Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z procesorem, nie wykrywa rdzeni!

KKayKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem ostatnio czterordzeniowy procesor Intel Core 2 Quad Q8200. Przedtem miałem Intel Dual Core E6300. Myślałem że odczuję zmiane ale nic. Battlefield chodził tak jak przedtem, więc przed chwilą z ciekawości odpaliłem CPU-Z i moim oczom ukazało się to: 1z52i42.jpg jak aktywować resztę rdzeni? Proszę o pomoc.

Opublikowano

@up

Geniusz.... Nie ma sterowników do procesora :D

Jaka płyta główna? Możliwe że:

- nie obsługuje tego procesora, trzeba zaktualizować BIOS

- nie obsługuje tego procesora i tyle, czyta tylko dwa rdzenie :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

powinieneś zrobić, system w czasie instalacji optymalizuje się pod procesor

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Masz zrobić format dysku systemowego. Najlepiej poproś kogoś kto się zna, żeby ci to zrobił.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zrób sobie kopie ważnych plików na jakiś osobny dysk (pendrive, itp, dysk usb) przeinstaluj system i będzie 4 cores i 4 threads. ponieważ to podczas instalacji systemu system optimalizuje tyle rdzeni ile ma procek, a ty po prostu instalowałeś system jak miałeś 2 cores, i pod to masz zoptymalizowany system.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Możesz spróbować odinstalować sterownik procesora, potem reset PC i powinno samo ściągnąć o ile system się odpali ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...