Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Temperatura karaty graficznej. :-]

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam pytanie jaka powinna być średnia temperatura karty graficznej Readon HD 7770? Obecna to 34 C

PS. Tak wiem jest błąd w nazwie tematu :P

Przy obciążeniu 64% Wynosi 44 C

Opublikowano

zrób pomiar w stresie ( czyli jak grasz ) jeśli nie więcej niż 75-80 stopni to jest dobrze

A takie pytanie od jakiej firmy karta ? bo różne firmy mają różne chłodzenia.

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

AMD Readon HD 7770

Przy obciążeniu 75% Wynosi ona 50 C

Opublikowano

ale chodzi o firmę produkującą karte np. sapphire, Vertex, gigabyte, itd. Możesz to odczytać z karty ( nie tylko )

jak przy 75% 50 stopni to jest dobrze nie masz się o co martwić :)

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Mój Potwór xD : I5 3350p, Club3D 7870xt le, Msi b75-p45, Silentium PC deus 500w, goodram 4gb 1333 cl9

Opublikowano

Jeśli nie jest uszkodzona ani mocno podkręcona to ta konstrukcja nie ma prawa się przegrzewać. Można się pytać, jeśli ma się mocno podkręcone itp. Poza tym na podstawie czego stwierdzasz, że jest obciążenie "64%"? Uruchamiasz program MSI Kombustori po 15 minutach oglądasz temperaturkę. Jak ustawić ten program :

test :GPU Burn-in

3D API : DirectX 11

3D Object : MSI

następnie przechodzisz do sekcji Settings i ustawiasz:

Anti-Aliasing - 2X MSAA

Resolution - taka jaką ma twój monitor.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...