Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] lumia 800 vs HTC 8s vs lumia 620

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie który telefon polecacie i dlaczego , czym bije rywali , dlaczego go to wyróżnia itp .

Jeszcze takie pytanie jaką kartę pamięci mogę kupić do HTC ? bo 4GB to za mało , czy są jakieś problemy z korzystaniem z takich kart bo słyszałem że są w nokiach ale nie wiem jak z HTC .

jesli mozna prosic to podajcie pelne nazwy tych kart pamieci co polecacie to ja ja potem objerze i sie wypowiem .

Z góry THX

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie telefonów Lumia 620 jest zdecydowanie najsłabsza. Jest to dobry smartphone, ale nie do bardziej zaawansowanych aplikacji, bo zwyczajnie się wszystko tnie. Co prawda wyszła aktualizacja, ale RAM-u to nie dodało. Lumia 800 i HTC 8s są podobnymi telefonami. HTC ma słabszy procesor oraz mniej pamięci wbudowanej; 800-tka ma aż 16GB i 400Mhz mocniejszy procesor. Lumia jest też troszkę mniejsza (HTC 4", Lumia 3,7"), ale rozdzielczością się nie różnią. Oczywiście warto też wspomnieć o systemach operacyjnych, gdzie HTC wypada lepiej (Windows 8), a Lumia pozostaje na WM 7.5 Mango.

Gdybym miała wybierać z tych trzech telefonów wzięłabym HTC. Ale tylko i wyłącznie z mojego zamiłowania do tej marki. Z kartami pamięci nie ma najmniejszego problemu.

Opublikowano

Miałem HTC i karta 16GB wchodziła bez problemu. Najlepszy z tego wszystkiego to HTC ale na twoim miejscu nie brałbym WP.

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie telefonów Lumia 620 jest zdecydowanie najsłabsza. Jest to dobry smartphone, ale nie do bardziej zaawansowanych aplikacji, bo zwyczajnie się wszystko tnie. Co prawda wyszła aktualizacja, ale RAM-u to nie dodało. Lumia 800 i HTC 8S są podobnymi telefonami. HTC ma słabszy procesor oraz mniej pamięci wbudowanej; 800-tka ma aż 16GB i 400Mhz mocniejszy procesor. Lumia jest też troszkę mniejsza (HTC 4", Lumia 3,7"), ale rozdzielczością się nie różnią. Oczywiście warto też wspomnieć o systemach operacyjnych, gdzie HTC wypada lepiej (Windows 8), a Lumia pozostaje na WM 7.5 Mango.

Gdybym miała wybierać z tych trzech telefonów wzięłabym HTC. Ale tylko i wyłącznie z mojego zamiłowania do tej marki. Z kartami pamięci nie ma najmniejszego problemu.

dobrze twoja wypowiedź dała mi wiele do myślenia ale z tym że HTC ma słabszy procesor nie zgadzam się bo lumia 800 ma procek 1 rdzeń a HTC ma 2x1ghz(dwa rdzenie) wiec nie wiem o co chodzi . jesli moge spytac to mozesz mi polecic inny telefon (taki przyszłosciowy wmiare ) do 700 PLN

Opublikowano

dobrze twoja wypowiedź dała mi wiele do myślenia ale z tym że HTC ma słabszy procesor nie zgadzam się bo lumia 800 ma procek 1 rdzeń a HTC ma 2x1ghz(dwa rdzenie) wiec nie wiem o co chodzi . jesli moge spytac to mozesz mi polecic inny telefon (taki przyszłosciowy wmiare ) do 700 PLN

Właśnie, wczoraj dopiero się zorientowałam, że gafę walnęłam z tym procesorem. ;x Ale wiesz późno było. Telefon... LG Swift L9. Nówkę dostaniesz za 700 zł, a parametry ma naprawdę dobre. Ewentualnie możesz spróbować z Galaxy S2. Może być to używka czy musi być nowy?

Opublikowano

Właśnie, wczoraj dopiero się zorientowałam, że gafę walnęłam z tym procesorem. ;x Ale wiesz późno było. Telefon... LG Swift L9. Nówkę dostaniesz za 700 zł, a parametry ma naprawdę dobre. Ewentualnie możesz spróbować z Galaxy S2. Może być to używka czy musi być nowy?

co do LG L9 podobno nie oplaca sie bo potrafi sie zaciąć tak słyszałem . Spoko telefon ale Najlepiej NOWY

Opublikowano

co do LG L9 podobno nie oplaca sie bo potrafi sie zaciąć tak słyszałem . Spoko telefon ale Najlepiej NOWY

Dużo moich znajomych ma L9 i nikt nie narzekał. Jeżeli miałabym brać nówkę w tej cenie to na pewno byłby to L9. :) Poza tym każdy telefon ma swoje wady. Nawet SIII.

Opublikowano

ef pjeńć

Bardzo mądra wypowiedź w 2 słowach ujołeś cały temat !

Topic :

HTC najlepszy z tych 2 pozostałych moja koleżanka go ma i mówi że jest zaje*isty :) 0 jakich kolwiek ścin

#JebacSygnatury

Opublikowano

Bardzo mądra wypowiedź w 2 słowach ujołeś cały temat !

Topic :

HTC najlepszy z tych 2 pozostałych moja koleżanka go ma i mówi że jest zaje*isty :) 0 jakich kolwiek ścin

a czy mała ilość ramu (512mb) to nie przeszkoda ?

Opublikowano

Telefon brata ma 248 (czy ileś )mb a ciśnie jakby było 1gb :)

a ten wyświetlacz w HTC ma 4 cale chyba to dużo czy mało ? , wygodnie się pisze na nim SMS ? i co to ta funkcja NFC bo chyba HTC tego nie ma ale ręki nie dam uciąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...