpierw sobie kup runy bo widze ze nie masz wszystkich a to jest podstawa, pozniej znajdz sobie kolege na DUO ze srebra/zlota i wyjdziesz na luzie..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

no ja jestem w silver 5, i co raz gorzej z moją ligą jest.... taki sam problem mam jak niby wszyscy.... co z tego że wygram solo topa panteonem z yorickiem, który jet counterem panteona, skacze pierdolonym ulti pomiędzy liniami pogam ile wlezie, feeduje siebie i mój team, gre kończe ze statami 18/2/XX no ale co z tego, skoro na midzie fizz przegrywa z fiddlem 2/12, a na bocie pożeraz vayne i leone, morde z MF -.-

dobra w ubiegłej grze przegrał mid, to teraz pójdę tam... no i die sionem AP na mida, oczywiście to samo co wyżej z łatwością wugrywam, każdy papier składam na Q + W, no ale czym dłuzej gram tym gorzej bo mój team coraz bardziej feeduje, i oczywiście znowu lost staty 15/8/12

kolejna gra tym razem ide na bota jako ADC z jakimś randomem polakiem, tu odziwo wygrłem, ale co z tego, skoro enemy grali w 4 bo ich adc afk, gra wygrana w 20 minucie przez surreneder staty 21/0/7

ogólnie to jeszcze niedawno byłem w silver 3, no ale już tam cały czas spadam od pewnego czasu, aż jestem znowu w 5 ;p jeżeli mi ktoś jeszcze napisze, że gre można wygrać samemu to go wyśmieje ;)

Opublikowano

Spokojne... Jeszcze wiele gier przed tobą. Wyjdziesz z tego bronzu. Ja mam farta, bo odrazu walnęło mnie do silvera :D, a z Silvera do Golda łatwo ;p

Opublikowano

Staram się dość długo i nic z tego . A krew po prostu mnie zalewa, jak widzę kolesia na np. dariusie który musi iść na topa . Akurat pickuje sobie go po tym gdy przeciwnik wziął np. teemo. Idzie na linie, teemo 20 minuta 11/0/1 ... Grał bym w nocy bo ponoć mniej noobów ale też mam swoje obowiązki i iść spać o 4 i musieć wstać o 5 to trochę przegina ...

21515.jpg

Opublikowano

Jak to jest, że lepsi gracze potrafią grać rankedy na nowym koncie i szybko wybić się do diamentu? Po prostu jesteś za słaby. Zapamiętaj, że to gra drużynowa i że jak wygrywasz linie w większości grach to nie znaczy, że zasługujesz na więcej. Teamplay to podstawa :)

Opublikowano

Dobra, spoko. Sporo w tym dziale jest tematow o tym jak ciezko wam w brazie lecz to juz przesada. Jezeli wam tak ciezko wyjsc to po kiego gracie w ta gre. Skoro nie umiecie wyjsc z brazu/silver to chyba faktem jest to ze albo nie umiecie sie komunikowac z druzyna albo nie umiecie grac.

Zamykam bo robi sie tutaj wylegarnia spamu ,,jak mi ciezko w brazie''.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...